*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Αυγούστου

Φιλική «τριάρα» ο Παναθηναϊκός στην πρόβα τζενεράλε με την Ξάνθη που έπαιζε με...τρία σέντερ μπακ!

17 Αυγούστου
 Φιλική "τριάρα" του Παναθηναϊκού στο Σαββατιάτικο φιλικό παιχνίδι με τη Ξάνθη που έμπαζε στην άμυνα (έπαιζε με τρία σέντερ μπακ) και προβλημάτισε με την απόδοσή της τόσο τον προπονητή της, όσο και τους φιλάθλους της, αφού ήταν το πιο "δυνατό" φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος...εκτός αν Ραμίρεθ...μπλόφαρε, γιατί λέχτηκε κι αυτό!
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του να αντιμετωπίζουν ωστόσο προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη. Η Ξάνθη ήταν καλά οργανωμένη αμυντικά, επιλέγοντας να αφήνει χώρο μέχρι τη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια να ξεκινάει την πίεσή της, καλύπτοντας έτσι σχεδόν όλους τους χώρους μπροστά από την εστία της.
Οι «πράσινοι», πάντως, έδειξαν υπομονή, κυκλοφόρησαν αρκετά και σωστά την μπάλα, αλλά με εξαίρεση κάποια «στημένα» και δύο εμπνεύσεις του Ζαχίντ, που έμειναν ημιτελείς, δεν μπόρεσαν να καταγράψουν ευκαιρία για γκολ. Μετά το 30' ο Παναθηναϊκός το… έψαξε περισσότερο, οι ακραίοι του αμυντικοί ανέβηκαν και συμμετείχαν πιο πολύ στο παιχνίδι, αφού ο άξονας παρέμενε «μπλοκαρισμένος» λόγω της υπερφόρτωσης από πλευράς ακριτών, ενώ υπήρξε και η αλλαγή θέσεων των Χατζηθεοδωρίδη και Κολοβού στις δύο πτέρυγες.
Η… επιβράβευση ήρθε και μέσα από τα δύο τέρματα που πέτυχε το «τριφύλλι». Αρχικά, στο 37’, με την ωραία -αλλά και τυχερή στο ξεκίνημά της- ατομική ενέργεια του Μακέντα και το πλασέ του από δύσκολη γωνία, για το 1-0. Αλλά και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 41', με τον Γιόχανσον βρίσκει με «λόμπα» τον Ινσούα στην περιοχή, αυτό να γυρίζει άμεσα στον Μακέντα, τον Ιταλό επιθετικό να πλασάρει με τη μία για να αποκρούσει ο Αμπάντ και να σκοράρει ο Κολοβός με σουτ στην επαναφορά!
Στο β' ημίχρονο, η διαφορετική προσέγγιση του ματς από τον Κίκο Ραμίρεθ, που άλλαξε το σύστημα της Ξάνθης σε 4-4-2, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να βρει περισσότερους κενούς χώρους και να παίξει ακόμα καλύτερα. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Δώνη -ο οποίος από την πλευρά του έκανε κι αυτός αλλαγές σε… δύο φάσεις, στην ανάπαυλα και μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού- να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ αρκετά νωρίς. Και συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό, όταν η εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζαχίντ έβγαλε τον Μακέντα τετ α τετ με τον Αμπάντ και ο δεύτερος βρήκε ξανά δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
*Φλεγμονή στο περονιαίο έχει υποστεί ο Τάσος Χατζηγιοβάνης και αυτός ήταν ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στο αποψινό φιλικό.
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (61’ Κότσαρης), Γιόχανσον (46’ Αποστολάκης), Νούνες (46’ Κολοβέτσιος), Πούγγουρας (46’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (46’ Ζαγαρίτης,) Κουρμπέλης (61’ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (61’ Θεοχάρης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Μολό), Κολοβός (61’ Καμπετσής), Μακέντα (61’ Βέργος).
Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης (76’ Ντιρεστάμ), Καρασαλίδης, Λισγάρας (46’ Ρενέλα), Μαλεζάς, Σόσα, Κοβάτσεβιτς, Τερκί (69’ Μπαριέντος), Ντουρίσκοβιτς (69’ Ντε Λούκας), Φοσέ (55’ Τεξέιρα), Στάρτζεον (61’ Ντε Αμορίμ).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »