*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Αυγούστου

Στη γειτονιά των Αγγέλων ο Γιώργος Ασλανίδης. Μερσεντές κάμπριο,έστειλε 4 στο Νσοοκομείο! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

13 Αυγούστου

Με…λακκούβες υποδέχεται η Ξάνθη  τους επισκέπτες της και από τις δυο εισόδους της πόλης. Και από την Καβάλα αλλά και από τη Κομοτηνή…!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δηλαδή αν ο βουλευτής-επενδυτής μπαρ και καφενείων Σπύρος Τσιλιγγίρης… δεν είχε «κινητοποιηθεί» και δεν είχε… «απαιτήσει» από τους  Μέτιο και Ζαγναφέρη πιο… «εντατικούς» ψεκασμούς για τα κουνούπια στις 16 Ιουλίου 2019 (τότε που είχαμε στο Νομό Ξάνθης ένα κρούσμα και μάλιστα…Αλβανού όπως «αποκάλυψε» ..καθησυχαστικά  και ο γιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Παρτσαλίδης), στα πόσα θα είχαμε φτάσει στις 8 Αυγούστου 2019 (μέσα δηλαδή σε 23 μέρες), που τα κρούσματα σύμφωνα με την Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, στο Νομό Ξάνθης  αυξήθηκαν στα…9;
Σε τρία από αυτά μάλιστα, να υπάρχουν εκδηλώσεις στο ΚΝΣ, με πιο βαριά χαρακτηριστικά;!!!!
-Πόσα δηλαδή θα έπρεπε να είναι τα «θύματα» κύριε Βουλευτή και κύριε Ζαγναφέρη για ν΄ αρχίσετε να ανησυχείτε;
….
*Μην… «αγχώνεσαι»  για τις θέσεις, θα σου δώσω εσένα…καλό πόστο, είπε σε έναν εκ των νέων δημοτικών του συμβούλων ο Τσέπελης!
-Σωστός! Μην αγχώνεσαι…Πρώτα να «ικανοποιήσει»  τον γιατρό και τον Φανουράκη ε...καί κάτι θα μείνει και για σένα!
……
*Όπως πολύ σωστά σχολίασε και ο Αναστάσιος Τσορλίδης:
«Η Ξάνθη μας από την Παρασκευή 9 Αυγούστου έγινε φτωχότερη...αφού έφυγε  ο  Συνταξιούχος δάσκαλος (επιθεωρητής εκπαίδευσης) και Ιστορικό Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νόμου Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασλανίδης.
Ένας γλυκός και καλοσυνάτος ΑΝΘΡΩΠΟΣ με Α κεφαλαίο !!!»
….
*Θα προσθέσω στα παραπάνω λόγια του Τάσου, ότι ο Γιώργος Ασλανίδης που τον γνώρισα προσωπικά περισσότερο ως δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Γ. Χουλιάρα αν θυμάμαι καλά, με τις καθαρές και έντιμες θέσεις του, θα λείψει από τη Ξάνθη μας.
….
*Η κηδεία του θα Γιώργου Ασλανίδη έγινε το  Σάββατο 10 Αυγούστου στις 12:00 στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κυψέλη και δυστυχώς απουσίαζα εκτός Ξάνθης,  γιατί όφειλα να πάω και ν’ ανάψω ένα κεράκι.
-Στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια. Γιώργο καλό ταξίδι.
.........
*Μπασκετικό. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει ο Λεύκιππος Ξάνθης τις ΝΕΕΣ σούπερ μεταγραφές του. Όταν επιστρέψουν Πρόεδρος (Ματθαίος  Σαββίδης) και Θωμάς Ξανθόπουλος απο Θάσο και Αντίπαρο!
.....
Διαβάζω στο αστυνομικό δελτίο ότι συνελήφθη την 10-8-2019 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε οικόπεδο, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
Όλοι αυτοί που «ξεσκίστηκαν» και χτίζουν στις παραλίες του Μυρωδάτου, της Μάνδρας και των Αβδήρων…νόμιμα χτίζουν!
….
Απίστευτο τροχαίο! Μερσεντές κάμπριο, «καρφώθηκε» σε δυο ΙΧ κι έστειλε στο Νοσοκομείο….τέσσερα άτομα!

Απίστευτο συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 17.30 το απόγευμα του  Σαββάτου 10 Αυγούστου όταν νεαρός από το Δροσερό,  γιος του πετυχημένου επιτυχημένου επιχειρηματία Μουσταφά Αμέτογλου, οδηγώντας με τρομερή ταχύτητα (σ.σ. Κάποιοι λένε ότι το κοντέρ που είναι ηλεκτρονικό μετρήθηκε στα 120 χιλιόμετρα!), «καρφώθηκε» κυριολεκτικά επάνω σε δυο αυτοκίνητα που έρχονταν από την άλλη κατεύθυνση έξω από το ξενοδοχείο Έλενα, στέλνοντας στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα με σοβαρά κατάγματα που γλίτωσαν κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια!
Σημειώνω ότι το ένα αυτοκίνητο που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν ένα τζιπ με οδηγό τον Σωτήρη Σεμερτζή και συνοδηγούς τους Χάρη Σουπιάδη, και Ηρακλή Ναβροζίδη, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα αουντί που οδηγούσε μια κοπέλα.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότητα, ωστόσο αμέσως μετά από αυτήν, ο νεαρός οδηγός της μερσεντές βγήκε από το αυτοκίνητο κι έγινε…καπνός με τα πόδια, αφήνοντας το αυτοκίνητό του στο χώρο του ατυχήματος πριν καταφτάσει η τροχαία!  Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης από όπου κάποιοι εξήλθαν με σοβαρά κατάγματα, χωρίς να μπορούν ακόμη να συνέρθουν από το σοκ.
Μέχρι στιγμής ο οδηγός του αυτοκινήτου που ουδείς γνωρίζει σε κατάσταση βρίσκονταν όταν οδηγούσε, αφού για το λόγο αυτό προφανώς…εξαφανίστηκε με τα πόδια, δεν έχει ακόμη αναβρεθεί και συλληφθεί,. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε ότι ο πατέρας του Μουσταφά Αμέτογλου δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να επισκεφθεί τα θύματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης για να τους ζητήσει μια συγνώμη και να ρωτήσει για την πορεία της υγείας τους. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι το αστυνομικό δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης δεν ανέφερε τίποτα για το συμβάν.


Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος -Το «Azores Express» δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι!!!



Η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στη Σαμοθράκη συνεχίζεται, αφού το «AZORES Express» ενώ προσέγγισε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, δεν κατάφερε να «δέσει» τελικά και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με το evros-news.gr το καράβι που έφυγε από την Αλεξανδρούπολη γεμάτο με επιβάτες και αυτοκίνητα, επιχείρησε να μπει με την όπισθεν στο λιμάνι, αλλά δεν τα κατάφερε. Κι αυτό συνέβη κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών.
Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ το πλοίο είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το ΣΑΟΣ ΙΙ που σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν είχε πρόβλημα. Σύμφωνα με το evros-news, ο καπετάνιος του AZORES EXPRESS που δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο λιμάνι της Καμαριώτισσας, προφανώς δεν ήθελε να ρισκάρει μεσάνυχτα και με αυτές τις καιρικές συνθήκες.
Το AZORES EXPRESS έχει 114,5 μέτρα μήκος και όπως λένε όσοι γνωρίζουν, χρειάζεται διάμετρο ελιγμού 150 με 160 μέτρα, ενώ αντίθετα το ΣΑΟΣ που είναι 84 μέτρα, χρειάζεται μόνο 100 μέτρα διάμετρο για τους ελιγμούς. Παίζει δηλαδή ρόλο το γνωστό πρόβλημα με το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Κι επειδή προφανώς ο καπετάνιος δεν θέλει να ρισκάρει κάποιο σοβαρό πρόβλημα λόγω νύχτας και του καιρού, αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας, ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, προσφορά των επιχειρηματιών, ενώ εκπτώσεις θα γίνονται από τα καταστήματα της Καμαριώτισσας. Επιπλέον, παραχωρήθηκε το γυμναστήριο του Λυκείου Σαμοθράκης.
Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα ξέσπασε στη Σαμοθράκη –Τι δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού  
Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Σαμοθράκη, όπως και στο Μετόχι στην Αχαΐα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να μην φτάσει η πυρκαγιά στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».
Αλεξανδρούπολη: Νεκρός ανασύρθηκε από την θάλασσα 66χρονος στην Αρχαία Μεσημβρία
Νεκρός ανασύρθηκε από την θάλασσα στην περιοχή της Αρχαίας Μεσημβρίας το Σάββατο το απόγευμα, ένας 66χρονος που ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του.
Ανασύρθηκε στην παραλία και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου. Εκεί δυστυχώς  διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Αν δηλαδή πνίγηκε ή προηγήθηκε κάποια ανακοπή κατά την διάρκεια που κολυμπούσε.
Να θυμίσουμε ότι πριν μια εβδομάδα, στην κοντινή περιοχή της Μάκρης, μια 69χρονη έχασε επίσης την ζωή της ενώ κολυμπούσε, από καρδιακή προσβολή όπως διαπιστώθηκε.

Κλειστή από 12 έως 15 Αυγούστου η Μουφτεία Ξάνθης
Κλειστή θα παραμείνει η Μουφτεία Ξάνθης από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου λόγω της εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ.
Η ανακοίνωση της Μουφτείας:
«Λόγω της εορτής τού Κουρμπάν Μπαϊράμ (Ιντ αλ-αντχά), η Μουφτεία θα παραμείνει κλειστή από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου 2019.
Ο εορτασμός στη Μουφτεία Ξάνθης για το Κουρμπάν Μπαϊράμ (Ιντ αλ-αντχά) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου και ώρα: 12:00-14:00μ.μ.
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο το Κουρμπάν Μπαϊράμ να ευλογηθεί από τον Παντοδύναμο Αλλάχ.
Με εκτίμηση
O Προς Ύψιστον Ευχέτης
ΚΑΡΑ ΧΑΛΗΛ ΜΠΙΛΑΛ»

Κάλεσμα των Xanthifans: «Όλοι ARENA»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Xanthifans οι οποίοι καλούν τον κόσμο της Ξάνθης να γίνει ο αληθινός συμπαραστάτης των παικτών στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες μέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Xanthifans:
«Το πρωτάθλημα ξεκινά σε λίγες μέρες. Η καρδιά μας θα αρχίσει να χτυπά και πάλι δυνατά στο ARENA.
Ο ΑΟΞ μας για μια ακόμη χρονιά θα είναι παρών στην μεγάλη αυτή πρόκληση. Όπως τόσα χρόνια άλλωστε.
Οι Xanthifans θα δώσουν την ψυχή τους για να φτάσει η ΑΟΞΑΡΑ μας σε μεγάλες επιτυχίες.
Ξανθιώτη και Ξανθιώτισσα,
Την φετινή χρονιά δεν είναι δυνατόν να λείπεις από το γήπεδο. Ντύσου στα κόκκινα και γέμισε το. Ένα γεμάτο γήπεδο είναι αυτό που μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.
Γίνε κι εσύ ο αληθινός συμπαραστάτης των παικτών μας. Σε περιμένουμε!!!!»

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρός 20χρονος
- Προσέκρουσε με ΙΧ σε κολόνα της ΔΕΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ένας 20χρονος στη Ροδόπη τα ξημερώματα της Κυριακής. 
Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:40 το πρωί, στο 9ο χλμ. της επαρχιακής οδού Κομοτηνής - Ξυλαγανής, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού και σε τσιμεντένιο κράσπεδο, καταλήγοντας σε παρακείμενο χωράφι.
Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 20χρονου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »