*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουλίου

Μια από τις πιο κλασικές παροιμίες του λαού λέει με δυο απλές κουβέντες, μια πικρή αλήθεια… «με τους δικούς σου φάε πιες και αλισβερίσι μη κάνεις»!

22 Ιουλίου
Το αλισβερίσι στο Δήμο Ξάνθης, οι αντιδικίες, οι... λυκοφιλίες και τα προσωπικά συμφέροντα που βρίσκονται υπεράνω όλων!
*Μόνο τυχαία "αυτοδιοικητικοί" εκεί που κατήγγελναν ο ένας τον άλλον επί χρόνια και ...αντιδικούσαν (Φανουράκης-Σταυρακάρας κατά Τσέπελη και Α. Αγκόρτσα για τον κοινόχρηστο του Κυβερνείοy, Δ. Μπένης κατά Τσέπελη, Ι. Καμαρίδης κατά Δ. Μπένη, Μούρκα, Αγκόρτσα  κλπ), έγιναν..."κολλητοί" και υμνούν πλέον ο ένας τον άλλον! 
*Μόνο τυχαία "αυτοδιοικητικοί" εκεί που κατήγγελλαν ο ένας τον άλλον επί χρόνια και... αντιδικούσαν (Φανουράκης - Σταυρακάρας κατά Μανώλη Τσέπελη και Απόστολου Αγκόρτσα για τον κοινόχρηστο του Κυβερνείου, Δημήτρης  Μπένης κατά Τσέπελη (ΦΥΣΙΣ, Τροφοδότες λογαριασμοί ΔΕΑΞ, Δημοτικές εταιρείες κλπ), Ιπποκράτης. Καμαρίδης κατά του πρώην αντιδήμαρχου Δημήτρη Μπένη για τα χρηματικά εντάλματα της εργολαβικής εταιρείας και την μη πληρωμή μικρών επαγγελματιών, Μούρκα για την παράδοση των δημοτικών έργων, Απόστολου Αγκόρτσα  για την Αγριανή), έγιναν στη συνέχεια... "κολλητοί" και υμνούν πλέον ο ένας τον άλλον!
Ενώ συχνά πυκνά συζητάνε πλέον πως θα «διοικηθεί» με Τσέπελη Δήμαρχο καλύτερα ο Δήμος Ξάνθης…
……
*Μια από τις πιο κλασικές παροιμίες του λαού λέει με δυο απλές κουβέντες, μια πικρή αλήθεια… «με τους δικούς σου φάε πιες και αλισβερίσι μη κάνεις». Γιατί εύκολα ξετυλίγεται το «κουβάρι» και η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη!
…..
*Με τους «δικούς σου»…; Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, αυτή δηλαδή του Δήμου Ξάνθης, τα αλισβερίσι επί χρόνια αποτελεί πανάκεια…!
Με εμπλεκόμενους όπως έγραψα και παραπάνω- στην αρχή αντιδικούντες και καταγγέλλοντες ο ένας τον άλλον που φτάνουν ακόμη και στα δικαστήρια, αλλά στη συνέχεια όταν αυτό ωστόσο... "βολεύει" τα συμφέροντα και των δυο, σε χρόνο ρεκόρ... αυτομάτως μετατρέπονται και γίνονται "σύμμαχοι" και "κολλητοί"! (σ.σ. Περιπτώσεις Πούλιου - Φανουρακη, Φανουράκη - Τσέπελη,  Φανουράκη - Μούρκα και Αγκόρτσα, Ι. Καμαρίδης κατά Δ. Μπένη, Ι. Καμαρίδης κατά Αλεξία Γκιρτζίκη, Ι. Καμαρίδη κατά Μούρκας κλπ).
(Πλείστα τα παράδειγμα και μάλιστα με γραπτά κείμενα...καθώς το φαινόμενο έχει γίνει πλέον ρουτίνα στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης… Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει ότι πριν 3-4 χρόνια αποκάλεσαν… σάϊκο τον Τσεγγελίδη όταν είπε κάτι για τους ίδιους, σε όλη την προεκλογική περίοδο και  τώρα είναι εκ νέου φιλαράκια..! Αφού εκτός των άλλων, το όνειρο του πρώην Δημάρχου Σταυρούπολης είναι να μετατραπεί το πρώην στρατόπεδο Σταυρούπολης σε… κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών προκειμένου να το τροφοδοτεί ο ίδιος με το delivery που έχει δημιουργήσει στην ξενοδοχειακή του μονάδα…).
……
*Άλλωστε η ίδια εκλογή του Τσέπελη ως Δημάρχου Ξάνθης κατά γενική ομολογία αποτελεί το πιο ιστορικό και κραυγαλέο «αλισβερίσι» στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης αφού οι επί χρόνια διώκτες του,  που ωμά τον χαρακτήριζαν... «λαμόγιο» και «πλουτίσαντα» που "χρησιμοποιεί" τις δημοτικές εταιρείες ως... ιδιωτικές για τα προσωπικά του συμφέροντα, ενώθηκαν με απώτερο σκοπό από τη μια να «εκδιώξουν» τον σημερινό Δήμαρχο Ξανθής που κι αυτός βέβαια έχει τις δικές του «ευθύνες» στην 5ετια της θητείας του με την αλαζονική συμπεριφορά του… κι από άλλη να "κουμαντάρουν" πλέον αυτοί τα πράγματα στη πόλη κατά το δοκούν και τα προσωπικά τους συμφέροντα!
Κάτι που προϊδεάζει το πλούσιο «παρελθόν» τους, κάνοντας ήδη  τα «πλάνα» τους με βάση το… «γόνιμο» και «επικερδές» όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε, παρελθόντος!
……
*Άλλωστε κοινό μυστικό αποτελεί ότι ούτε ο ίδιος ο Τσέπελης, δεν θα αποτολμούσε ποτέ να κατέβει υποψήφιος  Δήμαρχος Ξάνθης, όχι μόνο λόγω των περιορισμένων γραμματικών γνώσεών του ή του βεβαρημένου "παρελθόντος" του, αλλά και γιατί επί χρόνια είχε «μάθει» να κάνει εκλογικούς αγώνες αλλά μέσα από τα ... ταμεία της ΕΑΠΑΞ και της ΔΕΥΑΞ! (σ.σ. Γεγονότα που κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι στον δημοσιογράφο Γ Σιδηρόπουλο, αλλά ουδέποτε «απασχόλησαν» έναν Εισαγγελέα ή τους Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης…!
……
*Και με πιο απλά λόγια... Αν δηλαδή το φαινόμενο Τσέπελη δεν τον «ενίσχυε» με κάθε μέσον ένα διαπλεκόμενο σύστημα, όπου που όλοι κάτι ήθελαν και ακριβώς για το λόγο αυτό και «ενώθηκαν» με τέτοια φανατισμό δίπλα του, περισσότερο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και λιγότερο για να κάνουν Δήμαρχο τον Τσέπελη, -τον οποίο άλλωστε θεωρούν ήδη του «χεριού» τους… διατυμπανίζοντας δεξιά και αριστερά ότι «αυτοί» τον έβγαλαν!
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, με  δυσκολία θα είχε καταλάβει ακόμη και την 3η θέση αφού ο Γιάννης Παπαχρόνης και Σάββας Μελισσόπουλος μέσα στη πόλη προηγούνταν αισθητά στον αστικό πληθυσμό και ο Τσέπελης ήρθε 4ος στα περισσότερα εκλογικά συστήματα... για να κάνουν την ανατροπή υπέρ του, Κιμμέρια, Δροσερό, Γέρακας και φυσικά η Σταυρούπολη.
……
*Από την άλλη φυσικά και ο Τσέπελης γνωρίζει ότι εκτός από αυτό το «σύστημα» που τον στήριξε και "περιμένει" να υλοποιήσει τις «υποσχέσεις»  του, θα βρεθεί και ο ίδιος πριν αλέκτωρ λαλήσει μπροστά σε...δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού δεν τυγχάνει καμιάς καταξίωσης ως πρόσωπο στην τοπική κοινωνία...
Καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το "έργο" του επί 30 χρόνια στο Δήμο Ξάνθης, ήταν η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ των προσωπικών του συμφερόντων και πως θα πλουτίσει περισσότερο!! Ακόμη και με καραμπινάτες παρανομίες...!
……
*Επίσης άπαντες γνωρίζουν ότι στη κρίσιμη δεύτερη Κυριακή, στην εκλογή του Τσέπελη συνετέλεσαν δυο βασικοί παράγοντες. Από τη μια τα Κιμμέρια, το Δροσερό, το DEB, με τους Μπαντάκηδες, τους Μετέδες κλπ που έπαιξαν τον καθοριστικότατο ρόλο, ενώ αν δεν υπήρχε η «παθητική» στάση των Γιάννη  Παπαχρόνη, Λύρατζη, Γ. Χατζηθεοδώρου κλπ στην δεύτερη Κυριακή σε συνδυασμό με την ισχυρή στήριξη που του παρείχε ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης κλπ ούτε στον ύπνο του θα είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ξάνθης!!!
……
*Επί της ουσίας ωστόσο και με τα σημερινά δεδομένα... το κουβάρι Τσέπελης άρχισε ήδη να ξετυλίγεται…πολύ πριν αναλάβει Δήμαρχος και αιτία φυσικά είναι τα «συμφέροντα»  των στενών συνεργατών του που μάλλον αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τελικά τους έρχονται…και γι' αυτό λειτουργούν με σπασμωδικές κινήσεις που απειλούν να "εμπλέξουν" και τους ίδιους σε "επώδυνες" καταστάσεις...
(σ.σ. Άλλωστε οι πρώτες σπόνδες για την λειτουργία τους εκφράστηκαν για πρώτη φορά στις εκλογές του 2014 από την τότε παράταξη Πούλιου - Ξυνίδη...).
……
*Ενώ δηλαδή υπολόγιζαν –και ειδικά με την αλλαγή της δημοτικής αρχής-ότι το κλίμα θα ήταν... ευνοϊκότερο στις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, η όλη ιστορία –γνωστή εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία στους αυτοδιοικητικούς κύκλους- τους ήρθαν τα πράγματα παντελώς… ανάποδα!
Με αποτέλεσμα αυτό που μέχρι τώρα το γνώριζαν μόνο οι αυτοδιοικητικοί κύκλοι και οι υπάλληλοι, να αποτελεί θέμα συζήτησης σε όλα σχεδόν τα στέκια κι όπως λέει κι ο λαός, να έχει γίνει τούμπανο πλέον!
……
*Έτσι σήμερα για παράδειγμα μόνο τυχαία δεν αναβλήθηκε το τελευταίο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσε την Έγκριση του από 8-7-2019 πρακτικού φανερής, πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στην Πλατεία Γαβριήλ Λαδά στον γνωστό Παιδότοπο για… αθλοπαιδιές (!), που ωστόσο… λειτουργεί ήδη εδώ και δυο μήνες και παραπέμφθηκε εκ νέου στις ...Νομικές υπηρεσίες…!!!
(Σ.Σ. Υπενθυμίζω οτι το εν λόγω κατάστημα υγιειονομικού ενδιαφέροντος έχει καταθέσει ...έγγραφη πρόταση στο Δήμο Ξάνθης να μισθώσει τον συγκεκριμένο χώρο έναντι...1500 ευρώ για 3 μήνες, αλλά κατάφερε τελικά να τον πάρει πέρσι προσφέροντας μόνο...250 ευρώ που εγκρίθηκε απο  την Οικονομική Επιτροπή!!! Για τέτοια μαγκιά μιλάμε....) 
Μια ακόμη ένδειξη του θράσους των κύκλων που πρόσκεινται στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και μάλλον λογάριαζαν και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…θεωρώντας οτι ήδη "ο Δήμος είναι ..Αυτοί"! Κι είναι ακόμη η αρχή...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »