*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουλίου

ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΣΕ ΜΕΤΙΟ! Το ταχύτερο δυνατόν όλες οι ενέργειες, σύμφωνα με το….πρωτόκολλο!

18 Ιουλίου
-Άνω κάτω τους έκανε στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο επί χρόνια άλαλος Περιφερειακός σύμβουλος και νυν βουλευτής Ξάνθης για τους ψεκασμούς καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης! 


-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΦΗ: Κάναμε αυτά που έπρεπε για την προστασία των κατοίκων από τα κουνούπια! 
Άνω κάτω τους έκανε πριν αλέκτωρ λαλήσει στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο επί χρόνια άλαλος Περιφερειακός σύμβουλος και νυν βουλευτή  Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης για τους ψεκασμούς καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης!
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Ξάνθης, «ο κ. Τσιλιγγίρης αφού ενημερώθηκε αρκούντως και από τον εφημερεύοντα ιατρό κ. Παρτσαλίδη, ενημέρωσε αρμοδίως τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν όλες οι ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο. Ο κ. Τσιλιγγίρης μάλιστα έθεσε το θέμα ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του, δηλώνοντας πως δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν προϋποθέσεις εξάπλωσης του, που ως γνωστόν στο παρελθόν άφησε πίσω του δεκάδες θύματα.!"
(σ.σ. Αναφέρεται προφανώς στην περιπέτεια που έζησε ΚΑΙ ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Βασιλειάδης με την πρώην Περιφερειακή Διοίκηση).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΙΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ
Κι ενώ θα περίμενε κανείς να απαντήσεις ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στο αιχμηρό και «προστακτικό» δελτίο τύπου του βουλευτή Ξάνθης, η απάντηση στον Σπύρο Τσιλιγγίρη ήρθε από  τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη! 
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιπεριφέρεια ΑΜΘ με αφορμή το δελτίο τύπου του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη, αναφέρει τα παρακάτω:
«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με πρόσφατο κρούσμα του Ιού Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, στις 11/7/2019 το απόγευμα, από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ για επικείμενο πιθανό ακόμα (και όχι επιβεβαιωμένο από το ΚΕΛΠΝΟ) κρούσμα σε άνθρωπο στην περιοχή, διενήργησαν την προβλεπόμενη επιδημιολογική διερεύνηση εκείνο το απόγευμα (εκτός ωραρίου εργασίας) και ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον ανάδοχο του επίγειου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Την επόμενη ημέρα το πρωί (12/7/2019) πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης στον οικισμό που διέμενε ο εν λόγω πολίτης, καθώς και στους οικισμούς περιμετρικά αυτού, από κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας μας σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας από τα κουνούπια. Επίσης οι υπηρεσίες  μας μέσω του αναδόχου είχαν φροντίσει να γίνουν οι απαραίτητες προνυμφοκτονίες και ακμαιοκτονίες στους οικισμούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των βόθρων των σπιτιών. Το ίδιο πρωί (12/7/2019) σε σύσκεψη των αρμοδίων για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών υπό τον Περιφερειάρχη, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ανωτέρω ενέργειες από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ και τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας πραγματοποιούν σε όλη την διάρκεια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών ενημερώσεις στους οικισμούς της Π.Ε. για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας από τα κουνούπια, ενώ οι δράσεις καταπολέμησης προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών εκτελείται κανονικά σε τακτική βάση στις περιοχές της  Π.Ε. Ξάνθης. Τέλος προς ενημέρωση του κοινού και μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις αναφέρουμε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέος (ο 5ος στη σειρά) αεροψεκασμός στην Π.Ε. Ξάνθης.
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα διαφορετικό από τα ανωτέρω αναφερθέντα δεν είναι αληθές.
Ξάνθη 17/7/2019
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Ξάνθης
Σημειώνουμε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με το παρακάτω πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες:
Πέμπτη 18 Ιουλίου
Νέα Αμισσός (ναός Προφήτη Ηλία), βιολογικος Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., κανάλι βιολογικού, Ηλιοκέντημα, κατασκήνωση Αβδήρων, Μάνδρα, Πεζούλα, Μέλισσα, κανάλι "Ροδόπης", Λευκόπετρα, Μυρωδάτο, Βελόνη, παραλία Μάδρας, Ποταμιά, Νέα Κεσσάνη, αλιευτικός συνεταιρισμός, Τύμπανο, Τοξότες
Παρασκευή 19 Ιουλίου
Χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων Σαμαρά, Μάνδρα (ναός Προφήτη Ηλία), Άγιος Νικόλαος, Εκτενεπόλ, Καλλιθέα, Χρύσα, Εύμοιρο, Μορσίνη, ΒιΠε, εντός πόλης
Σάββατο 20 Ιουλίου
Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, "Lidl", χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων τελωνείου, γήπεδο Α.Ο.Ξ., "Lidl", εντός πόλης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »