*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

Αλάτι & Πιπέρι Μπράβο στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης-Όλα τα πολιτιστικά

23 Μαΐου
Μαθητές 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης σκηνοθέτησαν 
ταινία μικρού μήκους για τις Ευρωεκλογές
To 2o Γενικό Λύκειο Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος "EPAS-Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", σκηνοθέτησε και παρουσιάζει ταινία μικρού μήκους που θεματική έχει τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019.
Οι νεαροί μαθητές προσωποποιώντας τον Καραγκιόζη και το Κολλητήρι, ως κεντρικούς χαρακτήρες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, δημιουργούν μια έξυπνη στιχομυθία ανάμεσα στους δυο ήρωες μέσα από την οποία αποσαφηνίζονται βασικά ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής τον Ευρωπαϊκών Εκλογών και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων ψηφοφόρων, καταλήγοντας στην σπουδαιότητα της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές του 2019.
Κεντρικό μήνυμα: Η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 κρίνει το μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην αμελείς να ψηφίσεις… μην αμελείς αυτή τη φορά να επιλέξεις εσύ για εσένα!!

Λαϊκό – ποντιακό – παραδοσιακό γλέντι 1 Ιουνίου στη Σταυρούπολη!
Το Σάββατο 1 Ιουνίου στην ταβέρνα «Το Στέκι» στη Σταυρούπολη Ξάνθης, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, διοργανώνει ένα λαϊκό – ποντιακό – παραδοσιακό γλέντι με τους Σάκη Καζάκο, Αντώνη & Γιώργο Δρίγγα, Χαρούλα Βασιλειάδου αλλά και την εκπληκτική Γεύση Τουλουμίδου με το νταούλι της!
-Ώρα έναρξης 21:00.
-Είσοδος μόνο 5 ευρώ!

Επίδειξη μόδας με φιλανθρωπικό σκοπό στην Κομοτηνή
Επίδειξη μόδας με φιλανθρωπικό σκοπό, διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής "Ροδόπη". Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην συγκέντρωση εσόδων, υπέρ της ενίσχυσης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κομοτηνής.
Η είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ και η εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 19 Μαϊου στη Λέσχη Κομοτηναίων. Εκεί, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στον ευγενή σκοπό και απόλαυσε μία όμορφη και λαμπερή βραδιά, με θέα στο φωτισμένο βυζαντινό φρούριο Κομοτηνής. Ο Ροταριανός Όμιλος, πιστός στα ιδανικά της ανιδιοτελούς προσφοράς, για μία ακόμη φορά πρωτοστάτησε σε μία φιλανθρωπική δράση στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας.

Παρασκευή 24 Μαΐου στο ΙΘΤΠ: Παρουσίαση του βιβλίου 
«Το τίμημα» της Σοφίας Ντούπη
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, το βιβλιοπωλείο Σπανίδης και οι εκδόσεις Ωκεανός πραγματοποιούν την Παρασκευή 24 Μαϊου και ώρα 19.30 στον πολυχώρο της καπναποθήκης «Π» την παρουσίαση του βιβλίου της Εβρίτισσας συγγραφέως Σοφίας Ντούπη «ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ» (έκδοση 2018).
Την εκδήλωση θα συντονίσει, ο Πολυμένης Απόστολος Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Νίκος Πατούνιας Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Στέλλα Τζαμπαζίδου Θεατρολόγος και Σταυρούλα Ντινούδη φιλόλογος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά μαθητές του μουσικού σχολείου Ξάνθης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.

Την Παρασκευή 31 Μαϊου (19:00) στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 
«Ο μικρός Πρίγκιπας» από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου
Οι μαθητές του Ε2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης με την συμμετοχή του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση: «Ο μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, την Παρασκευή 31 Μαϊου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Ο φανταστικός αυτός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, βλέπει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δεν φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες. Τόσο απλά, μια και «Μόνο με τη καρδιά βλέπεις καλά, τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία».
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράικος
Μουσική επιμέλεια: Ξανθίππη Αναστασιάδου
Κιθάρα : Αντώνης Μουσαδές
Χορογραφίες: Βασιλεία Μαρία Καρτσίδου

8ος Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου και Βουνού «Ροδόπη – Ερύμανθος»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα» Bottecchia-Baiser Candy snack, με την συμμετοχή της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και το κατάστημα «SARIKOS BIKES» διοργανώνουν τον ποδηλατικό Αγώνα δρόμου και βουνού Rodopi – Erymanthos Bike Festival το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου 2019.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »