*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Φεβρουαρίου

See Through Πανταχού...απών το δημοτικό ραδιόφωνο! Οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

15 Φεβρουαρίου
Ωχ! «Φλωρινοκλαρινιώτης» και ο… Θανάσης Ξυνίδης; Έστω και με την ιδιότητα του Προέδρου του Διόνυσου; (Ποια υποψήφια  να ψήφισε άραγε για Βασίλισσα του Καρναβαλιού… Και… ξανθιά ή μελαχρινή;).
…………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ακόμη δεν κατάλαβα γιατί ο Πασχάλης Λύρατζης στην προχθεσινή διαδικασία εκλογής της Βασίλισσας του Καρναβαλιού κάθε τόσο πεταγότανε και φωναχτά… «διόρθωνε» κι έκανε υποδείξεις έναν τόσο καλό (και με εμπειρία…) παρουσιαστή, σαν τον Δημήτρη Πετρόπουλο…
-Μήπως τον μπέρδεψε με την Χρύσα Μωραϊτη ή στην προσπάθειά του να… «φανεί» για μια ακόμη φορά «αυτοκαταστράφηκε»;
…..
*Επίσης καταλαβαίνω ότι εκτός από διαμορφωτής κοινής γνώμης ο κολλητός του και πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ ο Γιάννης Καρυπίδης, είναι και καλός… «αχθοφόρος» και ιδανικός στο να μεταφέρουν τα τραπέζια μαζί με τον Πρόεδρο Πασχάλη Λύρατζη για να κάνουν την τελευταία στιγμή… ντεκόρ στην εκδήλωση για την εκλογή της Βασίλισσας του Καρναβαλιού…!
-Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι δεν είναι και το καλύτερο σε μια απευθείας τηλεοπτική μετάδοση να περνάνε συνεχώς… πλάτη μπροστά από την κάμερα;
Και κυρίως ο Σταύρος Καρυπίδης;;!!!
Υπό αυτές τις συνθήκες του χρόνου που ο Λύρατζης ενδεχομένως να ‘ναι και… Δήμαρχος, ας φέρουν και… drone, μήπως τα… καταφέρουν καλύτερα! Αηδία όμως έχει καταντήσει κάθε φορά που το Next tv έχει μια απευθείας να μπαίνουν μπροστά στις κάμερες συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι!
-Σταύρος Καρυπίδης και Παυλικιάνος!
……

*Τι μου έκανε εντύπωση; Η απουσία από την προχθεσινή εκδήλωση του Δημοτικού Ραδιόφωνου. Δηλαδή δεν είναι θεσμός του Δήμου Ξάνθης η εκλογή της βασίλισσας του Καρναβαλιού; Ο διευθυντής του Δημοτικού Ραδιόφωνου δεν είναι έμμισθος υπάλληλος και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές;
-Αν δεν μπορεί να καλύψει μια τέτοια εκδήλωση, τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει; Για  να προβάλλει και να διαφημίσει τον… Μπάμπη  Δημαρχόπουλο; Μόνο γι’ αυτό;
……
*Μπορείς λοιπόν κύριε Δήμαρχε να μου πεις, τελικά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ τι… ρόλο παίζει κι ενώ πληρώνεται τόσο αδρά, σπανίως εμφανίζεται παντού; Κάτι που συμβαίνει μόνο με το… Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης; Ή αυτές τις εντολές έχει από σένα ο Τηλέμαχος;

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός οδηγός χωρίς δίπλωμα 
στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας
Συνελήφθη, τις βραδινές ώρες την 13/14-2-2019, στη Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου, 33χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο δικηγόρων στη Ξάνθη 1-2 Μαρτίου 2019 κατά των διακρίσεων στις γυναίκες Ρομά
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Δικηγόρων για την καταπολέμηση των διακρίσεων και πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τις γυναίκες Ρομά διοργανώνεται στην Ξάνθη, 1 - 2 Μαρτίου 2019.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους και συνδιοργανώνεται από το JUSTROM, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διήμερο σεμινάριο έχουν 20 δικηγόροι της Ξάνθης. Σε περίπτωση υπέρβασης του ως άνω αριθμού θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση για όλους τους συμμετέχοντες.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 από τις 15:00 ως τις 20:15 στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, στην αίθουσα ΔΣΞ, οδός Βόγδου Μιχαήλ 1.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο dsxanthi@dsxanthi.gr έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2019

Το ΤΕΕ Θράκης κόβει την πίτα του
Από το ΤΕΕ Θράκης πήραμε την παρακάτω πρόσκληση για την κοπή της βασιλόπιτάς του που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων στην Κομοτηνή:
«Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Θράκης σας προσκαλούν στην κοπή της Βασιλόπιτας του Τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στη ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ (Ελευθέριου Βενιζέλου 52)
Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Θράκης
Δημήτριος Κ. Λουρίκας»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Επίσκεψη έκπληξη του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, στη Κομοτηνή. Συγκεκριμένα  ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης έναν φίλο από τα παλιά και συγκεκριμένα τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμονα.
Τον κύριο Χατζηθεοδώρου συνόδευαν η υποψήφια δημοτική του σύμβουλος, νομικός και διευθύντρια του 4ο Γυμνασίου Ξάνθης Γλυκερία-Νότα Δερέ και η Δέσποινα Παπαδόπουλου του γραφείου Τύπου ενώ στις λιτές δηλώσεις του, τόνισε τα εξής: 
«Με τον Σεβασμιότατο Μαρωνείας και Κομοτηνής με τον οποίο γνωρίζομαστε απο παλιά, είχαμε μια απλή αλλά ενδιαφέρουσα φιλική συζήτηση. Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και με συγκίνησε ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον του για την πόλη Μας που παραμένει ψηλά στην καρδιά του αλλά και την μεγάλη του αγάπη, για τον Πνευματικό του Πατέρα Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα. Μας ενώνει  η κοινή μας προσπάθεια και αγάπη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα άτομα με αναπηρία.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και την κυρία Γλυκερία Νότα-Δερέ, μέλος του  Διοικητικού Συμβούλιου  της ΠΟΜΑΜΕΑ και Πρώην Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παραρτήματος Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης που συμμετείχε στην συνάντησή μας με τον Σεβασμιότατο Μαρωνείας και Κομοτηνής και συνέβαλε σημαντικά στην ενδιαφέρουσα συζήτηση μας".

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου των ΗΠΑ 
στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, υποδέχτηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο γραφείο του, τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ κ.Γκρέγκορι Φλεγκερ. Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Πρόξενος των ΗΠΑ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής και τεχνολογικής συνεργασίας των δύο χωρών και συγκεκριμένα οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Ξάνθης, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, τα αγροδιατροφικά προϊόντα και οι νέες τεχνολογίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε να ανταποδώσει την επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη.
Από το Γραφείο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής 
Υπηρεσίας Ν. Ξάνθης στον Δήμαρχο Αβδήρων
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε από τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ξάνθης Πύραρχο Κωνσταντίνο Δαδούδη εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αβδήρων με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Ο Διοικητής συνοδευόταν από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Δήμαρχος Αβδήρων τον ενημέρωσε για το Δήμο και τις δυνατότητες που έχει για να συμβάλλει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων ευχήθηκε στον νέο Διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και του  προσέφερε ως ανάμνηση της επίσκεψής του στον ιστορικό Δήμο Αβδήρων,  βιβλία για τα Αρχαία Άβδηρα και βιβλία που αναφέρονται στην ιστορία και τις παραδόσεις άλλων οικισμών του  Δήμου, καθώς και πληροφοριακό έντυπο – χάρτη του Δήμου Αβδήρων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »