*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Φεβρουαρίου

Το «αλισβερίσι» Δήμου και μαγαζιών, η υπόθεση του Prestige και οι…7 (υπέροχοι) κατηγορούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι!

13 Φεβρουαρίου
*Η υπόθεση της μη ανάκλησης της οριστικής αδείας  του καφέ μπαρ Prestige από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης (σ.σ. Το αδίκημα τελέστηκε στις 9/10/2014), για την οποία κατηγορούνται και τα 7 μέλη (μαζί και ο Δημήτρης Μπένης αλλά και ο… υπομηχανικός κ. Μούρκας), για τους γνωρίζοντες, μόνο… «τυχαία» δεν είναι!
……
*Μόνο «τυχαία» δηλαδή έναν μήνα περίπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος (Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής στις 9/10/2014) όταν είδε ότι είχε στο πλευρό του και τον… Δημήτρη Μπένη αποφάσισαν την ΜΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗ και μη ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ αδείας του καφέ μπαρ Prestige!!!
Μολονότι αυτό είχε να κάνει με σοβαρή ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του μαγαζιού που για όσους γνωρίζουν βέβαια το αντικείμενο, συνεπάγεται και εκ νέου… άδεια λειτουργίας!
……
*Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες Τρίτη 12/2/2019 στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης αλλά αναβλήθηκε, διότι ο δικηγόρος του Δήμου Ξάνθης Θωμάς Ξανθόπουλος (σ.σ. Την ώρα που ο Δήμος Ξάνθης δηλαδή διαθέτει τρεις Νομικούς συμβούλους!!!) απουσίαζε σε άλλη δίκη στην Αθήνα, έχει ωστόσο μπόλικο παρασκήνιο που δικαιολογεί  πλήρως και αυτά που κατά καιρούς είχε πει «για… αλισβερίσια της δημοτικής αρχής ο πρώην Αντιδήμαρχος Δόμησης Απόστολος Αγκόρτσας δημόσια στο ραδιοσταθμό 3ο Πρόγραμμα του Γιάννη Γκορόγια!
……
*Θα ήταν δηλαδή χρήσιμο (σ.σ. Αν πράγματι οι Εισαγγελείς θέλουν να δώσουν άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση…), να πάρουν και την άποψη ενός μηχανικού που θα ορίσει το δικαστήριο, ώστε να βγάλει το πόρισμά του ή αν δεν ενοχλεί τους 7 Αυτοδιοικητικούς κατηγορουμένους που στη συγκεκριμένη υπόθεση έδρασαν ως…μία «οικογένεια», να με προσκαλέσει ο Εισαγγελέας Ξάνθης να καταθέσω κι εγώ ως δημοσιογράφος, διότι είχα αναφερθεί αρκετές φορές στο συγκεκριμένο θέμα…
-Μάλιστα εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του Prestige είχε ξανασυζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και επί Δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη κι αν δεν κάνω λάθος, με αντιδήμαρχο Δημήτρη  Μπένη!
……
*Άλλωστε αναβλήθηκε η χθεσινή υπόθεση αν δεν κάνω λάθος για τον Ιούνιο 2019, οπότε μπορεί ο Εισαγγελέας Ξάνθης να με καλέσει και να καταθέσω τα στοιχεία μου! Και που αφορούν κυρίως την άγνοια ή όχι των μελών της Οικονομικής  Επιτροπής…Δηλαδή αν γνώριζα ή δεν γνώριζαν οτι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ όταν ψήφιζαν κατά της Εισήγησης της Υπηρεσίας!
……
*Βέβαια από την άλλη ο δικηγόρος του Δήμου Ξάνθης Θωμάς Ξανθόπουλος ενδέχεται να ισχυριστεί κατά το αυτονόητο ότι «και οι 7 δεν είχαν δόλο…», επιχείρημα που οδήγησε σε απαλλαγή και σε αθώωση πολλών σοβαρών κατηγοριών για τους Αυτοδιοικητικούς…!
-Δόλο δηλαδή είχαν… μόνο τα αρμόδια Όργανα και οι υπηρεσίες που είχαν εισηγηθεί την οριστική ανάκληση της αδείας του Prestige
-Πλην όμως αυτή… ΔΕΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ  ΠΟΤΕ!!! (Ο Φανουράκης που είναι ειδήμων σε αυτά τα θέματα μπορεί να σας εξηγήσει περισσότερα…).
……
*Αφελές ερώτημα. Η υπόθεση του Prestige μήπως είχε πάει και πριν τις 9/10/2014 στην Οικονομική Επιτροπή; Κύριε Εισαγγελέα της Ξάνθης, μπορείτε λοιπόν να μας ενημερώσετε (αν έχω το δικαίωμα να σας ζητώ κάτι τέτοιο…), ποια ήταν η εισήγηση και του Νομικού του Δήμου Ξάνθης για το Prestige;).
……
*Και για την ιστορία. Σας ενημερώνω ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μη ανάκλησης της άδειας του Prestige και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ήταν χθες στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης (χρόνος τέλεσης 9/10/2014!!) οι παρακάτω:
1. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος του Αθανασίου, 2. Μούρκας Χρήστος του  Αθανασίου, 3. Ηλιάδης Θωμάς του Βλαδίμηρου, 4. Λύρατζης Πασχάλης του Δημητρίου, 5. Μπένης Δημήτριος του Κωνσταντίνου, 6. Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ του Χουσεΐν, 7. Γουναρίδης Στυλιανός του Αθανασίου. Άπαντες απόντες γιατί θα είχαν ενημερωθεί περί της αναβολής…
.........
(Σ.Σ. Κι έπειτα μου λέτε γιατί το Baizer για παράδειγμα έβαλε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του Τσέπελη, τον… ΥΠΕΥΘΥΝΟ του μαγαζιού, αντί να μείνει έξω από τις δημοτικές εκλογές… Πόσες φορές υποθέσεις του Baizer έχουν πάει στην Οικονομική Επιτροπή; Τον… Κοτόρνο όμως τον… έκλεισαν!!!).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »