*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιανουαρίου

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ! Απίστευτες απάτες στη ΔΕΥΑ Αβδήρων με site που δεν δούλεψε ποτέ και… υδρόμετρα!

15 Ιανουαρίου

Το «σύστημα» Τσέπελη με τους φακέλους που «κληρονόμησε» κατά χιλιάδες ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης Μαρίνος Σδρέβανος, είχε μετακομίσει… στη ΔΕΥΑ Αβδήρων του Νίκου Χατζόπουλου

ΕΥΑ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
*Μπορεί να ασκούμε εδώ και μήνες σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, αλλά ΜΠΡΑΒΟ του γιατί δεν «ΥΠΕΚΥΨΕ» όπως οι Δημαρχόπουλος και Θωμάς Μίχογλου! 

Το «γάντι» όχι μόνο στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκο Χατζόπουλο αλλά και στο «σύστημα» Τσέπελη που αφού ξεφορτώθηκε ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος ανακαλύπτοντας… ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ να «σαπίζουν» στα υπόγεια με προμηθευτή τον εκ Χρύσας υπερασπιστή του, κατήγγειλε θαρραλέα και δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Αβδήρων, κατέθεσε σειρά εγγράφων-ντοκουμέντων στη συνεδρίαση, αποκαλύπτοντας απάτες και διαπλοκές που στοίχησαν χιλιάδες ευρώ στους δημότες με κορυφαία μάλιστα αυτή της δημιουργίας SITE από την ΔΕΥΑ Αβδήρων που πληρώθηκε στον συμβαλλόμενο με το συνολικό ποσό των 6.373.60 ευρώ στις 06-05-2016 και ποτέ δεν λειτούργησε!!!
Μάλιστα και χθες που κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια να δούμε το περιεχόμενο του site δεν βρήκαμε τίποτα!!! Γιατί δεν υπήρχαν δημοσιεύσεις και περιεχόμενο!!! Δυόμιση χρόνια μετά την δημιουργία του!!!
Τι αποκάλυψε λοιπόν ο Δήμαρχος Αβδήρων για τον «υπερασπιστή» του Προέδρου Νίκου Χατζόπουλου, βγάζοντας το ένα έγγραφο πίσω από το άλλο; Ότι ο συμβαλλόμενος με την ΔΕΥΑ Αβδήρων δημιουργός του site συνοδευόμενος από τον Σταύρο Καρυπίδη πήγε πριν 8 μήνες και στο γραφείο του στο Δημαρχείο και ζητούσε… 7-8.000 ευρώ για τον …εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου Αβδήρων!!! Παρουσία υπαλλήλου του Δήμου!!!
Φυσικά ο Δήμαρχος Αβδήρων δεν υπέκυψε ποτέ στη συγκεκριμένη… «προσφορά» παρά την παρουσία του «διαμορφωτή» κοινής γνώμης, για να ανακαλύψει στη συνέχεια κάνοντας έλεγχο στις δαπάνες της ΔΕΥΑ Αβδήρων -που οφείλει χιλιάδες χιλιάδων στη ΔΕΗ- πράματα και θάματα! Αφού είχαν δοθεί τεράστια χρηματικά ποσά σε… Αβδηρίτες φίλους του Προέδρου που αναλάμβαναν ως έργο το να πάρουν ενδείξεις από τα… υδρόμετρα! Ξεκινώντας από τις 10.000 ευρώ και καταθέτοντας στο σώμα και σχετικά ποσά! Αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι την συγκεκριμένη δουλειά την κάνουν εργαζόμενοι του Δήμου Αβδήρων….Μάλιστα αναφερόμενος στον ΦΑΝΑΤΙΚΟ «υποστηριχτή» του κυρίου Νίκου Χατζόπουλου (σ.σ. Οι πληροφορίες λένε ότι συχνά πυκνά βρίσκονταν στο γραφείο του…), που συμπτωματικά ήταν ο πρώην «υποστηριχτής» της διοίκησης Τσολακίδη - Σίσκου, αποκάλυψε προμήθειες πολλών χιλιάδων ευρώ για  …φακέλους και έντυπα! Και μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση με χωριστές αποφάσεις! Κάτι ανάλογο δηλαδή που συνέβαινε και επί Προεδρίας Τσέπελη στη ΔΕΥΑ Ξάνθης με τη διαφορά ότι εκεί τα ποσά ήταν περισσότερα!
Για παράδειγμα:
1. Απευθείας ανάθεση με υπογραφή του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκου Χατζόπουλου για φακέλους και τρίπτυχα 1.930 ευρώ, πλέον ΦΠΑ σύνολο περίπου 2.393.20
2. Απευθείας ανάθεση 1000 ευρώ συν ΦΠΑ σύνολο 1.240 ευρώ στις 13 Μαρτίου 2018 για προμήθεια εντύπων (απόφαση 60).
3. Απευθείας ανάθεση 1.000 ευρώ συν ΦΠΑ σύνολο 1.240 ευρώ στις  13  Μαρτίου 2018 (απόφαση 61) για προμήθεια φακέλων!!!
Ιδού αναλυτικά και η απόφαση για το site φάντασμα όπως την βρήκαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΑΒΔΗΡΩΝ (ΔΕΥΑΑ)
Ν. Ζυγός 06 -05 - 2016
Αριθ. Πρωτ.392
ΕΡΓΟ: «Δημιουργία ιστοσελίδας και τεχνική υποστήριξη».
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ
ποσού 5.140,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ
Μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Χατζόπουλου Νικόλαου νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΑ και του Αβραάμ Πολίτη νόμιμος εκπρόσωπος της Tech Place Team– Ανάπτυξη Λογισμικού Υποστήριξη & Εκπαίδευση - ΑΦΜ 073508410 - ΔΟΥ Ξάνθης - έδρα Ξάνθη συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:
Στο Ν. Ζυγό σήμερα την 06 του μήνα Μαΐου του έτους 2016 ο πρώτος των συμβαλλομένων με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Π.Δ.28/80 «Περί εκτελέσεων έργων και προμηθειών Ο.Τ.Α.».
2. Την παρ 4 του άρθρου 209 του Ν. 3463/06 όπως αναδιατυπώθηκε με την παρ.3 του άρθρου 22 του Ν.3536/07
3. Το άρθρο 133 του Ν. 4470/2014
4. Την αριθ. 35130/739/9-8-2010 (ΦΕΚ 1291/11-8-2010 τεύχος Β) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών
5. Την αριθ. 391/06-05-2016 απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ
6. Την ανάγκη της ΔΕΥΑΑ για την υπηρεσία «Δημιουργία ιστοσελίδας και τεχνική υποστήριξη»
ΑΝΑΘΕΤΕΙ
Στο δεύτερο συμβαλλόμενο Αβραάμ Πολίτη κάτοικο Ξάνθης:
1. Την εκτέλεση της υπηρεσίας «Δημιουργία ιστοσελίδας και τεχνική υποστήριξη»,
2. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την ημέρα υπογραφής της παρούσας μέχρι 31-12-2016
3. Το συνολικό συμβατικό ποσό των 5.140,00 ευρώ υπόκειται σε παρακράτηση 0,10% υπέρ της ενιαίας ανεξάρτητης αρχής του Ν. 4013/2011, επί της οποίας παρακρατείται χαρτόσημο 3,6%
4. Ο δεύτερος των συμβαλλομένων Αβραάμ Πολίτης δήλωσε ότι έλαβε γνώση όλων των ανωτέρω και τα αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
Το παρόν συντάχθηκε σε (3) τρία αντίτυπα και ο καθένας των συμβαλλομένων έλαβε από
ένα.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ
Χατζόπουλος Νικόλαος
Ο Προμηθευτής
Αβραάμ Πολίτης

Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
1. Οι αποκαλύψεις του Δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη πράγματι αποτελούν ένα μοναδικό ντοκουμέντο που «ξεσκεπάζει» αβίαστα τις πρακτικές του πλέον φανατικό υποστηριχτή και ευνοούμενου του Τσέπελη επί χρόνια στη ΔΕΥΑΞ. Θέλουν ΨΥΧΗ ένας Δήμαρχος δημόσια να μη φοβάται μη λοιδορηθεί κι αυτός με…γελοιογραφίες όπως ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ή ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου που ο Σταύρος Καρυπίδης χαρακτήριζε…ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ!!!
2.Καλούμε τους  εισαγγελείς να καλέσουν τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο να καταθέσει τι… φακέλους «ανακάλυψε» και όλα τα εντάλματα που είχε πάρει την εποχή εκείνη ο εκ Χρύσας «εκδότης» Σταύρος Καρυπίδης!
3. Καλούμε τον Δήμαρχο Αβδήρων να «αποκαλύψει» όλα τα χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο σύστημα όχι μόνο επί Νίκου Χατζόπουλου αλλά και επί διοίκησης Τσολακίδη - Σίσκου, επί ΠΑΣΟΚ διοίκησης δηλαδή στο Δήμο Αβδήρων και ευνοούμενο και πάλι τον εν λόγω..»διαμορφωτή» κοινής γνώμης!
4.Καθαρές κουβέντες. Μπορεί να ασκούμε εδώ και μήνες σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, αλλά ΜΠΡΑΒΟ του γιατί δεν «ΥΠΕΚΥΨΕ» όπως οι Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Θωμάς Μίχογλου στον «υπερασπιστή»  του Νίκου Χατζόπουλου και του Τσέπελη Σταύρο Καρυπίδη και είχε το θάρρος να τον καταγγείλει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων, τρέποντας σε …«φυγή» και τους «φίλους» του στη συνεδρίαση. Και κυρίως την «λαλίστατη» αντιπολίτευση!
5. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά. Αν μας χρειαστεί ο Δήμαρχος Αβδήρων θα καταθέσουμε ΥΠΕΡ του και μάλιστα μακάρι να ‘ρθεί η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων και μέντορας του Νίκου Χατζόπουλου κυρία ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ απέναντί μας, να «τελειώνουμε» επιτέλους και με αυτήν! Και την «πληγή» που κληρονόμησε στους μετέπειτα Δημάρχους και αφορά το περιβόητο «Κλειστό αθλητικό κέντρο» Αβδήρων που ΕΒΑΨΕ για να εγκαινιάσει ως Δήμαρχος ενώ δεν είχε…σκεπή! Κι ο εργολάβος όχι μόνο δεν αποπεράτωσε αλλά και με αγωγή του ζητάει από τον Δήμο Αβδήρων 2 εκατ. ευρώ!!!
6. Ο Δήμαρχος Αβδήρων απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκο Χατζόπουλο επανέλαβε πάνω από 5-6 φορές την φράση «θα σε στείλω στον Εισαγγελέα»!
-Τον καλούμε να μην κάνει ΠΙΣΩ!!!  Γιατί αυτός τον επέλεγε ως Πρόεδρο αλλά και αυτός ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ την διαπλοκή και την «διαχείρισή» του!! Αν κάνει, θα είναι και ανακόλουθος αλλά και συνυπεύθυνος!
Αυτά μόνο για σήμερα. Γιατί έπεται και συνέχεια…
Π. Π.
(σ.σ. Μάρεσαν ιδιαίτερα τα like του φίλου μου Δημήτρη Χαϊτίδη στην προχθεσινή ανάρτηση του Βασίλη Τσολακίδη…Απλά ΟΥΑΙ! ) 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »