*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

Άλλα η Ν.Δ για τις ΤΟΜΥ κι άλλα ο "γαλάζιος" Περιφερειάρχης!!! ΓΑΛΑΖΙΑ (;) ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ή ο Μέτιος είναι και…ΣΥΡΙΖΑ;

18 Ιανουαρίου
«Θα κλείσουμε τις ΤΟΜΥ» αν γίνουμε Κυβέρνηση δηλώνει ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και την ίδια ώρα τις χρηματοδοτεί… πλουσιοπάροχα ο γαλάζιος ο Μέτιος!
Τελικά ποια Νέα Δημοκρατία πρέπει να πιστέψουμε; Αυτή που εκφράζει την ηγεσία της, ή αυτή που εμφανίζεται να «εκφράζει» για προσωπικούς λόγους, ο υποτιθέμενος «γαλάζιος» Περιφερφειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από την επίσημη θέση του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Αναφέρομαι στο θέμα με των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) όπου παρουσιάστηκε το παρακάτω φαινόμενο! (σ.σ. Να γελάς, ή να κλαίς;)
«Θα κλείσουμε τις ΤΟΜΥ» λέει ξεκάθαρα ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής στις 29-4-2018, ενώ την ίδια ώρα (σ.σ. Για την ακρίβεια πριν από δύο μέρες), ο υποτιθέμενος «γαλάζιος» και χρισμένος περιφερειάρχης από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη Χρήστος Μέτιος σε μια κίνηση…αβροφροσύνης και «ανοίγματος» προς τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς,  χρηματοδοτεί τις ΤΟΜΥ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με κονδύλια ύψους 6.964.669 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα!!! Και βγάλτε εσείς το συμπέρασμά σας…

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΜΥ
Αναλυτικότερα:  Στην παραπάνω συνέντευξή του λοιπόν ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «Τι θα κάνετε με τις ΤΟΜΥ αν στις επόμενες εκλογές σχηματίσετε κυβέρνηση; Ήταν απολύτως ξεκάθαρος!!!
Και διαβάστε τι απάντησε:
 «Είναι προφανές ότι, στην σύγχρονη προσέγγιση του οικοδομήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επαγγελλόμαστε και στην οποία αναφέρθηκα στην προηγούμενη ερώτησή σας, καμία θέση δεν μπορούν να έχουν σοβιετικής έμπνευσης εκτρωματικές, αχρείαστες και μίζερες δομές τύπου ΤΟΜΥ. Είναι εξάλλου ήδη καταδικασμένες να αποτύχουν από την στιγμή που σύσσωμος ο επιστημονικός – ιατρικός κόσμος αλλά και οι πολίτες τους «γύρισαν την πλάτη». Απόδειξη της οικτρής αποτυχίας της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι,  παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου στις 9 Μαΐου του 2017, για λειτουργία 239 ΤΟΜΥ μέσα στο 2017, (υπο)λειτουργούν μόνο 20 – 25 αυτή τη στιγμή που μιλάμε!».

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
Αρχές Αυγούστου του 2018, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ως κόμμα επισημοποιεί την θέση της, αναφέροντας σε δελτίο Τύπου της: «Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ναυάγιο στο χώρο της Υγείας, αλλά και με μια από τις πιο δραματικές αποτυχίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βρίσκονται από 1η Αυγούστου εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς πολίτες σε όλη τη χώρα» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχης Υγείας Βασίλη Οικονόμου και του αναπληρωτή τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα.
Όπως αναφέρουν, «η πολυδιαφημισμένη -αλλά πολυδάπανη, παντελώς πρόχειρη και αποσπασματική- "νέα" Πρωτοβάθμια Υγεία που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μετά το φιάσκο με τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες και υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ, περνά τώρα στο επόμενο στάδιο: Με ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ, κατήγγειλε χθες τις 1.950 συμβάσεις με ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν ανελλιπώς τους ασφαλισμένους, και έθεσε σε ισχύ πλέον νέες συμβάσεις με τους αόρατους οικογενειακούς γιατρούς της "μεταρρύθμισης", προκαλώντας υγειονομικό χάος στη χώρα και σκορπίζοντας ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους, ασθενείς και επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».
Σύμφωνα με τους κ. Οικονόμου και Φωτήλα, «οι στρεβλώσεις και οι εγκληματικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον χώρο της Υγείας θα καταργηθούν άμεσα από τη μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με υπευθυνότητα, γνώση και ξεκάθαρο πρόγραμμα, θα προχωρήσουμε τάχιστα και αποφασιστικά στην ανάδειξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κεντρικό πυλώνα της πολιτικής υγείας, προς όφελος όλων των πολιτών της πατρίδας μας».
-Ερώτημα κρίσεως, στον «επικοινωνιολόγο» του Κυριάκου, πρώην αρθογράφου της Ελεύθερης Ώρας και πολιτευτή της Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη, που «βολεύει» αναξιοκρατικά, αντιδημοκρατικά και με αδιαφάνεια «δικούς»του ανθρώπους ακόμη και ως…γραφεία τύπου!
-Τι λέτε για την «διγλωσσία» Νέας Δημοκρατίας και Μέτιου για το θέμα με τις ΤΟΜΥ;;; Που εκθέτει το ίδιο το κόμμα; Περιμένουμε κύριε Μακάριε την επίσημη θέση σας, γιατί άρχισε να παραγίνεται η κατάσταση με τις «φλυαρίες» και ανακολουθίες του «εκλεκτού» σας κυρίου Μέτιου!!!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »