*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

See Through Τα πρόστιμα και ο Τσέπελης! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

05 Δεκεμβρίου
Στην χθεσινό ημερίδα του Στάθη Γιαννακίδη (11.00) κι ο Σάββας Μελισσόπουλος με νέο υπαρχηγό τον...αυριανό Αντιδήμαρχο...Ευρωπαϊκών  προγραμμάτων Σταύρο Αμοιρά!
(σ.σ. Τελικά κύριε Ζαγναφέρη πότε δουλεύει ο συγκεκριμένος κύριος;)
…………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μου λένε καταστηματάρχες, που επί τόσα χρόνια βέβαια τον έχουν «φάει» στη μάπα, ότι τον τελευταίο καιρό ο γνωστός κύριος Τσέπελης άρχισε να τους επισκέπτεται στα μαγαζιά τους ζητώντας να τον… ψηφίσουν, με δέλεαρ… να τους σβήσει τα πρόστιμα!
-Το πώς θα το κάνει, δεν θα μας το εξήγησε ακόμη βέβαια… αλλά Τσέπελης είναι αυτός!
……
*Ερώτημα πρώτον. Τα πρόστιμα που επέβαλε στον ίδιο η Πολεοδομία όταν μπάζωσε το ρέμα της Χρύσας (σ.σ. Είχε γίνει την περίοδο εκείνη και σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο από τον Ανταμπούφη…), τα πλήρωσε ποτέ; Διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι επί Λάκη Στυλιανίδη, ήταν παντοδύναμος!
Ερώτημα δεύτερον. Όταν ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ξάνθης (σ.σ. Επί Δημαρχόπουλου…), γιατί δεν έδωσε την άδεια που υπόσχονταν ότι θα δώσει στο γνωστό παιδότοπο; Ώστε με τον τρόπο αυτό να σβηστούν και τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση επί Στυλιανίδη; Και να μην «μιλάνε» και κάποιοι της τότε παράταξης Ξυνίδη, Φανουράκη κλπ στο fib για… παράνομο παιδότοπο;
Ερώτημα τρίτον. Από την ώρα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έβαλε μπαριέρες και τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αντίκα, γιατί ο Δήμος του Δημαρχόπουλου, η υπηρεσία  Νεωτέρων Μνημείων και η αστυνομία ΚΛΕΙΣΑΝΕ τα μάτια και δεν του επέβαλαν κανένα πρόστιμα; Μήπως τυγχάνει κάποιας ιδιότυπης ασυλίας;
Ερώτημα τέταρτον. Μέχρι που υποσχέθηκε (στα λόγια πάντα βέβαια…) στο Σύλλογο Αιμοδοτών ότι… δεν θα πληρώνει… ενοίκιο για τα γραφεία του αν ο Παπαχρόνης κατέβει μαζί του, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού το συγκεκριμένο ακίνητο δόθηκε με δημοπρασία! Μπορεί να μας πει… πως θα το κάνει αυτός;
……
*Κι ένα τελευταίο. Από την ώρα που δημόσια ο Αλέκος Κυριακίδης μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο περί ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ της υπογραφής του, γιατί δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία κατά του… πλαστογράφου; Είτε από τον δικηγόρο του γιου του Αντιδήμαρχου κ.Ηλιάδη κ.Κώστα Μαλάκη, είτε αυτεπαγγέλτως;
Υπάρχουν άλλωστε και τα πρακτικά του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, αλλά μπορεί και ο κύριος Φανουράκης να κάνει μια… απομαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης συνεδρίασης! Περιμένω λοιπόν με αγωνία την απάντηση… 
Άλλοι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Εγνατία οδό για οδήγηση χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη την Δευτέρα 3-12-2018 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ξάνθης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου, 31χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Επίσης, συνελήφθη την Δευτέρα3-12-2018 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ξάνθης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, 24χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ» στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ», η οποία αποτελεί τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης» κυρία Αγγελική Γιαννακίδου, με αφορμή την παραχώρηση της επιστημονικής διαχείρισης του Μουσείου στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και στο "Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας".
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 19.15 στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, στην Κομοτηνή, και επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Μ. Γ. Βαρβούνης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθεί και ειδική τιμητική διάκριση στην κυρία Αγγελική Γιαννακίδου.

Ερευνα του Politico για ευρωεκλογές: ΝΔ πρώτο κόμμα -Δείτε ποσοστά
Νίκη με πάνω από 11 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαϊου προβλέπει το Politico με μια αναγωγή των δημοσκοπικών τάσεων στη χώρα μας. Στην εφαρμογή που χρησιμοποιεί για να προβεί σε εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών συνολικά στα κράτη μέλη της ΕΕ και ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα, υπολογίζει ότι:
-η Νέα Δημοκρατία θα συγκεντρώσει το 36,79% των ψήφων, αυξάνοντας σε δέκα τις έδρες της στην ευρωβουλή,
-ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,4%, θα εξασφαλίσει έξι έδρες,
-το Κίνημα Αλλαγής 7,88% δύο έδρες,
-η Χρυσή Αυγή με 7,62% δύο έδρες,
-το ΚΚΕ με 6,94% μία έδρα, ενώ δεν εξασφαλίζουν θέση η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

Συνεδριάζει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου (13.30) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων
Συνεδριάζει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου (13.30) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων με τα παρακάτωτέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Έγκριση του πρακτικού Ι ανάδειξης προσωρινού αναδόχου του έργου «Συντήρηση-επέκταση δικτύου ομβρίων δήμου Αβδήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος)
2. Έγκριση του πρακτικού Νο 1 με αριθμό 14455/22-11-2018 ηλεκτρονικής αποσφράγισης και αξιολόγησης τεχνικών προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και του πρακτικού Νο 2 με αριθμό 14843/30-11-2018 ηλεκτρονικής αποσφράγισης οικονομικών προσφορών και ανάδειξης του προσωρινού μειοδότη της επιτροπής διαγωνισμού της «Προμήθειας φορτωτή και γεωργικού ελκυστήρα του δήμου Αβδήρων» (εισηγητής: Άρης Τζιάτζης, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος)
3. Έλεγχος υποβληθέντων δικαιολογητικών - κατάρτιση κατάστασης άπορου δημότη και κατοίκου του δήμου προκειμένου να τύχει οικονομικής ενίσχυσης λόγω ένδειας (εισηγητής: Δήμαρχος)
4. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας υπαλλήλων του δήμου Αβδήρων - έγκριση δαπάνης (εισηγητής: Δήμαρχος)

Οι 120 δόσεις για Εφορία και Ταμεία, ως… διευκόλυνση στον Τσίπρα, για να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας
Η είδηση περί της δρομολόγησης υλοποίησης του… στοιχειωμένου μέτρου της εφαρμογής των 120 δόσεων, για όσους έχουν σημαντικές οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία, δεν είναι όσο… αθώα φαίνεται, σε μια πρώτη ανάγνωση.
Τουναντίον, πιθανότατα συνδέεται πλήρως με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.
Και κυρίως, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές αυτές.
Τα σχετικά ρεπορτάζ (στο “Πρώτο Θέμα” και αλλού) υποστηρίζουν ότι, η ρύθμιση θα υλοποιηθεί την άνοιξη, προφανώς σε συνεννόηση και με την έγκριση των εταίρων.
Αν συμβεί αυτό, οι Βρυξέλλες διευκολύνουν τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, να επιχειρήσει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, και να μην προχωρήσε ταυτόχρονα σε βουλευτικές εκλογές, αλλά να παραπέμψει τις εθνικές κάλπες στο μέλλον.
Δηλαδή, στη συνταγματική ολοκλήρωση της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019.
Το σενάριο… υποψιασμένο: Νέες παροχές, φορολογικές διευκολύνσεις, και φυσικά… σκάνδαλα.
Νίκος Φυλάγγελος

Μίκης Θεοδωράκης κατά Τσίπρα: Με απέκλεισαν από τη Λυρική
Κατά του Γιώργου Κουμεντάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται ο Μίκης Θεοδωράκης, καταγγέλλοντας ότι το έργο του έχει αποκλειστεί από τη Λυρική Σκηνή.
«Το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού», τονίζει ο σπουδαίος συνθέτης, στην ιστοσελίδα του, ενώ τονίζει ότι ο αποκλεισμός του από τη Λυρική Σκηνή γίνεται με αυθαίρετο και καταχρηστικό τρόπο.
Καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού.
«Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων», καταλήγει.
Αναλυτικά: «Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής.
Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου.

Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »