*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Δεκεμβρίου

Αποκλειστικό. Γενική κινητοποίηση! Σε…κάδο γεμάτο νερό, φιάλη με αμμωνία προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα! (φώτο)

08 Δεκεμβρίου




Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ξάνθη μετά τη διαπίστωση …εγκαταλειμμένης φιάλης με αμμωνία απο πολίτες. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά...
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 5 παρά όταν κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν την ύπαρξη μεγάλης φιάλης με αμμωνία και διαρροή σε ρέμα στην περιοχή των γραμμών του τρένου προς Πετεινό Ξάνθης.
Άμεσα ειδοποίησαν Αστυνομία, Πυροσβεστική αλλά και  Δήμος Ξάνθης με αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ να αποκλειστεί όλη η περιοχή μετά τις γραμμές προς τον Πετεινό και επί τόπου να καταφτάσει συνεργείο της ΕΜΑΚ και από τη Κομοτηνή ξεκινώντας επιχείρηση εξουδετέρωσης της φιάλης.
Επί τόπου επίσης κατέφτασαν επίσης και ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του  Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης αλλά και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σρέβανος.
Τελικά με παρέμβαση των ειδικών και αφού προηγουμένως πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό εντόπισαν την φιάλη, βρέθηκε ως λύση να τοποθετηθεί λόγω της διαρροής της αμμωνίας μέσα σε έναν κάδο της ΔΕΥΑΞ γεμάτο νερό, προκειμένου σιγά σιγά να αδειάσει όλο το περιεχόμενό της.
Ήδη από τις 20.30 του Σαββάτου η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη με την φιάλη μέσα στον γεμάτο από νερό κάδο, προκειμένου να αδειάσει σιγά σιγά όλη η αμμωνία που έχει απομείνει μέσα σε αυτήν και είναι επικίνδυνη τόσο για τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον.







 Ο κάδος όπου τοποθετήθηκε η φιάλη με την αμμωνία!





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »