*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

Η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα, άναψε «φωτιές» στην Περιφέρεια ΑΜΘ, οργή Τοψίδη!

05 Δεκεμβρίου
Σε απεργία κατεβαίνουν οι δικηγόροι της Περιφέρειας  ΑΜΘ, στο πλευρό της Νομικής Θράκης, σκληρή επίθεση του Προέδρου του  Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστα Μαλάκη
«ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΟΨΙΔΗ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
*Μόνο ένα ισχυρά θωρακισμένο και ενισχυμένο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλης της  Περιφέρειας.
Έντονες αντιδράσεις στις κοινωνίες της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου να ενημερώσει την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να ιδρύσει …4η Νομική Σχολή στη Πάτρα παρά τις έντονες αντιδράσεις των Νομικών Σχολών Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης και Αθήνας.
Ήδη ξεκινάνε έντονες κινητοποιήσεις με τους δικηγόρους να κατέρχονται σε απεργία και τις Πρυτανικές αρχές να κλείνουν τη Νομική Σχολή Κομοτηνής επ’ αόριστον!
Συγκεκριμένα στα γραφεία του Δικηγορικού συλλόγου Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι Πρόεδροι όλων των Δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι Πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, εκπρόσωποι των  Επιμελητηρίων και των Φορέων της Ροδόπης και αποφάσισαν μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων ώστε να ακυρωθεί η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης ήταν καταπέλτης κατά του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου και όπως είπε, ο Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης θα συγκαλέσει γενική συνέλευση μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει για την απεργία των δικηγόρων και τις μορφές κινητοποίησης.
«Ως δικηγόροι όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ εκφράζομε "την σαφή και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην απόφαση Γαβρόγλου, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά, εργασιακά κριτήρια, αγνοεί τον υπερπληθωρισμό του νομικού επαγγέλματος, αυξάνει την ανεργία και την υποαπασχόληση που μαστίζει τον νομικό κόσμο, αποστερεί των αναγκαίων πόρων τις υπάρχουσες Νομικές Σχολές υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη Νομική Σχολή και κατ' επέκταση το Δ.Π.Θ. το οποίο αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την περιοχή» τόνισε έντονα οργισμένος χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης χαρακτηρίζοντας μάλιστα ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία βρίσκεται ο δικηγορικός κλάδος!
Παράλληλα ο κύριος Μαλάκης τόνισε τα εξής: "Ως δικηγορικοί σύλλογοι εκφράσαμε την έκπληξη αλλά και τη δυσφορία μας για την αθέτηση εκ μέρους του υπουργού κ. Γαβρόγλου της δέσμευσης που ανέλαβε κατά την πραγματοποιηθείσα τον Φεβρουάριο του 2018 συνάντησή μας, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ και οι όποιες αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα συναινέσεων με την τοπική κοινωνία, το Δ.Π.Θ. και τον νομικό κόσμο, και να διαψεύσει τις δηλώσεις αυτές και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί μας".

«ΧΤΥΠΗΜΑ» ΚΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟΨΙΔΗ
Η ίδρυση 4ης  Νομικής Σχολής στη Πάτρα, άναψε ωστόσο «φωτιές» και στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη  ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη να αντιδράς έντονα στέλοντας το δικό του μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου.
 «Μόνο ένα ισχυρά θωρακισμένο και ενισχυμένο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλης της  Περιφέρειας.  Με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη των Επιμελητηρίων ΑΜΘ το μόνο που μπορώ να πω αυτήν τη στιγμή είναι ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Στα συνεχή «χτυπήματα» που δέχεται συνεχώς  τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια ΑΜΘ...!»


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »