*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Νοεμβρίου

Φοβερή κοσμοσυρροή στην πρεμιέρα Τοψίδη! Δεν συμβιβάζομαι με το Τώρα της Περιφέρειας, όλοι μαζί, μπορούμε να τ' αλλάξουμε όλα! (φώτο)

18 Νοεμβρίου










  *Υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο Τοψίδη οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας (Θ. Μαρκόπουλος), Δράμας (Αργύρης Πατακάκης) και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωσηφίδης! 

*Υποψήφιοι μαζί του απο την Ξάνθη με την "Περιφερειακή Σύνθεση" οι Στέλιος Μωραίτης, Μιχάλης Αμοιρίδης, Οδυσσέας Βουρβουκέλης, Ιρφάν Χατζηγκενέ, Γιάννης Μπούτος κ.ά! 

«Περιφερειακή Σύνθεση» είναι το όνομα του Συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, Περιφερειάρχη των Επιμελητηρίων ΑΜΘ και Προέδρου του ΕΒΕ Έβρου ο οποίος σε μια κατάμεστη αίθουσα (σ.σ. Άλλοι τόσοι αναγκάστηκαν είτε να πάνε στον πρώτο ισόγειο, είτε έξω από την Λέσχη Κομοτηναίων) παρουσίασε το πρωϊ στην Κομοτηνή την ιδρυτική του διακήρυξη.
«Σε αυτούς που με ρωτούν γιατί κατεβαίνω υποψήφιος, απαντώ πως δεν με εκφράζει η τωρινή κατάσταση και δεν συμβιβάζομαι μαζί της, απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που θέλουν την Περιφέρεια ΑΜΘ πρωταγωνίστρια κι όχι ουραγό», τόνισε με έμφαση στην ομιλία του ο κ. Τοψίδης.
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Τοψίδης, ο συνδυασμός του είναι μαχητικός και διεκδικητικός –το τόνισε αυτό ιδιαίτερα- και αποτελείται από μια ομάδα ικανών ανθρώπων , οι οποίοι καλούνται να λύσουν προβλήματα, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τα πλεονεκτήματα της ΑΜ-Θ, με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη ακόμη και των μειονεκτικών ορεινών περιοχών, την ενότητα του κόσμου και μια νέα προοπτική σε μια περιφέρεια κόμβο συνδυαστικών αγορών και διαμετατακομιστικό κέντρο, πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Αναπτύσσοντας την ιδρυτική του διακήρυξη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ αναφέρθηκε στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και του αγροτικού κόσμου, την αξιοποίηση τησ Γεωθερμίας και των υδατικών πόρων, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τα κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να εργαστούν στην περιοχή, αλλά και στα προγράμματα που σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τους φορείς.
Επίσης ο κύριος Τοψίδης έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον σωστό βηματισμό τον Τουρισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τονίζοντας με έμφαση, «όλοι μαζί μπορούμε  να αλλάξουμε την πορεία της Περιφέρειας και να δώσουμε αυτό που της λείπει την διεκδίκηση».
Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους κομματικούς υποψήφιους τονίζοντας με νόημα, «Μια περιφέρεια δεν αλλάζει με κομματικές και διαχωριστικές γραμμές και εμμονές».
Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κόσμος αποθέωνε συνεχώς τον Χριστόδουλο Τοψίδη με θερμό χειροκρότημα και εκδηλώσεις αγάπης, για να έρθει στο τέλος η αποθέσωση!
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το παρόν στην πρεμιέρα του έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι αλλά και σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της περιοχής όπως:
Οι νυν Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας (Θόδωρος Μαρκόπουλος) και Δράμας (Αργύρης Πατακάκης), ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης Γιάννης Μπούτος και Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Γαλανόπουλοςο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς, τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης Σπύρος Κάλφας και Παντελής Παντέλος,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Κώστας Εξακουστός, Σταύρος Καβαρατζής καθώς επίσης και πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Γιαννακίδη, η πρώην Υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Μπάμπης Παναγόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κομοτηνής και δημοτικός σύμβουλος  Θέμης Τζανετίδης, το μέλος του ΕΒΕ Καβάλας Έλσα Μπακιρτζή, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ.Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου Σταύρος Σταυρόκογλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας κύριος Νίκος Ξανθόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κυμπαρίδης κλπ

Tέλος το παρών έδωσε ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, αλλά και γνωστοί αυτοδιοικητικοί όπως η κ. Φελίνα Καζάκου, ο κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο κ. Θέμης Τζενετίδης, καθώς και επιμελητηριακοί και παράγοντες της αγοράς, όπως ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ο κ. Νίκος Ευκαρπίδης, ο κ. Γιάννης Κιλτσίκης, ο κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο κ. Ανέστης Βαφειάδης, αλλά και επιχειρηματίες, όπως ο ιδρυτής της «Εβροφάρμα» κ. Θανάσης Παπαζηλάκης, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και ιδρυτής της Dasteri κ. Νικόλαος Δαστερίδης και άλλοι. 
Απουσίαζε απο την πρεμιέρα Τοψίδη ο γνωστός Ξανθιώτης οινοποιός Οδυσσέας Βουρβουκέλης λόγω προσωπικού προβλήματος που θα είναι ωστόσο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό του, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν με επιστολές και προσωπικά μηνύματα στελέχη όλων των κομμάτων.
*Όλη την εκδήλωση κάλυψε το Next tv ζωντανά με εκπληκτική εικόνα στη Θράκη και τη Μακεδονία, ενώ την μετέδωσε σε επάληψη το βράδυ της Κυριακής (19.00).  









Share this

Related Posts

Previous
Next Post »