*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Οκτωβρίου

ΚΑΝΑΤΑ ΦΕΡΕ ΤΟ DVD! Ιστορική απόφαση του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ξάνθης Αναβλήθηκε για τις 12 Μαρτίου 2019 η δίκη μας με τον Μπένη

17 Οκτωβρίου
Για τις 12/3 ανέβαλε τη δίκη του Πάνου Παπαδόπουλου με τον  Δημήτρη Μπένη χθες το δικαστήριο για τα προσωπικά δεδομένα! Ο Δημήτρης Μπένης ανέφερε στο Κανάλι 6 ότι την απόφαση για την ποινή αργίας, την είχε ανακοινώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του… πάνω από ένα μήνα πριν!!!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ!
*Ο Πάνος Παπαδόπουλος στον Εισαγγελέα Ξάνθης: Από τότε ζητούσα να μάθω το περιεχόμενο των συνεντεύξεων του κ.Μπένη για να μάθει ο λαός της Ξάνθης τι έλεγε τα φιλικά του ΜΜΕ για την ποινή της αργίας του και να πάρει τις απαντήσεις!!! 
Με έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο και τον Θανάση Ξυνίδη εξελίχθηκε χθες η δίκη με τον πρώην Αντιδήμαρχο Ξάνθης Δημήτρη Μπένη με κατηγορούμενος τον πρώτο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Δρεμσίζη και τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  Γιώργο Χατζηθεοδώρου.
Ο εκδότης του «Μ» απευθυνόμενος στο δικαστήριο επικαλέστηκε το σύνθημα σημαία της ΕΣΗΕΑ, «η δημοσίευση είναι ψυχή της Δικαιοσύνης» και υπερασπίστηκε το δικαίωμα του δημοσιογράφου και της εφημερίδας να λάμψει η αλήθεια, λέγοντας ότι, «δεν γίνεται εκπρόσωποι εργολαβικών εταιρειών να είναι παράλληλα και οι αντιδήμαρχοι που υπογράφανε τα χρηματικά εντάλματα γι’ αυτές…».
Παράλληλα επικαλέστηκε πλήθος δημοσιευμάτων ΜΜΕ (εφημερίδες και site) που φιλοξενούν και κατονομάζουν αυτοδιοικητικούς που τέθηκαν σε αργία, υπενθυμίζοντας ότι και στη Ξάνθη είχαμε παρόμοιες υποθέσεις όπως αυτή του πρώην Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου που τέθηκε μάλιστα σε προσωρινή αργία με απόφαση του πρώην Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Καρούντζου και μάλιστα σε πρωτόδικη καταδίκη!. (σ.σ. Υπενθυμίζουμε ότι ειδικός σύμβουλος του κ.Χατζηευαγγέλου την περίοδο εκείνη στο Δήμο Τοπείρου ήταν ο Θανάσης Ξυνίδης, δικηγόρος του κυρίου Μπένη).
Μάλιστα ο εκδότης του «Μαχητή» στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο δημοσιεύματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας την περίοδο εκείνη –μετά τις αποκαλύψεις του «Μ»- φιλικών ΜΜΕ του κ.Δημήτρη Μπένη που έγραψαν επί λέξει στις 29/2/2016
«Ο Δημήτρης Μπένης ανέφερε στο Κανάλι 6 ότι την απόφαση για την ποινή αργίας, την είχε ανακοινώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του πάνω από ένα μήνα πριν!!!!»
(σ.σ. Αφού ο κύριος Δημήτρης Μπένης πρώτος ο ίδιος αποκάλυψε την «τιμωρία» της 6μηνης αργίας του από την Αποκεντρωμένη σε συνέντευξη, γιατί ενοχλήθηκε που ο «Μ» δημοσίευσε την απόφασή της;)
Στο σημείο εκείνη εκρήχτηκε κυριολεχτικά ο Θανάσης Ξυνίδης που χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Πάνο Παπαδόπουλο για να του απαντήσει αυτός, «σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, γιατί αυτά δεν τα έγραψα εγώ, αλλά φιλικά σας ΜΜΕ…».
Η σύμπτωση; Την δίκη ωστόσο παρακολουθούσε και ο Κώστας Κανάτας του Κανάλι 6 με αποτέλεσμα να πει ο κύριος Ξυνίδης στο δικαστήριο, «ο κύριος Κανάτας είναι εδώ» και ο εκδότης του «Μ» να ζητήσει να έρθει μπροστά στους δικαστές σε face to face αντιπαράθεση μαζί το  γιατί αυτός έγραψε το ρεπορτάζ στο Κανάλι 6, με τον τελευταίο ωστόσο να…αρνείται ότι το έγραψε αυτός!!!  Και η δικηγόρος του Πάνου Παπαδόπουλου Λίτσα Μιχαηλίδη να ζητάει «το δικαστήριο να καλέσει την δημοσιογράφο να καταθέσει»…
Τελικά το δικαστήριο διέκοψε χωρίς να ολοκληρώσει την απολογία του ο Πάνος Παπαδόπουλος μετά και την πρόταση της Εισαγγελικής έδρας να προσκομιστεί το επίμαχο dvd της συνέντευξης Μπένη στο Κανάλι 6 στις 29/2/2016 στο Κανάλι, για τις 12/3/2019.
Πρόκειται για ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δικαίωσης της αλήθειας, ενός δικαστηρίου του οποίου η σύνθεση αποτελούνταν από τους δικαστές. Λούδη (Πρόεδρος Πρωτοδικών) με πρωτοδίκες τους: Σαλπιγκτίδου και Γεωργιάδη.
Εισαγγελέας στην έδρα ήταν ο κ.Μηνάς Στρουμπής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΕΝΗ ΟΤΙ… ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ… ΠΟΙΝΗ  ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ!
Διαβάστε λοιπόν επακριβώς τι έγραψαν στις 29/2/2016 τα δυο φιλικά μέσα του Δημήτρη Μπένη (Κανάλι 6 και XanthiPress),  στα ρεπορτάζ τους για τη συνέντευξη του Δημήτρη  Μπένη στο Κανάλι 6!
Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Δ. Μπένης για την αργία των 6 μηνών. «Βολές» για την αναθέρμανση του θέματος. 

Τη Δημοτική αρχή κατηγόρησε για την αναδημοσίευση του θέματος της αργίας, με την οποία απειλείται, ο επικεφαλής τα παράταξης Συμμετέχω στο Δήμο Ξάνθης, Δημήτρης Μπένης.
Κληθείς να σχολιάσει στην εκπομπή social του Καναλίου 6  το θόρυβο για την απόφαση που τον θέτει σε αργία για 6 μήνες ο Δημήτρης Μπένης ανέφερε ότι την απόφαση αυτή έχει ανακοινώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του πάνω από ένα μήνα πριν και απέδωσε τη δημοσίευση εκ νέου της υπόθεσης σε προσπάθεια της δημοτικής αρχής να φύγει το ενδιαφέρον από τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, όπως υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον Δ. Μπένη, πρόκειται για μια απόφαση εναντίον της οποίας έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν εφαρμόζεται, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα «πέσει». Αφορά στην υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων και τη συμμετοχή σε δημοτικά συμβούλιο το 2011 για την εξόφληση της τεχνικής εταιρίας στην οποία συμμετείχε στο παρελθόν και η οποία είχε κατασκευάσει το έργο της ενοποίησης των πλατειών.
Όπως ανέφερε, ο ίδιος ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος έπρεπε να υπογράψει, ενώ το έργο είχε τελειώσει από το 2010 και ο ίδιος ήδη δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη εταιρία, όπως ανέφερε. Όπως ανέφερε, δεν ήταν μέτοχος και δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος στις εκλογές αν ήταν μέτοχος της εταιρίας.
(Κανάλι 6 και XanthiPress 29/2/2016)
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΖΗΤΑΩ ΤΟ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ!!
Μάλιστα ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι «ζήτησε κι ο ίδιος να πληροφορηθεί την περίοδο εκείνη σε ποιο Μέσον έδωσε την συνέντευξή του ο κύριος Μπένης και απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα της έδρας, είπε επί λέξη «εγώ από τότε ρωτούσα που έδωσε τη συνέντευξή του. Προκειμένου να δω τι ισχυρίζονταν για την ποινή της ΑΡΓΙΑΣ και να τον απαντήσω…».

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Αναλυτικότερα στα σχόλιά μας στις 1 Μαρτίου 2016 μεταξύ των άλλων, σχολιάζαμε τα παρακάτω:
Σεμνά &Ταπεινά
*Αίσθηση πολλών… «μποφόρ» προκάλεσε η αποκάλυψη του «Μ» ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω» και επί των Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης επί Δημαρχίας Στυλιανίδη, Δημήτρης Μπένης, κινδυνεύει με έκπτωση του αξιώματός του, επειδή κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν ήταν απλά μέλος του Δ.Σ. της εργολαβικής εταιρείας ΝΑΣΚΟΣ (σ.σ. ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο ισχυρίζονταν ότι βοήθησε τον…θείο του στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου που αφορά την ενοποίηση πλατειών) αλλά και υπέγραφε επί Στυλιανίδη χρηματικά εντάλματα για την πληρωμή της.
……
*Το περίεργο της «υπόθεσης»; Μετά το αποκαλυπτικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης που δημοσίευσε ο «Μ» στο φύλλο της Παρασκευής, ισχυρίζονται όλοι (!) οτι "γνώριζαν"– τόσο από την συμπολίτευση όσο απο την αντιπολίτευση-ότι «κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τον Μπένη» και απλά δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της απόφασης της Αποκεντρωμένης…!
-Ενώ ο ίδιος ο Μπένης (σ.σ. που γνώριζε…), ισχυρίζεται ότι πριν ένα μήνα, έδωσε… συνέντευξη και το αποκάλυψε πρώτος αυτός!
-Επειδή συνέντευξη ψάχνουμε και συνέντευξη δεν βρίσκουμε (σ.σ. Τέλη Ιανουαρίου 2016), μπορούμε να έχουμε ένα αντίγραφο;
-Να δούμε τουλάχιστον τι έλεγε; !
(Μαχητής 1/3/2016)
Και ζητούσαμε φυσικά να δούμε τι έλεγε στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο κύριος Μπένης, προκειμένου να αντιπαρατεθούμε στην επιμονή του να ισχυρίζεται ότι…δεν είναι μέτοχος!
-Ενώ η καταδίκη του αφορούσε υπογραφές χρηματικών ενταλμάτων τις περιόδους 2011. 2012, 2013 στην εταιρεία Νάσκου της οποίας ήταν μέλος στο Δ.Σ.!
Σύμφωνα επίσης με τον Δ. Μπένη στη συνέντευξη στο Κανάλι 6 στις 29/2/2016 πρόκειται για μια απόφαση εναντίον της οποίας έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν εφαρμόζεται, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα «πέσει».
-Μόνο που κυρία  Πρόεδρε του δικαστηρίου όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά το ΣτΕ απέρριψε και την προσφυγή του!!!
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Στην φορτισμένη απολογία του στο δικαστήριο ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος τόνισε επίσης μεταξύ των άλλων ότι «ο Μαχητής θα συνεχίσει να δίνει την μάχη για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς εργολάβους και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά…αλλά και χωρίς επιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα στενά συνδεδεμένα με τους Δήμου».
Για να καταλήξει και πάλι με την γνωστή θέση του: «Γι’ αυτό ζήτησα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Δημήτρη Μπένη και θα του ζητούσα συγνώμη δημόσια αν είχα άδικο… Για να αποκαλυφθεί αν έπαιρνε ή όχι χρήματα από τη Εργολαβική εταιρεία Νάσκου ως επιβλέπων εργολάβος… Ο Λομβέρδος μόνος του ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του όταν κατηγορήθηκε. Αυτό πιστεύω ότι όφειλε να κάνει και ο Μπένης για να λάμψει η αλήθεια και να αποστομωθούν αυτοί που θεωρεί ότι τον συκοφαντούν αλλά δεν το έπραξε… Άρχισε μόνο να μηνύει αυτούς που τον «ενοχλούν»…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »