*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Σεπτεμβρίου

Το «Πόθεν έσχες» του Δήμαρχου Περιστερίου, οι «λαμογιές» του και η «παραβίαση» των… «προσωπικών» του δεδομένων!

21 Σεπτεμβρίου
*Δεν ξέρω αν χθες έτυχε να διαβάσετε για το story ενός επί 20ετία Δημάρχου και συγκεκριμένα του Δήμαρχου Περιστερίου Αντρέα Παχατουρίδη, η περίπτωσή του όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλά…κοινά και για κάποιους ημέτερους πλουτίσαντες αυτοδιοικητικούς στην Περιφέρεια ΑΜΘ!
……
*Μη φοβούμενος λοιπόν αυτή τη φορά ότι θα κατηγορηθώ εκ νέουι από τον κύριο Θανάση Ξυνίδη για αποκάλυψη…προσωπικών δεδομένων, θα ήθελα να δώσω ένα στίγμα για το συγκεκριμένο «λαμόγιο» αυτοδιοικητικό τον οποίο μάλιστα σκέφτονταν να δώσει και…χρίσμα η Νέα  Δημοκρατία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές!
……
*Ο δήμαρχος Περιστερίου λοιπόν ο οποίος έχει καταφέρει να εκλέγεται για μία περίπου 20ετία χάρις στους μηχανισμούς που ελέγχει, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, για ποιο λόγο λέτε;
Γιατί επί σειρά ετών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αντρέας Παχατουρίδης απέκρυπτε από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υπέβαλε, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, δικά του αλλά και της συζύγου του!!!
-Τουτέστιν Πόθεν έσχες μπορεί να δηλώνουν πολλοί Αυτοδιοικητικοί….αλλά οι περισσότεροι μάλλον δηλώνουν μόνο αυτά που «δεν μπορούν να κρύψουν» με τίποτα!»
……
*Κι έχουμε λοιπόν και λέμε. Τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμμετοχές σε εταιρίες, αλλά και ένα ακίνητο μεγάλης αξίας στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, παρέπεσαν από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του νυν δημάρχου Περιστερίου.
Το εν λόγω μάλιστα ακίνητο το οποίο είχε αγοραστεί κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του κ. Παχατουρίδη από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από κοινού από τη EUROBANK φαίνεται ότι μεταβιβάστηκε σε εταιρία στην οποία είναι συνέταιρος ο δήμαρχος Περιστερίου χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στην τράπεζα!!!
Για τον λόγο αυτό, η EUROBANK προχώρησε σε δύο έγγραφες καταγγελίες σε βάρος του κ. Παχατουρίδη, με αφορμή τις οποίες αποφασίστηκε ο επανέλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε.
-Σύμφωνα μάλιστα με την Τράπεζα, προκύπτουν «σαφείς υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων, όπως απιστία εκ μέρους υπαλλήλων της, ηθική αυτουργία σε απιστία εκ μέρους του Δημάρχου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
……
*Στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Δημάρχου από τα έτη 2007 έως και 2015 ήταν ελλιπείς, αφού δεν περιέχονταν σε αυτές σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του ίδιου του κ. Παχατουρίδη και της συζύγου του.
……
*Μετά την έναρξη του σχετικού ελέγχου από την Γ΄ Μονάδα Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο κ. Παχατουρίδης έσπευσε να καταθέσει συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, μία τον Μάιο του 2009 για το έτος 2007 και πέντε τον Οκτώβριο του 2014 για τα έτη 2010 έως και 2014. Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έκρινε ότι οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα και δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τις ελλείψεις των προηγούμενων δηλώσεων.
-Αποτέλεσμα παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Βέβαια η περίπτωση του Παχατουρίδη αποτελεί…εξαίρεση του κανόνα!
-Η τεράστια πλειοψηφία των Αυτοδιοικητικών και ιδίως Δημάρχων και Αντιδημάρχων που έχουν οικονομική διαχείριση είναι ΕΝΤΙΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΟΙ και σε καμιά περίπτωση ΛΑΜΟΓΙΑ!

Και στο φινάλε… Ο Παχατουρίδης ας πρόσεχε να… ΜΗΝ τον… βρούνε! Ή ας καταθέσει αγωγές και μηνύσεις, διότι παραβίασαν τα....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του δεδομένα! Εκτός από τις Τράπεζες και οι δημοσιογράφοι! Που τον βγάλανε στο «κλαρί»…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »