*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουλίου

See Through Το παρασκήνιο των παραιτήσεων Λουκμακιά-Βαχαρέλη, οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

19 Ιουλίου
Αλλοτινές μου εποχές… αλλοτινοί μου χρόνοι… πολιτικές μου συντροφιές, πολιτικοί μου πόνοι!  Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και Σάκης Λουκμακιάς σε ευτυχισμένες στιγμές…
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το χωριό Όλβιο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου το πρωϊ της Τρίτης κι εκεί τον «συνέλαβε» ο Τένης Βαχαρέλης μαζί με τον Κουτσομιχάλη και τον πατέρα του Σάκη Λουκμακιά…
Μάλιστα όταν τον είδε ο Τένης, του είπε, καλώς τον Δήμαρχο που μετά από… τέσσερα χρόνια έρχεται στο χωριό μας…
-Αποτέλεσμα; Βγήκε χθες ο Θωμάς στην «Ανοιχτή γραμμή» και ποιος… δεν τρόμαξε με τις αποκαλύψεις του!
……
*Έπρεπε να τον αποπέμψω τον Λουκμακιά πριν παραιτηθεί μόνος του, διότι έπαιρνε το γκρέιντερ του Δήμου και έστρωνε χαλίκια στο δρόμο για τα… μαντριά του, χώρια που έπαιρνε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο σπίτι του, τόνισε με νόημα ο Θωμάς Μίχογλου… επαναλαμβάνοντας ότι «από τον περασμένο Απρίλιο ο Λουκμακιάς δεν ασχολιόταν ως αντιδήμαρχος καθαριότητας με τον Δήμο και έτρεχε μόνο για τις δουλειές του; Χώρια που άφησε και μια βόμβα για το προηγούμενο προεδριλίκι του…
-Κι ο Σάκης από την πλευρά του, άφαντος! Τέσσερις φορές τον πήρα στο τηλέφωνο και τις 4 φορές δεν μου απάντησε!
-Την επόμενη φορά θα πάρω στον Μιχάλη Αμοιρίδη… Ίσως έτσι τον «ανακαλύψω»τελικά!
……
*Κι όσο για την επιστολή παραίτησης των δυο συμβούλων από το Όλβιο, ο Τένης Βαχαρέλης ισχυρίστηκε ότι «την αίτηση παραίτησής τους πρώτα την πήγαν στον υπάλληλο του Δήμου Τοπείρου Δημήτρη Καραμιτσίδη ο οποίος και την πρωτοκόλλησε, αλλά αυτός επειδή δεν τα έχει καλά με τον Δήμαρχο Τοπείρου, έστειλε τον φάκελο με την καθαρίστρια…!
-Τάκουσε κι αυτά ο Θωμάς κι έγινε ακόμη πιο… Μίχογλου!
«Ορισμένοι υπάλληλοι νομίζουν ότι στον Τόπειρο Δήμαρχος ακόμη είναι ο Χατζηευαγγέλου και κάνουν κουμάντο αυτοί…», σχολίασε με νόημα. Κι ο νοών νοείτω…
……
*Ποια ήταν η απάντηση του Τένη Βαχαρέλη στις αποκαλύψεις του Θωμά;
1. Αυτός μιλάει μόνο για τον Βαχαρέλη…
2. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα κατέβει υποψήφιος με κανέναν συνδυασμό και υποψήφιο Δήμαρχο στον Τόπειρο…
3. Έστελνε τα συνεργεία καθαριότητας στο Όλβιο ο Λουκμακιάς και τηλεφωνούσε αμέσως μετά ο… Κοτόπουλος ή κάποιος άλλος και τα συνεργεία πήγαιναν σε άλλο πανηγύρι…
4. Αιτία της παραίτησής του είναι η αδιαφορία του Δήμου Τοπείρου για τα προβλήματα του Ολβίου και κανείς άλλος!
-Βρε τι μαθαίνει τελικά κανείς με τα πανηγύρια στα χωριά…
.....
*Επειδή έχει "γερή μνήμη" ο Γιάννης Ιερόπουλος που θέλει να είναι...φίλος με όλους! Την περίοδο που είχε ο Αείμνηστος Ανδρικόπουλος το Elisso με αφανή εταίρο (παρανόμως βέβαια....) τον Τσέπελη και ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ κανείς ούτε απο την συμπολίτευση, ούτε απο την αντιπολίτευση πλην του Αείμνηστου Γ. Ροδίου, μήπως θυμάται ποιός έστελνε τα...εξώδικα στον Φανουράκη για τον κοινόχρηστο χώρο του Κυβερνείου; Μήπως θυμάται τι έλεγαν τότε οι Φανουράκης-Σταυρακάρας για τον Τσέπελη κι ο αφανής για το Κυβερνείο και τι άλλαξε στη συνέχεια; Και έγιναν...κολλητάρια; 
Συνελήφθη 48χρονος Έλληνας στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας για παράνομες οικοδομικές εργασίες
Συνελήφθη την 17-7-2018 το μεσημέρι, στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανού, 48χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες, σε χώρο αιγιαλού και παραλίας, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
Συνελήφθη 62χρονος Έλληνας σε χωριό της Ροδόπης με 2.210 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 κιλό λαθραίου καπνού
Συνελήφθη την Τρίτη (17-7-2018) το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 62χρονου, εντόπισαν 2.210 πακέτα τσιγάρων και 20 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.000 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ο λαθραίος καπνός.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Η «πρώτη» της Δέσποινας Παρτσαλίδου
Συνεδριάζει την Παρασκευή 20/7 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης
Υπό την Προεδρία της νέας Αντιδημάρχου Ξάνθης Δέσποινας Παρτσαλίδου, συνεδριάζει την Παρασκευή στις 14.30 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης με τα ακόλουθα τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης (εισηγητής: Μελέτης Τερζόγλου)
2.Έκφραση γνώμης για τη δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 237 (εισηγήτρια: Τριανταφυλλιά Σωτηριάδου)
3.Έκφραση γνώμης για τη δημιουργία δύο θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού Απόλλωνος 21 (εισηγήτρια: Τριανταφυλλιά Σωτηριάδου)
4.Πεπραγμένα Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 2017 (εισηγήτρια: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.).
Και για τα κουνούπια ο Μιχάλης Αμοιρίδης 
επικαλείται τον… Αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη!
Συνεχίζεται ο «νταλγκάς» του πρώην θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη κατά του Μέτιου επειδή δεν κράτησε στη θέση του. Αποτέλεσμα; Να επικαλείται συνεχώς τον….Αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη. Ακόμη και για τα… .κουνούπια!
Αλίευσα λοιπόν χθες την παρακάτω ανάρτησή του στο f.b:
«Τα κουνούπια αποτέλεσαν προτεραιότητα ουσίας για τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Η αναποτελεσματική καταπολέμηση τους από την προηγούμενη διοίκηση, την οποία πολλές φορές είχε καταγγείλει προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας ακόμη και θανάτους και φυσικά προκαλούσαν όχι μόνο όχληση στους κατοίκους αλλά και προβλήματα στην οικονομική ζωή της περιοχής μας. Υγεία, οικονομία, διαβίωση είχαν πληγεί. Έτσι όταν ανέλαβε Περιφερειάρχης ασχολήθηκε επισταμένα, επέλεξε και οργάνωσε τους κατάλληλους συνεργάτες, επέβλεψε την απόδοση των εργολάβων αλλά και το κόστος ώστε να κερδίσει τη μάχη. Αιρετοί, όπως ο τοτε θεματικόςΣωτήρης Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες συνεργάστηκαν και κέρδισαν τη μάχη. Όλοι παραδέχθηκαν την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σε αντιδιαστολή με την κατάσταση την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Αυτό συνεχίσθηκε όσο ο Γιώργος και η ομάδα του είχαν την ευθύνη. Γενικά παραδεκτό ότι για να επιτύχεις οπουδήποτε χρειάζεται να δουλέψεις συστηματικά και σκληρά και χωρίς εκπτώσεις. Αυτό λοιπόν συνέβη τότε και ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης τήρησε αυτό που είχε στοχεύσει και υποσχεθεί στην κοινωνία και μάλιστα με ένα κόστος ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με άλλες εποχές. Το πριν και το σήμερα ας κριθεί από άλλους. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, τίποτα τυχαίο. Ο αναποτελεσματικός πάντα θα ψάχνει για δικαιολογίες και ο τεμπέλης εχθρούς. Όμως η κοινωνία γνωρίζει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αποδίδει στον καθένα αυτό που του πρέπει».
-Καλά κάνεις βέβαια εσύ κ.Μιχάλη Αμοιρίδη και επιχειρείς να εμφανιστείς… διάδοχός του, αλλά η οικογένειά του όπως διαπίστωσε, «εκλεκτό» της έχει τον Κώστα Αντωνιάδη!


Υιοθετήθηκε και ονομάζεται «Scarlet» το κουτάβι που είχαν βάψει με κόκκινη βαφή μαλλιών

Υιοθετήθηκε το κουτάβι που είχαν βάψει με κόκκινη βαφή μαλλιών και εγκατέλειψαν στο Σχηματάρι, στη Χαλκίδα.
Η Μαρία Βαζούρα, η εθελόντρια που το βρήκε, δημοσίευσε την Τετάρτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, το κουτάβι που βρέθηκε βαμμένο με κόκκινη βαφή μαλλιών υιοθετήθηκε και πλέον ζει στο δικό του σπίτι.
Το κουτάβι είναι σε καλά χέρια και λέγεται Scarlet.
Επίδομα ανεργίας και στους αυτοαπασχολουμένους – Ποιοι το δικαιούνται
Την υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής, το ύψος αλλά και τη διάρκεια χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας σε ανεξαρτήτως και αυτοτελώς απασχολουμένους (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς) υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου και οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.
Η δυνατότητα λήψης του βοηθήματος ανεργίας προσφέρεται πρώτη φορά σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους παρότι η σχετική εισφορά καταβάλλεται από το 2011.
Ειδικότερα, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31-12-2016 είχαν υποχρέωση υπαγωγής στο τέως ΕΤΑΑ και καταβάλλουν εισφορά για Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – Κλάδος ασφαλισμένων τέως ΕΤΑΑ.
Το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου. Αυτό επίσης θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, έπειτα από έλεγχο των προϋποθέσεων και των κριτηρίων που ορίζει η υπουργική απόφαση.
Στο αρχείο η υπόθεση της offshore του Α.Γεωργιάδη
Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έθεσε ομόφωνα στο αρχείο την υπόθεση  για τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σε offshore εταιρεία της Κύπρου.Εξώδικα προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento η οποία ανέφερε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε offshore εταιρεία στην Κύπρο μέχρι το 2016.
Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι πρόκειται περί συκοφαντίας και είχε υποστηρίξει πως πράγματι το 2006 είχε συστήσει με έναν συνέταιρο στην Κύπρο μια offshore,  η οποία όμως  λυθεί σχεδόν αμέσως και όχι πριν το 2007 που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής.
Η υπόθεση ελέγχθηκε από την Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής και από τα στοιχεία που εστάλησαν από την Κύπρο και προσκομίσθηκαν προέκυψε πως πράγματι η εταιρεία αυτή λειτούργησε περίπου δύο μήνες από τότε που ιδρύθηκε το 2006 και μετά έμεινε ανενεργή.  Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες που συνεδρίασε σήμερα, εξέτασε το θέμα και ομόφωνα την έθεσε στο Αρχείο, σημειώνοντας μόνο την τυπική παράλειψη ότι ίσως ο βουλευτής θα έπρεπε να το είχε αναφέρει.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω tweet προαναγγέλει ότι αύριο πάνε στους συκοφάντες τα εξώδικα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »