*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουλίου

Εντατικοί αεροψεκασμοί στις παραλίες του Νομού Ξάνθης με παρέμβαση Ζαγναφέρη αλλά...εκ του αποτελέσματος!

13 Ιουλίου

*Αεροψεκασμοί με την με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας υδάτινης επιφάνειας, αλλά και επίγειες δράσεις!

Εντατικοί είναι πλέον οι αεροψεκασμοί στις παραλίες της Ξάνθης μετά και τις παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη -πήγε τουλάχιστον 4-5 φορές την τελευταία εβδομάδα στις παραλίες- προκειμένου να εντοπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που προκάλεσε φέτος την μεγάλη αύξηση των κουνουπιών και οφείλεται κατά πολλούς στις έντονες βροχοπτώσεις και τα λιμνάζοντα νερά. Ωστόσο οι παρεμβάσεις αυτές και οι αεροψεκασμοί θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, διότι τον τελευταίο καιρό, κανείς δεν μπορεί να καθίσει στις παραλίες του Νομού Ξάνθης μετά τις 8 το βράδυ. Πάντως σε δηλώσεις  του στην "Ανοιχτή γραμμή" της Πέμπτης, ο επιχειρηματίας του Πόρτο Μόλο Γιώργος Δράκος μίλησε για κάποια βελτίωση...Θα φανεί στο 3ήμερο το αποτέλεσμα των έντονων αεροψεκασμών...
Χαρακτηριστικό είναι και το δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω:
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης καταπολέμησης κουνουπιών η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί αεροψεκασμούς με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας υδάτινης επιφάνειας. Σε επίγειες δράσεις καταπολέμησης επιχειρούν στο πεδίο 6 συνεργεία καθημερινά και με τροποποίηση του προγράμματος δράσης, έχουν εντατικοποιηθεί οι ψεκασμοί και οι αεροψεκασμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Η αύξηση του αριθμού των κουνουπιών που παρατηρείται είναι προσωρινή και αναμένεται να ομαλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα. Οφείλεται στην υγρασία και στα στάσιμα νερά που υπάρχουν στις πλημμυρισμένες περιοχές, σε ιδιωτικές εκτάσεις, σε αγρούς και καλλιέργειες.
Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και τον πλημμυρικών φαινομένων, από τις 29 Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του Νομού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.
Από το Γραφείο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »