*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουλίου

Δημοσχάκης: Η κυβέρνηση υφαίνει τον ιστό μιας νέας διαπλοκής στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

13 Ιουλίου
Για τα ξεκάθαρα πολιτικά παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η Κυβέρνηση στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέσω της εφαρμογής της λεγόμενης απλής αναλογικής, αλλά και για την ανάγκη να γίνει αποδεκτή η τροπολογία που καταθέτει για 3η φορά από το 2016 η Ν Δ   σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, μίλησε σήμερα (12/07) στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης 1».
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:
    Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου εξυπηρετεί τις πολιτικές ανάγκες της Κυβέρνησης, η οποία μέσω της εφαρμογής της απλής αναλογικής θέτει σε ομηρία τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.
    Μέσα από το «Κλεισθένης 1» πριμοδοτούνται οι μειοψηφίες και δημιουργούνται παραμηχανισμοί μέσα σε Δήμους και Περιφέρειες που θα εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, αντί να ενισχύονται οι υφιστάμενες δομές με χρηματοοικονομικά εργαλεία.
    Αυτό το Σχέδιο Νόμου διαταράσσει λεπτές ισορροπίες στον νευραλγικό και ευαίσθητο χώρο της Θράκης και δημιουργεί εθνικές παρενέργειες…
    Έχει ενημερώσει σχετικά μέσω των περιφερειακών και τοπικών παραγόντων τους κυβερνητικούς αξιωματούχους κι αν επιθυμεί και ο Υπουργός Εσωτερικών μπορεί να ενημερώσει προσωπικά και τον ίδιο.
    Η Κυβέρνηση φοβάται τις συνέπειες του brain drain γι’ αυτό και προσπαθεί να αποφύγει να νομοθετήσει την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού
    Η ΝΔ για 3η φορά από το 2016 καταθέτει τη σχετική τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας.
    Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »