*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

Χατζηγκενέ σε Μέτιο για τη γέφυρα του Κομψάτου: Παραιτήσου! Κι εσύ, αλλά και οι ειδικοί και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας!

31 Ιουλίου
Η Αποκεντρωμένη γύρισε πίσω την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί διερεύνησης αιτιών πτώσης της γέφυρας του Ιάσμου, εκθέτοντας τη νομική ομάδα της Περιφέρειας

ΠΟΙΟΣ ΘΑ «ΣΩΣΕΙ» ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΜΕΤΙΟ; Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ή Ο…ΝΕΖΗΣ;
*…ακόμη κι όταν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πτώση της γέφυρας, τον Σεπτέμβριο του 2018, να μην έχουμε ούτε καν ξεκινήσει ...να ψάχνουμε τους λόγους που η γέφυρα έπεσε

*Yποτίθεται οτι ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ του και θα κατέβει Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης , αλλά στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου, λέει ΝΑΙ σε όλα! Όπως τα like στο fb !
Απίστευτη εξέλιξη συμβαίνει στα συντρίμμια της γέφυρας Κομψάτου. Η γέφυρα κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2017 και το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε επτά μήνες αργότερα, την σύναψη σύμβασης με συμβαλλόμενους την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Ιάσμου και το ΤΕΕ Θράκης, αναφορικά με την "πραγματογνωμοσύνη - διερεύνηση αιτιών κατάρρευσης της γέφυρας και προτάσεις αποκατάστασής της".
Κοινώς, η Περιφέρεια μετά από επτά μήνες αποφάσισε να συνάψει σύμβαση για την διερεύνηση των αιτιών πτώσης. Σα να μην έφτανε όμως αυτό, κι ενώ πιστεύαμε ότι το ζήτημα έχει μπει - αν και καθυστερημένα - σε μία χρονική σειρά, η καθυστέρηση αναμένεται να επεκταθεί κι άλλο, ενώ η ακύρωση αυτή αφήνει υπόνοιες ακόμη και για συγκάλυψη των υπευθύνων!!!
Το θέμα αποκάλυψε εφημερίδα της Κομοτηνής, ήρθε ωστόσο χθες κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου και η πρόταση βόμβα του Περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Μέτιου Ιρφάν Χατζηγκενέ, που ζήτησε ευθέως την…ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Περιφερειάρχη αλλά και των Νομικών, Τεχνικών και ειδικών του συμβούλων!!! Αφού εκτός των άλλων, η απόφαση της Αποκεντρωμένης εκθέτει και τους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας!
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας "ΧΡΟΝΟΣ" Κομοτηνής, η Αποκεντρωμένη, κάνοντας έλεγχο νομιμότητας στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφάσισε ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις νομιμότητας, ήτοι δεν έχουν ακολουθηθεί οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς η σύμβαση με το ΤΕΕ Θράκης κρίθηκε από τους νομικούς ως σύμβαση έργου και - κατ' αυτό τον τρόπο - θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί διαγωνιστικές διαδικασίες!!!!
Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι πως ακόμη κι όταν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πτώση της γέφυρας, τον Σεπτέμβριο του 2018, να μην έχουμε ούτε καν ξεκινήσει ...να ψάχνουμε τους λόγους που η γέφυρα έπεσε! Οι εξελίξεις φαίνεται να εκθέτουν τη νομική ομάδα όλων των συμβαλλόμενων, που θα έπρεπε να προειδοποιήσει την Περιφέρεια και το ΤΕΕ Θράκης, ότι η Αποκεντρωμένη θα στείλει πίσω, για ανάκληση, την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου. Γεγονός που δημιουργεί εκτός των άλλων και πολλά ερωτηματικά για την λειτουργία του ίδιου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ενώ εκθέτει και το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που φαίνεται να τον «πατρονάρει» ανοιχτά, όταν βοά η κοινή γνώμη για την λειτουργία και τις συμπεριφορές του!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ "ΦΡΕΝΑΡΕΙ" ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ!
Φυσικά η συγκεκριμένη εξέλιξη, δημιουργεί και νέα καθυστέρηση στα συντρίμμια της γέφυρας Κομψάτου! Για το λόγο αυτό άλλωστε χθες το παραπάνω θέμα συζητήθηκε εκ νέου (8ο στη ημερήσια διάταξη) με τον Περιφερειακό σύμβουλο Χατζηγκενέ να ζητάει εν ψυχρώ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου αλλά και όλων των νομικών, τεχνικών και ειδικών του συμβούλων!
Ποιο ήταν το θέμα:
8.Ανάκληση  της  αριθμ. 73/2018 απόφασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής      Μακεδονίας και Θράκης με την οποία εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Πραγματογνωμοσύνη-διερεύνηση αιτιών κατάρρευσης της γέφυρας Κομψάτου και προτάσεις αποκατάστασή της».
Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης  Aναπτυξιακού Προγραμματισμού  Περιβάλλοντος και  Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος  Καλούδης.
Παίρνοντας λοιπόν τον λόγο ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ, αν και ανήκει στην ίδια παράταξη με τον κ.Μέτιο (σ.σ. Περιφερειακή Αναγέννηση), τόνισε ότι η ακύρωση της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί ένδειξη σοβαρής ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ αλλά και εγκληματικής ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ της Περιφέρειας και τρομερών ευθυνών του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου αφού ακόμη και όταν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πτώση της γέφυρας, τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν έχουμε ούτε καν ξεκινήσει ...να ψάχνουμε τους λόγους που η γέφυρα έπεσε!!!!  
-Γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες ακόμη και συγκάλυψης των ΕΥΘΥΝΩΝ! Πολιτικών αλλά και ΠΟΙΝΙΚΩΝ!!!!
Στο συγκεκριμένο θέμα όμως ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ήταν κι άλλοι Περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και η αντιπολίτευση…
Οπότε λόγω της προχωρημένης ώρας που κλείνει η εφημερίδα μας, θα πρέπει να αναμένουμε πλέον σοβαρές εξελίξεις και στη διοίκηση της Περιφέρειας, αφού σύσσωμη πλέον η κοινή γνώμη ρωτάει, «μέχρι πόσο ακόμη το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκης και ο Νέζης θα στηρίζουν τον Μέτιο στην Περιφέρεια ΑΜΘ και αυτός στο όνομα του κομματικού «εκλεκτού» θα τους εκθέτει στη κοινωνία;
Περιμένουμε μια απάντηση…Και από τον  Νέζη αλλά και τον…»επικοινωνιολόγο» Μακάριο Λαζαρίδη, επίσης «εκλεκτό» του Προέδρου της Ν.Δ.!
(σ.σ. Σημειώνεται οτι απο την συνεδρίαση της Δευτέρας την ώρα που συζητιότανε το 8ο θέμα, είχαν ήδη αποχωρήσει κι ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ οι Κώστας Ζαγναφέρης και Φώτης Καραλίδης, ενώ ΝΑΙ σε όλα ψήφισε ο...Μιχάλης Αμοιρίδης που υποτίθεται θα κατέβει κόντρα στον Μέτιο στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ!!!  Να γελάς ή να κλαίς;)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »