*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουλίου

Το υπερήφανο «ΟΧΙ» των μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη πρόσκληση Ερντογάν και η παρουσία τους σε εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου

19 Ιουλίου
*Πριν λίγες μέρες με αφορμή την ανεπίτρεπτη (κατά την ταπεινή μου άποψη…), παρουσία της γνωστής κυρίας Ντόρας στην «φιέστα» του Ερντογάν, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζονταν ότι «οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή, είπαν βροντερό ΟΧΙ στον Σουλτάνο και δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία του…», εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, με την οποία σε πολλά σημεία της, συμφωνώ απόλυτα…!
……
*Το «ΟΧΙ» των μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εμφανές ότι υπονοεί πως ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ στη φιέστα του Ερντογάν, αλλά ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάνε, με το αιτιολογικό ότι κρατούνται ακόμη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί αλλά ήταν και μια έκφραση αποδοκιμασίας στις συμπεριφορές της Τουρκίας απέναντί μας.
……
*Ωστόσο από το χώρο της μειονότητας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. και Περιφερειακός σύμβουλος κ.Ιρφάν Χατζηγκενέ, την επομένη μιλώντας στο Xanthi channel αμφισβήτησε δυο ουσιώδη πράγματα.
-Το πρώτο έχει σχέση με την πρόσκληση του Ερντογάν στους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πήραν «πρόσκληση»; διερωτήθηκε και ζήτησε μάλιστα να του την επιδείξουν…
-Το δεύτερο είχε σχέση με την ΑΡΝΗΣΗ του κυρίου Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και των υπολοίπων να παραστούν στη φιέστα του Ερντογάν για την ορκωμοσία του.
-«Αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν είδα και δεν διάβασα κάποια παρόμοια δήλωσή τους πουθενά… Ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στο fb ότι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάνε», σχολίασε και πάλι δηκτικά κα ιειρωνικά ο κύριος Χατζηγκενέ.
Οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν απάντησαν με τη σειρά τους, δια της… «χρυσής» σιωπής!
Αν και λαλίστατοι σε άλλα θέματα, δεν είπαν λέξη…
……
*Το ίδιο όμως είπαμε κι εμείς ως εφημερίδα. Αν πράγματι ο κύριος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είχε το σθένος να πει ΟΧΙ στον Ερντογάν, μπράβο του και τον συγχαίρουμε κι εμείς που ΑΡΝΗΘΗΚΕ την πρόσκλησή του να παραστεί στην Ορκωμοσία του ως Έλλην βουλευτής… Το είπε όμως; Το δηλώνει ο ίδιος; Με δική του προσωπική δήλωση;
-Και πάλι όμως ο λαλίστατος κατά τα άλλα Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, προτίμησε την οδό της σιωπής, μέχρι που πήρε την πρόσκληση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής κ.Μουράτ Ομέρογλου για εκδήλωση στο Τουρκικό Προξενείο στις 15 Ιουλίου!
……
*Ιδού τι έλεγε η πρόσκληση:
«Καλούνται οι συμπατριώτες μας στην τελετή που θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Ιουλίου με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ως επέτειος μαρτύρων χαρακτηρίζεται και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του προξενείου στην πόλη μας, υπό τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου».
-Κι εκεί ως δια μαγείας, στη πρώτη σειρά της εκδήλωσης δίπλα στον Ψευτομουφτή Κομοτηνής κ.Σερίφ εμφανίστηκαν καμαρωτοί - καμαρωτοί, οι δυο εκ των τριών μειονοτικών ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο ημέτερος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Καραγιουσούφ!!!
-Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και αυτά που είπε ο ίδιος ο Ερντογάν επισκεπτόμενος προσφάτως την Ροδόπη…
-Ότι εμείς, «έχουμε τέσσερις Τούρκους βουλευτές στην Ελληνική Βουλή», κατά παράβαση βεβαίως της Συμφωνίας της Λωζάννης, που αναφέρει ρητά ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική (μουσουλμανική) κι όχι εθνική (τουρκική)!
……
*Και στο δια ταύτα… Τελικώς σύντροφε George είπαν ΟΧΙ στον Ερντογάν οι μειονοτικοί βουλευτές να παραστούν στη φιέστα της ορκωμοσίας του, ή μήπως αυτό το είπε  για επικοινωνιακούς λόγους ΜΟΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ και απλά ΔΕΝ προσκλήθηκαν;

-Διότι δεν γνωρίζω βέβαια για τον κύριο Καραγιουσούφ, ο ημέτερος όμως Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σίγουρα θα πήγαινε! Και τρέχοντας…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »