*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Ιουλίου

«ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ! Πολιτική κατά Φανουράκη η επίθεση, καθαρά προσωπική λέει η πλευρά Ηλιάδη! Ποια ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε»!

17 Ιουλίου
Δεν άντεξε ο γιος του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη τις συνεχείς λοιδορίες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για τον πατέρα του και επετέθη στον Φανουράκη που τον έβγαζε...ανίκανο να προσφέρει στην τελευταία ανακοίνωσή του, αδικώντας τον για μια ακόμη φορά κατάφωρα! 

*Μια φορά Πόντιος, δυο φορές Έλληνας και με πανεπιστημιακή μόρφωση ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης. Βγάζει πρωταθλητές για την Ελλάδα...και δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον πολίτη. Κι αυτό είναι....έγκλημα...!

Θύμα επίθεσης από τον υιό του Αντιδημάρχου Ξάνθης Θ. Ηλιάδη μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στη κεντρική πλατεία, έπεσε το βράδυ της Κυριακής ο Επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία Δημοτών” Μανώλης Φανουράκης.
Κατά πολλούς η επίθεση αυτή ερμηνεύεται με τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις του Φανουράκη αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης κατά του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, με το σκεπτικό ότι «κακώς τον έχρισε Αντιδήμαρχο ο κ.Δημαρχόπουλος, διότι  «είναι Ρωσοπόντιος… δεν ξέρει καλά Ελληνικά και δεν ξέρει ούτε να… μιλάει» κλπ.
Κι όλα αυτά, ενώ η μόρφωση του Θωμά Ηλιάδη στην Γεωργία από όπου κατάγεται (Έλληνας Ποντιακής καταγωγής) είναι Πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ βγάζει από τον Αθλητικό σύλλογο «Μιρμάνης» συνεχώς πρωταθλητές Ελλάδος, Βαλκανίων αλλά και Ευρώπης στο Τζούντο!
Και εκτός αυτού, θεωρείται αυτήν την στιγμή μακράν ο καλύτερος Αντιδήμαρχος, αφού 24 ώρες το 24ωρο βρίσκεται στο πλευρό του Δημότη και του πολίτη για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Κατά πολλούς μάλιστα το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Μανώλης Φανουράκης στην τελευταία ανακοίνωσή του με αφορμή την ασφαλτόστρωση του Δήμου Ξάνθης στην οδό Μιαούλη σε αποσυντονισμό με την ΔΕΗ, την χρέωσε όχι στην διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά που ήταν η υπεύθυνη, αλλά από καθαρή εμπάθεια και μόνο στον Αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη, ζητώντας μάλιστα την… αντικατάστασή του με τον… Μούρκα, πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών! Που όπως φημολογείται, τυγχάνει τώρα τεχνικός σύμβουλος του Κυβερνείου!
Η ανακοίνωση του Φανουράκη κατέληγε ως εξής:
«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν αυτού του ιστορικού αλαλούμ που αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε, ύστερα και από την γενική κατακραυγή ολόκληρης της πόλης, κύριος υπεύθυνος ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλιάδης Θωμάς, του οποίου ζητούμε άμεσα την παραίτηση από τη θέση αυτή, καθώς και την αντικατάστασή του από άλλο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας ο οποίος τουλάχιστον θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται παρόμοια απλά και αυτονόητα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της πόλης..
Γιατί για κάτι περισσότερο... ούτε λόγος».
Στην συγκεκριμένη λοιπόν ανακοίνωση ο Φανουράκης ευθέως και πάλι έκανε… bullying στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη ότι δεν έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται ούτε… απλά και αυτονόητα ζητήματα της καθημερινότητας», αδικώντας κατάφωρα και τον ίδιο ως πρόσωπο και προσωπικότητα στο είδος του, αλλά και την μόρφωσή του αφού τον εμφάνιζε τελείως… ανίκανο!
Η αναφορά αυτή εμφανώς αδικούσε το πρόσωπο του Ηλιάδη που επαναλαμβάνουμε ως εφημερίδα, είναι ΑΡΙΣΤΟΣ στην προσφορά του στον απλό πολίτη και στα προβλήματα καθημερινότητας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Φανουράκη στον δημοσιογράφο της αρεσκείας του Γ. Σιδηρόπουλο, δέχτηκε από τον δράστη δυο γροθιές και μεταφέρθηκε στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ από την άλλη ο δράστης υποστηρίζει ότι τον χαστούκισε διότι πήγε και του ζήτησε να σταματήσει να υβρίζει και να υποβαθμίζει έτσι τον πατέρα του και την οικογένειά του, διότι είναι άξιος,  αυτός τον ειρωνεύτηκε ότι… πολιτικοί είναι οι λόγοι, του μίλησε άσχημα και του έδωσε δυο χαστούκια.
Στη συνέχεια ο Φανουράκης ειδοποίησε την αστυνομία που πήγε στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ όπου δουλεύει και συνέλαβε τον γιο του Θωμά Ηλιάδη.
Έτσι με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δράστης οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Ξάνθης που όρισε τακτική δικάσιμο και προκαταρκτική και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος, προκειμένου να αποφανθεί ο γιατρός που εξέτασε τον Μανώλη Φανουράκη για το πόσο σοβαρά είναι τα....τραύματά του.
Δικηγόρος του Μανώλη Φανουράκη ήταν ο Θανάσης Ξυνίδης και δικηγόρος του δράστη ο Κώστας Μαλάκης.
Από τα κόμματα η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό με σκληρές εκφράσεις και ακολούθησαν ΝΟΔΕ, ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και η παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» του Μ. Φανουράκη.
Το περιστατικό καταδίκασε με γραπτή  δήλωσή του και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Ακολουθούν όλες οι ανακοινώσεις:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΠΟΥΛΟΥ
Η αποστροφή που γεννά κάθε μορφή βίας είναι δεδομένη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς επίσης και η οποιαδήποτε τυχόν απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης. Όταν αυτή κατευθύνεται σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο δημόσιο βίο και επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν οι πολίτες, τότε η απερίφραστη καταδίκη της άσκησης βίας είναι υποχρέωση όλων μας.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και ταχεία επιστροφή στα καθήκοντά του.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ 
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Ξάνθη, 16/7/2018
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Μ. Φανουράκη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης, από τον υιό του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη.  Η επίθεση αυτή καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής αντιπαράθεσης  φτάνοντας στον τραμπουκισμό.
Η Δημοκρατία επιτρέπει την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και όχι την επιβολή τής μιας και μόνο άποψης με τη χρήση σωματικής βίας.  Η τακτική φίμωσης της διαφορετικής αντίληψης και η εξαφάνιση της οποιασδήποτε κριτικής στην άσκηση της εξουσίας από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, παραπέμπει σε άλλες εποχές, παρακράτους και ακροδεξιάς βίας.
Το ακραίο αυτό περιστατικό στη τοπική κοινωνία, έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό αντίστοιχων πρακτικών  χρήσης  βίας, σωματικής και λεκτικής, κατά των πολιτικών αντιπάλων καθώς και της διολίσθησης της ιδεολογικής αντιπαράθεσης στη μισαλλοδοξία, απειλώντας τη δημοκρατία και τους αγώνες του λαού μας γι αυτή.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει το κόμμα της ΝΔ καθώς και το τοπικό αυτοδιοικητικό της σχήμα με επικεφαλής τον δήμαρχο, που έχουν στηρίξει, έχουν δώσει ασυλία και έχουν επιτρέψει την ανάδυση ακραίων πολιτικών πρακτικών.
Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου καταδικάζουν αυτό το νεοφασισμό που επιχειρείται να εγκατασταθεί στην κοινωνία μας.
 Απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη, η απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη και η δημόσια καταδίκη από τον κ. Δημαρχόπουλο.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

ΝΟ.Δ.Ε ΞΑΝΘΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Φανουράκης.
Η αυτοδικία, οι προπηλακισμοί και η κάθε μορφής βία δεν έχουν θέση την κοινωνία μας. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.
Για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                 Παπαχαβιάρης Χρήστος

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ 
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Η Δημοκρατική Παράταξη και οι προοδευτικοί πολίτες του Δήμου Ξάνθης, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε επισημάνει επανειλημμένα στους συμπολίτες μας ότι το τοπίο στο Δήμο Ξάνθης έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο καθεστωτισμού, αδιαφορίας, ανοργανωσιάς και φυσικά η πόλη μας ήταν και είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Η καθημερινότητα των συμπολιτών μας είναι η απόδειξη όλων των παραπάνω.
Όλα τα αναμέναμε από το στελεχιακό πολιτικό προσωπικό του Δήμου, αλλά όταν εκφράζαμε τον ορό «ανοχύρωτη», ποτέ δεν περιμέναμε να αφορά και την σωματική ακεραιότητα δημοτικών συμβουλών της αντιπολίτευσης, που τολμούν να ασκούν κριτική.
Το να καταδικάσουμε το χθεσινοβραδινό περιστατικό ξυλοδαρμού και τραμπουκισμού και να απαιτήσουμε από την Δημοτική Αρχή, αλλά και το κόμμα της ΝΔ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και συμπεριφορές που απαιτούνται, για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, είναι το πιο απλό και αυτονόητο από εμάς.
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό μας όμως και προβληματισμός είναι ως πότε οι πολίτες της Ξάνθης θα ανέχονται σκηνές που λαμβάνουν χωρά σε δημοκρατικά και θεσμικά υποανάπτυκτες χώρες και δήμους ειδικότερα, ως πότε;
Ένας δρόμος, μια λάμπα, ένα πεζοδρόμιο διορθώνονται. Μια τέτοια όμως συμπεριφορά, ΠΟΤΕ!
Με εκτίμηση,
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ
«Κοινωνία Δημοτών»: Δημοκρατία ή Εκφοβισμός;;
Το σοκαριστικό γεγονός της ωμής και απρόκλητης βίας εναντίον του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, Μανώλη Φανουράκη, επειδή τόλμησε να ασκήσει πολιτική κριτική στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, καταδεικνύει την παρακμή και την βαθιά σήψη ορισμένων ανθρώπων που βρίσκονται στην διοίκηση του Δήμου μας, τα τελευταία χρόνια.  Των ανθρώπων εκείνων, που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί μιας επίθεσης που είχε ως κύριο στόχο να τρομοκρατήσει όσους ασκούν κριτική ή μιλούν χωρίς περιορισμούς εναντίον της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Πολιτικοί υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι όσοι συγκαλύπτουν, μπαίνοντας και οι ίδιοι στο κάδρο των τεράστιων αυτών ευθυνών, μη επιβάλλοντας ούτε την αποπομπή των βασικών υπευθύνων από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.  Είναι αυτοί που καθοδηγούν αυτούς, ασκώντας βία.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξάνθης, σε μια ειδική συνεδρίαση του σώματος, να εκφράσουμε συλλογικά τον αποτροπιασμό μας, την καταδίκη μας και την πεποίθηση μας ότι τέτοιοι μέθοδοι όχι μόνο δεν θα περάσουν και δεν μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο στον αγώνα μας για την προστασία της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην Πόλη μας.
Κύριε Δημαρχόπουλε, ως ο πρώτος πολίτης αυτής της πολύς, σας ΚΑΛΟΥΜΕ να αναλάβετε τις βαρύτατες πολιτικές ΕΥΘΥΝΕΣ που σας αναλογούν και να πάρετε τις απαραίτητες αποφάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, επιταχύνεται όλο και περισσότερο την ελεύθερη πτώση σας προς το κενό, παρασέρνοντας μαζί σας και μια ολόκληρη πόλη για το μικρό διάστημα που θα είστε ακόμη Δήμαρχό της.
Οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις που θα παρθούν από εμάς το επόμενο χρονικό διάστημα, θα αποδείξουν σε όλο τον Ξανθιώτικο λαό ότι σε ζητήματα Δημοκρατίας, όλοι οι πολίτες όλων των παρατάξεων και όλων των ιδεολογιών θα είμαστε μαζί, ενώ εσείς μόνος σας με αυτούς τους λίγους που επιλέξατε να συμπορευτείτε….
Για την «Κοινωνία Δημοτών»
Καρά Αχμέτ
Μυλωνάς Γεώργιος
Ρεκάρης Μιχαήλ
Τσαρεκτσή Τζενάν
Χαριτωνίδου Ειρήνη

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »