*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουλίου

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ! Δικαιώθηκε και πάλι ο Θωμάς Μίχογλου, «κατάπιαν» την γλώσσα τους οι συκοφάντες!

10 Ιουλίου
*Κανένα πρόβλημα με την πυρκαγιά του ΧΥΤΑ Ξάνθης, δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος, σύμφωνα με τις επίσημες αναλύσεις του Εργαστηρίου Υγιεινής του ΔΠΘ  
*Αυτοί που «σιωπούσαν» επί χρόνια στις πυρκαγιές του ΧΥΤΑ επί Χατζηευαγγέλλου, είχαν το θράσος να χαρακτηρίσουν την τελευταία φωτιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης… πολλαπλάσια σε κινδύνους από την πυρκαγιά στη SUNLIGHT!
Άνθρακας αποδείχτηκε και πάλι ο… θησαυρός, αφού για μια ακόμη φορά όλη η «κατασκευασμένη» λάσπη κατά του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου για την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης έγινε μπούμερανγκ για τους ίδιους, καθώς τα επίσημα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης απέδειξαν ότι κανείς κίνδυνος δεν συνέτρεχε τόσο από το νερό όσο και για το περιβάλλον από την χημική εξέταση των βαρέων μετάλλων για την δημόσια υγεία του  κόσμου!
-Κι όλα αυτά, παρά την απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να συνδέσουν άμεσα την συγκεκριμένη πυρκαγιά ρουτίνας (σ.σ. Επί Χατζηευαγγέλου επί βδομάδες κάποτε έκαιγαν παρόμοιες φωτιές…), με την πυρκαγιά στην βιομηχανία SUNLIGHT, ώστε συνειδητά να υπερασπίσουν με τον τρόπο αυτό και τα συμφέροντα του Γερμανού!!!
-Μια πυρκαγιά που ακόμη και σήμερα, ουδείς γνωρίζει από πού προήλθε και ποιος έφταιγε, έγινε ωστόσο αφορμή χάρις στην παλικαρίσια στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη, «ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση αναθεώρηση της ΚΥΑ, με ένα νέο νομοσχέδιο που υποχρεώνει βιομηχανίες σαν την SUNLIGHT να πάρουν επί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων»!!!
Αναλυτικότερα κι όπως πρώτος αποκάλυψε ο «Μαχητής»: «Σε αναθεώρηση της ΚΥΑ προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας μετά το ατύχημα της Sunlight»
Συγκεκριμένα με αναθεώρηση της Υπουργικής απόφασης απάντησε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Γρηγόρη Στογιαννίδη μετά την πυρκαγιά στη Sunlight. Η αναθεώρηση θα γίνει με βάση τις διεθνείς πρακτικές αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις και σύμφωνα με το κενό νόμου, που ανέδειξε η καταστροφή καθώς, δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν το ατύχημα και την πυρκαγιά».
Σημειώνουμε ότι επί εποχής Στολίδη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης -παντοδυναμία ΠΑΣΟΚ ακόμη, η SUNLIGHT είχε μια «ιδιότυπη» ασυλία, αφού με τίποτα η εργοδοσία δεν επέτρεπε την ίδρυση και λειτουργία Σωματείου που θα μπορούσε στις περιπτώσεις αυτές να υποστηρίξει τα δίκαια των εργαζομένων και να παλέψει για ακόμη πιο υγιείς συνθήκες.
Σημειώνεται επίσης ότι κάποια πολιτικά κόμματα και φορείς (Σάββας Μελισσόπουλος, Κίνημα  Αλλαγής κλπ) αλλά και δημοσιογράφοι που επί χρόνια υπηρετούσαν το ίδιο σύστημα ή είχαν στο στόχαστρο τον νυν Δήμαρχο Τοπείρου (Γιάννης Σιδηρόπουλος, Μαριάνα Ξανθοπούλου κλπ), είχανε σπεύσει την περίοδο της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Ξάνθης να μιλήσουν για… πολλαπλούς κινδύνους σε σχέση με την πυρκαγιά στη βιομηχανία Sunlight στην προσπάθειά τους να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του Γερμανού, να υποβαθμίσουν το σοβαρό αυτό εργατικό ατύχημα και παράλληλα να «σταυρώσουν» τον Θωμά Μίχογλου!!!!
Χαρακτηριστική είναι η επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που ανέφερε χθες τα παρακάτω:
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξάνθη 09-07-2018
Προς τα ΜΜΕ
Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προέβει σε δειγματοληψία πόσιμου νερού από την ευρύτερη περιοχή. Το δείγμα εστάλη για ανάλυση στο Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να γίνει χημική εξέταση και εξέταση για βαρέα μέταλλα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων και συνεπώς δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει προληπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα της παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Από το Γραφείο Τύπου
Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης»
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ FAΚE NEWS ΤΟΥ Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ 
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΞΑΝΘΗΣ
(Όλο το κείμενο του Γ. Σιδηρόπουλου αυτούσιο. Διατηρούμε απλά την ορθογραφία του)
«Η φωτιά στο ΧΥΤΑ είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που πρέπει να απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές και υπάρχουν πολύ σοβαρές και προφανείς ευθύνες στη διαχείριση της κατάστασης. Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τους κατοίκους είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς στο ατύχημα της Sunlight αλλά τέσσερα 24ωρα μετά τη φωτιά δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να ενημερώσει την κοινή γνώμη και μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης παρέκαμψε το Δήμο και το Σύνδεσμο και ζήτησε από το Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει την εξέταση των ρύπων.
Ο ίδιοι άνθρωποι που κινδυνολογούσαν για “σύννεφα μολύβδου που μόλυναν την περιοχή” πριν λίγες μέρες, τώρα που οι κίνδυνοι από την παραγωγή διοξινών και φουρανίου από την καύση απορριμμάτων είναι πολλαπλάσιοι, έχουν εξαφανιστεί γιατί τώρα υπεύθυνοι για την καταστροφή είναι οι ίδιοι.
Κάποιοι μιλούν για εγκληματική αμέλεια αλλά και κάποιοι άλλοι για σκοπιμότητα ώστε να μην καταγραφούν επιστημονικά τα αιωρούμενα σωματίδια τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδωθούν. Να υπάρξει ένα ατύχημα στο ΧΥΤΑ είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αλλά να εγκαταλειφθεί η κοινωνία στην τύχη της είναι μια πολύ σοβαρή ευθύνη που βαρύνει αυτούς που ήταν λαλίστατοι και κινδυνολογούσαν πριν λίγες μέρες για τη Sunlight. Περιέργως εξαφανίστηκαν και οι “ψεκασμένοι” που στο ατύχημα της Πρωτομαγιάς μιλούσαν για “θεωρίες της συνομωσίας” προκειμένου να υπάρξει “συγκάλυψη”. Όλοι εύχονται να μην υπήρξε τίποτε επιβλαβές (παρότι δεν καταγράφηκε στην ώρα του) αλλά ο χειρισμός είναι μνημείο ανευθυνότητας».
(Γιάννης Σιδηρόπουλος-Xanthi2-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »