*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουλίου

ΑΛΛΟ ΕΝΑ «ΕΡΓΟ» ΤΟΥ… ΜΕΤΙΟΥ! Σμήνη κουνουπιών στις παραλίες της Ξάνθης, δεν μπορεί ν’ αντέξει κανείς μετά τις 8 το βράδυ!

10 Ιουλίου
-Ποτέ στην ιστορία της Ξάνθης δεν υπήρχε τέτοιο κουνούπι στις παραλίες μας, όσο εδώ και μια βδομάδα! 

-Διονυσία Βασιλοπούλου Απο την δεκαετία του 80 έχω να δω τόσα κουνούπια (νεφη) στην περιοχή  Πόρτο Μόλο…Απερίγραπτη κατάσταση! 

Πριν αλέκτωρ λαλήσει ήρθε και πάλι η απομυθοποίηση για τους περίφημους και πολυδιαφημιζόμενους φετινούς… αεροψεκασμούς του Μέτιου στην Περιφέρεια  ΑΜΘ. Αφού υπενθυμίσω ότι εκκρεμεί στα δικαστήρια αγωγή και μηνυτήρια αναφοράς άλλης εταιρείας για τον διαγωνισμό των κουνουπιών με δικηγόρο τον Στέργιο Γιαλάογλου, υπόθεση που εμείς και πάλι αποκαλύψαμε πρώτοι και  που είχε εντοπίσει από τότε τις «αδυναμίες» και τα περίεργα του εν λόγω διαγωνισμό, κοινή ομολογία πλέον όλων είναι τα σμήνη των κουνουπιών που σαρώνουν στις παραλίες του Νομού Ξάνθης… σίγουρα πάνε για… ρεκόρ γκίνες! Γεγονός που ανάγκασε και τους Δημάρχους Αβδήρων και Τοπείρου με επιστολές τους  και παρεμβάσεις τους στην Περιφέρεια να ζητήσουν εδώ και τώρα ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!!!
Μάλιστα όπως επεσήμανε χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, «ήδη έστειλε σχετική επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη ζητώντας την άμεση παρέμβασή του…!»
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης μιλώντας χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ προσπάθησε να βρει άλλοθι στην φοβερές κουνοπο-επιδρομές, στις… βροχοπτώσεις!!!
Ποια είναι η αλήθεια; Οι αεροψεκασμοί (κυρίως αυτοί…), δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα φέτος, αφού ποτέ ίσως στην ιστορία της Ξάνθης το κουνούπι στις παραλίες μας και γενικά σε όλο το Νομό, δεν ήταν τόσο πολύ και έντονο, όσο εδώ και μια βδομάδα περίπου.
Μιλώντας μάλιστα χθες από την παραλία των Αβδήρων στην εφημερίδα μας ο Θόδωρος (Ταβέρνας Κιβωτός), μας είπε ότι «η κατάσταση είναι απελπιστική, κινδυνεύουμε να καταστραφούμε, το κουνούπι είναι τόσο πολύ που κανείς δεν μπορεί να καθίσει έξω…».

ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΑΤΡΑΚΗ
Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του Γιάννη Ιατράκη στο fb που σημείωσε με χιούμορ την Κυριακή το πρωί:
«Καλημέρα,
Η φωτογραφία είναι από ταβάνι σπιτιού στο Πόρτο Μόλο σήμερα το πρωί. Χθες ζήσαμε την χειρότερη βράδια από άποψη κουνουπιών των τελευταιων 10 ετών, η οποία συνεχίζεται και σήμερα μέρα μεσημέρι.
Και ρωτώ υπάρχει πρόγραμμα καταπολέμησης και λειτουργεί φέτος;
Τι άλλαξε από τα τελευταία χρόνια που όλοι μας στην περιοχή το θεωρούσαμε πετυχημένο; για να πάρει φυσικά την απάντηση, «Toulis Tsakiridis Το μόνο που θα σε σώσει απ'αυτά τα αξιαγάπητα πλασματακια, είναι να πας προς βουνό φίλε μου..», με τη διαφορά ότι όπως είπε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, «και στο βουνό επικρατεί η ίδια κατάσταση»!
Χαρακτηριστικά επίσης είναι και τα σχόλια κι άλλων συμπολιτών μας που καυτηριάζουν την όλη κατάσταση:
Aliki Serafeimidou «σχεδον παντου τα ιδια... δεν μπορείς να καθίσεις στον κήπο η στο μπαλκόνι για μια καλοκαιρινή βραδιά... αίσχος...
Διονυσία Βασιλοπούλου Από την δεκαετία του 80 έχω να δω τόσα κουνούπια (νέφη) στην περιοχή Πόρτο Μόλο… Απερίγραπτη κατάσταση»!!!
-Κύριε Μέτιο… Δεν θα μας ξαναστείλεις κανένα νέο δελτίο τύπου για τις…φοβερές φετινές επιδόσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ στους ψεκασμούς (από εδάφους και κυρίως από τον αέρα) με αποτέλεσμα να πηγαίνεις για ρεκόρ… ΓΚΙΝΕΣ;;;
-Και επιτέλους… Κάντε κάτι, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο Νομό Ξάνθης, ΜΑΥΡΟ είναι θα είναι για όλους τους Ξανθιώτες το φετινό καλοκαίρι, αν συνεχιστεί αυτό το κακό και δεν παρθούν κατεπείγοντος μέτρα!!!
«Μ»
 ...δείτε τα κουνούπια στον νεροχύτη...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »