*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουλίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Η βράβευση και ο λόγος της Μαρίνας Παυλίδου και η αλήθεια για το Χατζιδάκειο..

06 Ιουλίου
*Εννοείται ότι συνεχίζω να διαφωνώ με τα Διεθνή  Βραβεία Giuseppe Sciacca και τα βραβεία που κατά καιρούς δίνει σε διάφορους παράγοντες κατά το δοκούν γιατί δεν νομίζω ότι προσφέρουν και κάτι ιδιαίτερο…
-Και αυτό φυσικά αφορά και την προχθεσινή βράβευση του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη με μετάλλιο που δόθηκε στην οικογένειά του, για την δημιουργία του Πολυχώρου Μάνος Χατζιδάκις.
-Από την ώρα όμως που αποδέχτηκαν τη βράβευση τόσο η σύζυγός του κ.Αθηνά Λιάπη όσο και η κόρη του Μαρίνα Παυλίδου, ούτε λόγος μου πέφτει, ούτε και μπορώ να κρίνω τόσο τους τιμώμενους, όσο και την κυρία Μπαφατάκη για την πρωτοβουλία της.
……
*Δικαιούμαι ωστόσο να επαναλάβω, για μια ακόμη φορά, ακόμη κι αν κινδυνεύει να απομυθοποιεί ο συγκεκριμένος Πολυχώρος, ότι ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ στο συγκεκριμένο κτίριο ο Μάνος Χατζιδάκις…!
Απλά εκεί μετακόμισε κάποια στιγμή όταν ο ίδιος ήταν 3.5 χρονών η οικογένειά του, ως ενοικιαστής και παρέμεινε 3-4 χρόνια μέχρι η οικογένεια να μετακομίσει στην Αθήνα.
-Σπίτι του Εβραίου επιχειρηματία Ιsaac Daniel που του το κατάσχεσε η Τράπεζα ΝΑΙ, όχι όμως το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος κ.Μαρίνα Παυλίδου!
……
*Άλλωστε εγώ είμαι από τους ελάχιστους στη πόλη, που όχι μόνο τον γνώρισα προσωπικά αλλά και τον ΕΦΕΡΑ στη Ξάνθη για πρώτη φορά το 1977 ως τότε Πρόεδρος της Θρακικής Σκηνής…
Αλλά και αυτός που του έδειξε και το συγκεκριμένο κτίριο (τότε Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης), λίγο πριν μπει στο σπίτι της καθηγήτριας του Ωδείου κ.Καραγιαννίδου προκειμένου να κάνει πρόβα στο πιάνο της, εν όψει της συναυλίας του στο Δημοτικό Αμφιθέατρο που τότε ήταν υπό την κατοχή του ΔΠΘ! (σ.σ. Το σπίτι της κυρίας Καραγιαννίδου βρίσκονταν τότε στην οδό Βενιζέλου - Στογιαννίδη, οικία Γεννάδιου).
……
*Τα όσα είπε λοιπόν στην ομιλία της η κυρία Μαρίνα Παυλίδου, λίαν επιεικώς ήταν γεμάτα ανακρίβειες, διότι μπορεί κάποια στιγμή να «εμπνεύστηκε» τον συγκεκριμένο Πολυχώρο ως τότε Νομάρχης Ξάνθης ο Αείμνηστος Πατέρας της, ακόμη και την μελέτη ωστόσο που έκανε την πλήρωσε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης με Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη και αντιπεριφερειάρχη τον Φώτη Καραλίδη…
-Που αν δεν είχαν εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ, ποτέ δεν θα είχε ολοκληρωθεί, ποτέ δεν θα είχε κατασκευαστεί!!!
……
*Άλλωστε το συγκεκριμένο κτίριο, ολοκληρώθηκε πλήρως τον Αύγουστο του 2014, άσχετα αν στα εγκαίνιά του ο Αείμνηστος δεν προσκάλεσε καν τους Γιαννακίδη - Φώτη Καραλίδη!
-Αυτή όμως είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!
……
*Τυχαίο άλλωστε το ότι ο επίγονος του Μάνου Χατζιδάκι δεν ήρθε καν στα εγκαίνια; Τυχαίο ότι η οικογένεια του Αείμνηστου μουσικοσυνθέτη στην ουσία ποτέ δεν «αναγνώρισε» την Οικία Μάνου Χατζιδάκι; Παρά την προσπάθεια κάποιων;
……
*Δεν μπορώ ωστόσο να μη σταθώ στην προχθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα το Βατικανό, την συναυλία μαγείας του Λούκας Γιώρκα με τραγούδια του Αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι.
-Ήταν τρομερός ο καλλιτέχνης. Και μπορεί να τον απόλαυσα μόνο στην τηλεόραση του Xanthi channel, ήταν όμως άξιος ερμηνευτής των τραγουδιών του και μπράβο στην Βίκη που τον έπεισε και τον έφερε στη Ξάνθη…

-Άλλωστε για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι πήγαν στην εκδήλωση της Τετάρτης στο Χατζιδάκειο, εξ’ αιτίας του Λούκας Γιώρκα και σίγουρα όχι του… κυρίου Μούρκα για τον οποίο αναζητούσε «τίτλο» για να προσφωνήσει η Βίκη  Μπαφατάκη… (πρώην του Δημαρχόπουλου Βίκη μου και νυν… ελεύθερος προς μεταγραφή!) ή της κυρίας Αθηνάς Λιάπη, την βράβευση της οποίας εκεί πληροφορήθηκαν οι περισσότεροι…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »