*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουλίου

Με συγκίνηση και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Κοσμοσώτηρας-Εντυπωσιακή παρέλαση (φώτο)

01 Ιουλίου







 

Με συγκίνηση και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Κοσμοσώτηρας προστάτιδας των απανταχού Θρακών από την μονή της Βήρας, στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Πανθρακικού Ανταμώματος. 
Στην δοξολογία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης &Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων ενώ την εικόνα συνόδευσαν εκατοντάδες χορευτές Θρακιώτικων συλλόγων. Μάλιστα στην πομπή που σχηματίστηκε, εντυπωσιακή ήταν και η τεράστια Ελληνική σημαία που κρατούσαν χορευτές συγκροτημάτων και θα τοποθετηθεί στο "Αυγό", ενώ παράλληλα στήθηκε και στο Κλειστός Φ. Αμοιρίδης κάτω απο την αφίσα του Αντωμώματος. . 
Στην τελετή υποδοχή της Εικόνας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, οι αντιδήμαρχοι Ξάνθης Θωμάς Ηλιάδης, Αλεξία Γκιρτζίκη, Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, o Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» Ιπποκράτης Καμαρίδης, δημοτικοί και Περιφερειακού σύλλογοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και πολύς κόσμος.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ.Άνθιμο που παρεχώρησε την Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτηρας για προσκύνημα και παράλληλα καλωσόρισε τους δεκάδες συλλόγους και εκατοντάδες χορευτές που βρέθηκαν στη Ξάνθη για το 10ο Πανελλήνιο Θρακικών Αντάμωμα.
Η εικόνα στη συνέχεια συνοδεία εκατοντάδων πιστών μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας για προσκύνηση.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των χορευτικών συλλόγων από την Κεντρική πλατεία της Ξάνθης στο Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης»όπου παραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση.
Όλες τις εκδηλώσεις τις κεντρικής πλατείας, παρουσίασε σε απευθείας μετάδοση το Xanthi channel




















































Share this

Related Posts

Previous
Next Post »