*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιουλίου

Όλος ο κόσμος τάχει με τον Μέτιο! Αντί να «σκοτωθούν» τα κουνούπια, «τελείωσαν» τα…Autan απ’ τα περίπτερα!

14 Ιουλίου
Για ρεκόρ Γκίνες πάει η Περιφέρεια ΑΜΘ και στα… κουνούπια! Μέχρι και ο Σαχινίδης από το Δήμο Παρανεστίου κατήγγειλε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» τον Μέτιο!
Παρά τις δηλώσεις και ανακοινώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη για την εντατικοποίηση των αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, συνεχίζουν τα κουνούπια να κάνουν «θραύση» σε όλη την Περιφέρεια και αντί να «σκοτώνονται» τα κουνούπια, να… «τελειώνουν» τα Autan από τα περίπτερα, αφού κανείς δεν μπορεί να κάτσει μετά τις 7 το βράδυ στο μπαλκόνι του ή στα καφέ, καθώς το «κουνούπι» σαρώνει πλέον όχι μόνο τις παραλίες, αλλά και όλη την πόλη και τους Οικισμούς.
Χθες μάλιστα στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» τα τηλέφωνα από τα Κιμμέρια Ξάνθης, την Κεραμωτή, τη Δράμα αλλά και την Αλεξανδρούπολη, δεν είχαν σταματημό! Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Παρανεστίου Σταύρος Σαχινίδης αφού κατήγγειλε τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που άφησε την Αντιπεριφέρεια Δράμας χωρίς… αντιπεριφέρειαρχη παίρνοντας τις αρμοδιότητες από τον κ.Πατακάκη, αποκάλυψε ότι φέρνει το συγκεκριμένο πρόβλημα και στο δημοτικό συμβούλιο Παρανεστίου αφού «φέτος το κουνούπι δεν θα καταστρέψει μόνο τις παραλίες και τον τουρισμό, αλλά και τις ορεινές περιοχές…!».

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ
Την ίδια ώρα… Κατεπείγουσα ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και αρχηγός της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» Φώτης Καραλίδης που μίλησε με σκληρά λόγια για την ανικανότητα της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να διαχειριστεί ένα ακόμη πρόβλημα, ενώ επί Διοίκησης Γιαννακίδη - Καραλίδη που υπήρχε πολύ πιο σωστός προγραμματισμός, η παράταξή του δρούσε πιο αποτελεσματικά, ενώ το κουνούπι ήταν πολύ λιγότερο...!
Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η Περιφερειακή παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:
Κομοτηνή 13-07-2018
ΠΡΟΣ
α. Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ
ΕΠEΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ»
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και ειδικά των παράκτιων και παρέβριων περιοχών για όχληση τους από σκνίπες και κουνούπια, παρά τις διαβεβαιώσεις και τα δελτία τύπου σας για αποτελεσματική αντιμετώπιση και εντατικούς ψεκασμούς,
Επερωτάσθε:
Σε τι φάση βρίσκεται η καταπολέμηση κουνουπιών;
Που βρίσκεται το θέμα της δειγματοληψίας αίματος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες του ιού του Δυτικού Νείλου, ελονοσίας, κα.;
Να μας γνωστοποιήσετε επίσης τα αποτελέσματα αυτών των δειγματοληψιών κατά Π.Ε.
Για την Κοινωνική Συμμαχία

Φώτης Καραλίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »