*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

See Through Άριστη η τοποθέτηση του Σωτ. Τσιακίρογλου για τις Γιορτές Π. Πόλης-Όλες οι ειδήσεις

29 Ιουνίου
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά οι Ευρωπαίοι ενθουσιάστηκαν από τον σεφ του Elisso Hotel! Αναμφισβήτητα…
………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Σωτήρης Τσιακίρογλου χωρίς πολλά λόγια, έκλεψε τις εντυπώσεις στην εκδήλωση του Συλλόγου Κατοίκων προστασίας Π. Πόλης το βράδυ της Τετάρτης στο Ίδρυμα, αφού χωρίς κραυγές, έκανε την καλύτερη τοποθέτηση λέγοντας ότι…
-Οι Γιορτές Π. Πόλης αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του Τουρισμού στη πόλη και αυτό φαίνεται από τα ανταποδοτικά τέλη που είναι τεράστια.
……
*Μάλιστα ο κύριος Τσιακίρογλου αποκάλυψε ότι «πολλές άλλες πόλεις που έρχονται στις γιορτές και βλέπουν τι γίνεται θέλουν να μας αντιγράψουνε… ενώ διαφώνησε και με τον Σύλλογο στο θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων…
……
*Σημειώνω ότι στην προχθεσινή εκδήλωση παρόντες ήταν τόσο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Τάσος  Τεφρωνίδης όσο και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ που ωστόσο δεν τοποθετήθηκαν καθόλου. Παρών επίσης ήταν ο Σταύρος Κοκκινίδης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ανταμπούφης…
-Δεν ξέρω αν ήταν όμως με την ιδιότητα του Κατοίκου της Π. Πόλης ή του δημοτικού συμβούλου…
……
*Το συμπέρασμα ενός τρίτου παρατηρητή που θα ήταν παρών στην εκδήλωση του Συλλόγου Κατοίκων Προστασίας Π. Πόλης;
-Θα ήταν οι πιο ευτυχείς κάτοικοι αν οι ΓΙΟΡΤΕΣ Π. Πόλης καταργούνται και παράλληλα έκλειναν όλα τα… μαγαζιά!
……
*Λίγο υπερβολικό αυτό που γράφω βέβαια, αλλά και οι συγκεκριμένοι κύριοι πριν αγοράσουν σπίτι στον οικισμό της Π. Πόλης, νομίζω ότι γνώριζαν ευθύς εξ’ αρχής και για τον «θόρυβο» που θα συναντούσαν εξ’ αιτίας  των καταστημάτων που λειτουργούν στον οικισμό, αλλά και του 9ήμερου των Γιορτών Π. Πόλης.
-Επομένως κακώς τώρα διαμαρτύρονται… Ας αγόραζαν σπίτι ή ακίνητο σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης.
Στις φλόγες μονοκατοικία στη Μαρώνεια
Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μονοκατοικία στην περιοχή Μαρώνεια Ροδόπης.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ενώ στο συμβάν επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Αναβολή στη δίκη των «οκτώ» για την παρακώλυση 
των εργασιών του TAP για τις 12 Ιουλίου.
Για δεύτερη μέρα εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί και πολίτες βρέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους οκτώ (8) συλληφθέντες των Τεναγών.
Οι κατηγορούμενοι προσήλθαν στο ακροατήριο λίγο πριν τις 13:00 και ζήτησαν νέα αναβολή, αφενός για να παραστεί ενώπιον του Δικαστηρίου ο εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας ο οποίος και προέβη στις μηνύσεις και αφετέρου για να έχουν οι ίδιοι τον χρόνο να προετοιμάσουν καλύτερα τη νομική τους εκπροσώπηση.
Το δικαστήριο συναίνεσε στο αίτημα της αναβολής, ορίζοντας νέα δικάσιμο την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ
Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα». Οι 6.000 θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά εγγεγραμμένους ανέργους, πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Θέλουν να μας βγάλουν από την Κυβέρνηση 
για να ανακόψουν τον αγώνα μας κατά της Διαπλοκής
Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απαντώντας σε φήμες, έκανε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, την ακόλουθη δήλωση:
Η συμφωνία με τα Σκόπια, αν έρθει, θα έρθει στη Ελληνική Βουλή μετά το τέλος του 2018. Και τότε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί για να ψηφίσουμε ΌΧΙ και να την ακυρώσουμε με κάθε τρόπο.
Με την πρόταση δυσπιστίας και τους εκβιασμούς, η Αντιπολίτευση και τα Συμφέροντα θέλουν να μας βγάλουν από την Κυβέρνηση για να ανακόψουν τον αγώνα μας κατά της Διαπλοκής και για να μην είμαστε εκεί όταν θα πρέπει να ειπωθεί το ΌΧΙ.
Συνεχίζουμε. Οτιδήποτε άλλο λένε, κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.
Η αλήθεια θα λάμψει και όλες οι σκιές θα διαλυθούν.

Αποφυλακίζεται Τούρκος δημοσιογράφος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια
Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλτάν, τέσσερις μήνες αφότου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι είχε βοηθήσει στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιούλιου 2016, όπως ανακοίνωσε ένας από τους συνηγόρους του.
Ο Αλτάν και ο αδελφός του, Αχμέτ, είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στο πλαίσιο της καταστολής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκαν σε ισόβια, μαζί με άλλους τέσσερις δημοσιογράφους, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι βοήθησαν τους πραξικοπηματίες.
«Ήταν μια παράλογη κατάσταση, εντελώς άδικη για αυτόν να μην τον αποφυλακίσουν μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου», είπε ο συνήγορός του. «Άλλο δικαστήριο, το εφετείο, έκανε το σωστό και τον αποφυλακίζει τώρα. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η υπόθεση του Αλτάν υπογραμμίζει τις βαθιές ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία αλλά και για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι και περισσότερα από 180 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν με την υποψία ότι διατηρούσαν δεσμούς με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

ΕΒΖ: Ο Παναγιώτης Καραχάλιος παραιτήθηκε 
από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου
Ο Παναγιώτης Καραχάλιος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ ότι προχώρησε σε παραίτηση για λόγους υγείας και φόρτου εργασίας, ενώ θα παραμείνει ως υπάλληλος στην ΕΒΖ. Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στην ΕΒΖ ο πρώην πρόεδρος του Χ.Α, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης.
Την Πέμπτη μεταβαίνει στην Αθήνα αντιπροσωπεία εργαζομένων, προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση και άλλα στελέχη του υπουργείου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα και το μέλλον της βιομηχανίας, αλλά εργασιακά θέματα.
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που κατακεραύνωνε την Τουρκία.
Ο Ομέρ Τσελίκ, με διαδοχικές αναρτήσεις, επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας αναφορά τόσο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, όσο και στις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα και το Κυπριακό.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων χαρακτήρισε «ιστορικής φύσης» το κείμενο συμπερασμάτων, γιατί δείχνει τη σύγχυση της ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι το κείμενο στερείται οράματος, δεν έχει σχέση με τα γεγονότα, είναι γεμάτο αντιθέσεις και δείχνει ότι η ΕΕ «είναι όμηρος μίας αντι-τουρκικής νοοτροπίας»
«Αυτά τα συμπεράσματα, από τη μία υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και από την άλλη δίνουν απευθείας μηνύματα στο δικαστικό σώμα εκφράζοντας προσδοκίες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και άλλους πολίτες της ΕΕ, των οποίων οι δικαστικές υποθέσεις είναι σε εξέλιξη», ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Τσελίκ.
«Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τις θέσεις της ΕΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, που απέχουν πολύ από την αντικειμενικότητα, είναι μεροληπτικές και βασίζονται σε μία ξεπερασμένη αλληλεγγύη γειτονιάς, αντί για τη νομιμότητα», έγραψε ακόμη στον λογαριασμό του ο Τούρκος υπουργός.
Ακόμη, κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν σέβεται τις δεσμεύσεις που είχε κάνει στις 18 Μαρτίου. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτή την επιλεκτική σχέση στην οποία η ΕΕ θεωρεί την Τουρκία εταίρο-κλειδί σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, οι μεταφορές και η ενέργεια, από τις οποίες επωφελείται η Ενωση, αλλά την ίδια ώρα αποφεύγει να τιμήσει τις δικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις», συμπλήρωσε.
«Είναι κωμικοτραγικό ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- που είναι όμηρος μελών στα οποία κυβερνούν ακροδεξιοί- υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ. Αυτό δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη», καταλήγει ο Τσελίκ.
«Θέλουμε να είμαστε μέλος μιας ΕΕ που αντιπροσωπεύει μια Ευρώπη αξιών. Μια ΕΕ στην οποία η ακροδεξιά είναι στην εξουσία και που απομακρύνεται από τις ίδιες τις ιδρυτικές αξίες της δεν θα καταφέρει να υποσχεθεί ένα μέλλον τόσο στα μέλη της όσο και στα υποψήφια μέλη»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »