*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιουνίου

See Through Μιά "βόμβα" σύντομα απο τον "Μαχητή"-Οι τελευταίες ειδήσεις με άλλο στυλ...

12 Ιουνίου
Η Αείμνηστη δημιουργός του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης  Βιργινία Τσουδερού στις 26 Μαρτίου 2007 σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στο ΙΘΤΠ στην Ξάνθη.
…………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μια βόμβα θα σας έχω σύντομα από τον «Μαχητή». Καλή ή κακή; Εσείς θα κρίνετε…
-Θετική για τον τόπο σίγουρα.
……
*Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι (ώρα 13.30) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη που πέρασαν ομόφωνα.
……
*Στην πρόσληψη έντεκα εργατών Υ.Ε. και δύο οδηγών φορτηγών Δ.Ε. με σύμβαση εργασίας δύο μηνών για την πυροπροστασία προχωρά ο δήμος Αβδήρων, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται από την Τρίτη 12(σήμερα)  μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.
……
*Ανεβαίνουν από 1/1/2019 τα διόδια σε όλη την χώρα και ιδού για παράδειγμα τι θα πληρώνουν οι οδηγοί στα μέρη μας. Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που σήμερα κάνει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα Κοζάνης - Χρυσούπολη Καβάλας και καταβάλλει σε σταθμούς διοδίων αντίτιμα συνολικού ύψους 8,40 ευρώ, από το 2019, για την ίδια διαδρομή, θα πρέπει να βγάζει από την τσέπη του σχεδόν τα διπλάσια, δηλαδή 15,51 ευρώ, αφού, πέρα από τις αυξήσεις, θα διέρχεται, πλέον, και από τρεις νέους σταθμούς (συνολικά επτά, έναντι τεσσάρων σήμερα), στην Ασπροβάλτα για 28,5 χλμ. το κόστος ανέρχεται σε 1,42 ευρώ, στη Μουσθένη με μήκος χρέωσης 54,3χλμ. η χρέωση γίνεται 2,71 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Καβάλα με 47,2 χλμ 2,36 ευρώ, στον Ίασμο για 46,2 χλμ η χρέωση διαμορφώνεται σε 2,31 ευρώ (από 1,90 ευρώ), στη Μέστη με 55,7 χλμ σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ) και στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ σε 2,02 ευρώ
…..
*Τον ψυχίατρο-συγγραφέα Ιάκωβο Μαρτίδη και το νέο βιβλίο του «Το μήλο πάνω από τη μηλιά» παρουσιάζουν το απόγευμα (19.30) της Τετάρτης 13 Ιουνίου στην καπναποθήκη "Π" το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, οι εκδόσεις «Αρμός» και το βιβλιοπωλείο-εκδόσεις «Σπανίδη».
Προλογίζουν η ψυχολόγος Παγώνα Διούδη και η φιλόλογος Κωνσταντίνα Σανδαλτζοπούλου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα γίνει διάλογος με το κοινό.
……
*Σημειώνω ότι χθες το βράδυ (19.00) η συγγραφέας Έλενα Αντωνίου βρέθηκε  στο βιβλιοπωλείο "Δύο" και συναντήθηκε με το αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης υπογράφοντας  αντίτυπα του βιβλίου της "Πέρα από τις σκιές".
……
*Tην Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κρονίου Σερρών θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για να εκφραστεί η διαμαρτυρία για τα διόδια στο Στρυμονικό, σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή ΟΧΙ στα διόδια.
Στην σχετική ανακοίνωση καλείται κάθε πολίτης και φορέας να ενώσει τη φωνή του κατά των διοδίων που «έχουν περικυκλώσει και πνίγουν» όλο τον νομό.

Κλεισμένοι σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί 
υπό το φόβο απαγωγής ή δολοφονίας
Σε στρατόπεδο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρίσκονται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί υπό το φόβο μιας απαγωγής από τούρκους κομάντος, σύμφωνα με τις κατά καιρούς τέτοιες απειλές που έχουν διατυπωθεί από αξιωματούχους και συγκεκριμένα ότι θα τους βρουν και θα τους «πακετάρουν».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, υπό αυστηρή φρούρηση, το σχέδιο για την οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς, βάσει των νέων πληροφοριών που υπάρχουν.
Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται.
Αν και οι οκτώ Τούρκοι, τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, βρίσκονται συνεχώς υπό αυστηρή επιτήρηση, έχουν κάποια ιδιωτικότητα. Στον ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς χώρο στο στρατόπεδο, έχει παραχωρηθεί στον καθένα ένα δωμάτιο και μοιράζονται όλοι μαζί το σαλόνι και την κουζίνα.
Ο μεγάλος φόβος των ελληνικών αρχών δεν είναι τόσο αυτός της επιχείρησης απαγωγής, καθώς και οι 8 διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, όσο το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει.

Tο Πρόγραμμα της 24ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2018»
Από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί φέτος η 24η Συνάντησης Νέων «Άρδας 2018» με ένα πλούσιο πρόγραμμα, όπου φιλοξενούνται καταξιωμένοι καλλιτέχνες της χώρας στην κεντρική σκηνή των εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
25 Ιουλίου: Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου
26 Ιουλίου: 1550 band, Άλκηστη Πρωτοψάλτη
27 Ιουλίου: Πάολα, Δήμος Αναστασιάδης, Εβρίτικη Ζυγιά
28 Ιουλίου: DEMY, Αναστάσιος Ράμμος Βαγγέλης Κακουριώτης
RadioAct DJ PITSI, Μαριλέννα Ανιμάδο
29 Ιουλίου: Josephine, Σάκης Ρουβάς

Αίτημα για κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σαμοθράκη
Την κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σαμοθράκη έθεσαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ Σαμοθράκης, στον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Σ. Βαρδάρο σε συνάντηση μαζί του που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/6/2018.
Επίσης, επισημάνθηκαν το πρόβλημα της στελέχωσης του ΚΥ με ιατρικό προσωπικό όπως και η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ της συντήρησης του υφιστάμενου κτιρίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κ.Γ.Καϊσας και κα. Α.Γκαρά και ο Δ/της της 4ης ΥΠΕ κ. Σ. Πλωμαρίτης.
Η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας ως θέμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο για πρώτη φορά στην εν λόγω συνάντηση, επισήμανε ο κος Βαρδάρος, γεγονός που επιβεβαίωσε και στις δυο δημόσιες δηλώσεις του στις 4/6/2018 και στις 6/6/2018.
Αυτό που είχε εκφραστεί μέχρι τώρα ήταν το αναμφισβήτητο ενδιαφέρον και η καλή πρόθεση της ηγεσίας για λύση των σχετικών προβλημάτων της Σαμοθράκης.
Οι δηλώσεις του ΓΓ τερματίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο μια παραπληροφόρηση που αναπτύχθηκε τοπικά το τελευταίο πεντάμηνο με σκοπό εντελώς διαφορετικό της λύσης των προβλημάτων παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Βιολογική Κτηνοτροφία: 16.929.863 ευρώ 
στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Σε ανακατανομή των πόρων ανά Περιφέρεια προχώρησε το ΥΠΑΑΤ στο μέτρο τη Βιολογικής, με τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης.
Σε ανακατανομή των πόρων ανά Περιφέρεια προχώρησε το ΥΠΑΑΤ στο μέτρο τη Βιολογικής, με τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης.
Η Δημόσια Δαπάνη (Εθνική + Κοινοτική συμμετοχή) ανέρχεται σε 219.033.896 ευρώ, ποσό που κατανέμεται ενδεικτικά στις δράσεις ως εξής:
A. Υπομέτρο 11.1
-Δράση 11.1.2: 74.078.376 ευρώ
B. Υπομέτρο 11.2
-Δράση 11.2.2: 144.955.520 ευρώ
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
ΣΥΝΟΛΟ ΔΡΑΣΕΩΝ: 16.929.863
ΔΡΑΣΗ 11.1.2: 6.322.846
ΔΡΑΣΗ 11.2.2: 10.607.017

Αυτές τις χώρες βλέπουν ως απειλή οι Τούρκοι 
- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εν δυνάμει απειλές για την Τουρκία. Η χώρα μας βρίσκεται πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συρία και την Αρμενία. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστημίου Καντίρ Χας της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο αριθμός των Τούρκων που προτιμάει τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι (σε 37% από 27%), ενώ αντίστοιχα μειώθηκε ο αριθμός όσων θεωρούν ότι τα Κατεχόμενα πρέπει να προσαρτηθούν στην Τουρκία (στο 24% από το 36% πέρυσι). Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το ερώτημα ποια είναι η πιο φιλική χώρα προς την Τουρκία. Πρώτη θεωρείται το Αζερμπαϊτζάν, δεύτερη η Ρωσία, ενώ το 22,5% πιστεύει πως «η Τουρκία δεν έχει κανέναν φίλο».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστημίου Καντίρ Χας της Κωνσταντινούπολης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »