*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουνίου

See Through Tα σχόλια της ημέρας και οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...!

19 Ιουνίου
«Τύφλα» να ‘χει ο…Στάθης Γιαννακίδης! Δείτε πρώτη σειρά πίστα τι διαθέτει η Νέα Δημοκρατία….! Παπαχαβιάρη και… Κώστα Τριανταφυλλίδη! (Βρε Στάθης και ξερό ψωμί…)
(Η φωτογραφία από τον Γ. Σιδηρόπουλο)
………………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πήραν λέει οι ΑΧΕΠΑς το Χατζιδάκειο για να κάνουν μπουφέ και να πιούν κρασί...! Με άδεια όχι βέβαια της υποτιθέμενης Επιτροπής -Ιπποκράτης Καμαρίδης, Πασχάλης Λύρατζης κλπ ιδέα δεν είχαν-αλλά του Ζαγναφέρη, του Μέτιου και του Πουσπουρίκα...
-Τουτέστιν....Χατζιδάκειο...tavern; Και οι αληθινές ταβέρνες πως θα ζήσουνε;
.....
*Δεν με ενδιαφέρει αν οι AHEPAs έχουν σχέση (ή δεν έχουν...) με διαδρομές, στοές κλπ το Χατζιδάκειο όπως πρέπει να παραμείνει...Χατζιδάκειο! Και πριν αποφασίσουν οι κύριοι Μέτιος-Ζαφναφέρης και Παπαχαβιάρης τι θα κάνουν εκεί (γιατί τον Πουσπουρίκα δεν τον είδα πουθενά...), πρέπει να ρωτάνε τα μέλη της Επιτροπής! Πριν παραιτηθούν όλοι μαζί και ψάχνονται ορισμένοι!
..........
*Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοπιστέψει στους ΑΝΕΛ μετά τους νέους τριγμούς που έχουν στο κόμμα τους με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις κορυφαίων στελεχών τους…
……
*Ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, δήλωσε λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής και τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ.
Όπως τόνισε, ο ίδιος υπερψήφισε την πρόταση μομφής καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για τη Μακεδονία» και κανονικά σήμερα οι σημαίες θα έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες.
Ο κ. Καμμένος τόνισε πως όσοι τον κατηγορούν για διαπλοκή υπογράμμισε πως η μόνη μόνιμη διαπλοκή του είναι αυτή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ με τον ελληνικό λαό, ενώ αποκάλυψε πως συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τελικώς δεν πέρασε ως πρόταση καθώς ως ΑΝΕΛ δεν είχαν τον χρόνο να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές για την τυπική υποβολή!!!
……
*Πάντως αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Καμμένος σημείωσε πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κανένα κόμμα και αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής., ενώ τόνισε ότι τώρα πλέον αισθάνεται αληθινά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!
…..
*Την ίδια ώρα η Ούτση Κούτρα Χρύσα, μέλος του Πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ, σχολίαζε ως εξής:
«Τώρα που "έφυγε" ο Δημήτρης Καμμένος από τους #ΑΝΕΛ να πει και ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των στελεχών του @PanosKammenos που τον τροφοδοτούσαν με πληροφορίες και συνεργασία ώστε να κάνει ερωτήσεις και τοποθετήσεις ως βουλευτής των ΑΝΕΛ. Καλή τύχη».
……
*Διαβάζω στα ΜΜΕ του Έβρου ότι σχεδόν καθημερινά είναι τα φαινόμενα με... περιπλανήσεις φιδιών σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης ενώ πλέον γίνεται σαφές πως τα συγκεκριμένα ερπετά «προτιμούν» όλο και πιο κεντρικές διαδρομές!
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έγινε στις αρχές της εβδομάδας όταν πολίτες οι οποίοι περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης,στο ύψος του μνημείου των Ποντίων, αντίκρισαν έκπληκτοι να… κάνει τη βόλτα του ένα φίδι και στη συνέχεια να κρύβεται σε κολώνα φωτισμού. (σ.σ. Τελικά δεν κυκλοφορούν φίδια μόνο στον κόρφο μας…!).

Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε διοργανωτής 
των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία
Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχάλης Πατσίκας. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πατσίκας δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο. Ο Μιχάλης Πατσίκας το πρωί της Πέμπτης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αποστολέα του μηνύματος. Την υπόθεση θα αναλάβει να διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.
«Σε απειλώ ευθέως. Θα σε σκοτώσω» γράφει μεταξύ άλλων ο αποστολέας στο μήνυμα που έστειλε προς το μέλος της επιτροπής αγώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αποστολέας είναι νεαρός, απόφοιτος νομικής σχολής και έχει πλούσια δράση στο διαδίκτυο κατά της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων και υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».
Πηγή: thestival.gr

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ 
ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ
Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας εφαρμόζονται στην παράκαμψη Καβάλας της Εγνατίας Οδού, τμηματικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αγίου Ανδρέα και Άσπρων Χωμάτων, από την Δευτέρα 18 Ιουνίου και για δύο μήνες περίπου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του ασφαλτικού τάπητα.
Κατά μήκος των έργων θα υπάρχει εργοταξιακή σήμανση και η κυκλοφορία θα διεξάγεται τμηματικά από δύο ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.

Δημήτρης Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ ετοίμαζαν πρόταση μομφής κατά Κοτζιά! Σήμερα αισθάνομαι πραγματικά Ανεξάρτητος Έλληνας.
«Σήμερα αισθάνομαι πραγματικά Ανεξάρτητος Ελληνας», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, εξηγώντας το «ναι» που είπε στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που οδήγησε στη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ.
Μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος συζητούσε πρόταση μομφής κατά του Νίκου Κοτζιά.
«Το συζητήσαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για οτιδήποτε υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών χρειάζεται εξουσιοδότηση ή εμπιστοσύνη», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε η πρόταση μομφής, απάντησε: «Χρειαζόμασταν 50 υπογραφές και δεν τις είχαμε σαν ΑΝΕΛ. Δεν είχαμε τον χρόνο να αναζητήσουμε από αλλού... τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε».
Ακόμη, τόνισε ότι το κείμενο της συμφωνίας θα έπρεπε «να έχει έρθει στη Βουλή, να συζητηθεί με όλα τα κόμματα και να επικυρωθεί ως κείμενο για να πάρει εξουσιοδότηση ο υπουργός Εξωτερικών να το υπογράψει».
«To Σάββατο επιστρέψαμε στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά να πάει στις Πρέσπες να φάνε αστακούς και να υπογράψουν την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”. Διαφωνώ με αυτό. Κανονικά, σήμερα οι σημαίες έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες. Δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη συμφωνία. Ούτε αν λέμε θα το ψηφίσω τώρα και όταν έρθει στη Βουλή θα κάνω το παν να μην ψηφιστεί ή θα ρίξω την κυβέρνηση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη θέση του Πάνου Καμμένου, που δεσμεύθηκε για τη μη κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Παύεται από τα καθήκοντά του ο 34χρονος ιερέας 
που συνελήφθη με κοκαΐνη στην Ημαθία
Παύση των καθηκόντων του, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, για τον 34χρονο ιερέα που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο Πλατύ, με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων μιλώντας στο veriotis.gr είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την καθαίρεση ή όχι του ιερέαθα ληφθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο και ύστερα από την τελική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, που θα εκδοθεί με βάση τη δικογραφία, τις ανακρίσεις και τις καταθέσεις μαρτύρων.
«Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει το Συνοδικό Δικαστήριο για το αν θα καθαιρεθεί. Υπάρχουν κανόνες και νόμοι τόσο στην δικαιοσύνη όσο και στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη και οι οποίοι θα εφαρμοστούν» δήλωσε στο veriotis.gr ο Σεβασμιότατος.
Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες και συγκλονίζει πιστούς και κληρικούς.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ 
για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ
Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, για τις διμερείς της σχέσεις με τους γείτονες, αλλά και συνολικά για την πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων. Η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάστηκε ώστε να δοθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση σε μια χρόνια εκκρεμότητα που στοίχισε στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.
Ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός δίνουν τη θέση τους στη συνεργασία, τη συνανάπτυξη, την πρόοδο και τη σταθερότητα.
Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας, έδωσαν κοινές μάχες τις προηγούμενες δεκαετίες με τους προοδευτικούς πολίτες της γειτονικής χώρας, απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, προσηλωμένοι στην ειρήνη και στη φιλία μεταξύ των λαών.
Σε αυτήν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κλείνουν σήμερα τα μάτια και ταυτίζονται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις, υποχωρώντας από την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes με βάση την οποία και οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν. Θα μείνουν στην ιστορία ως ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.
Ξάνθη, 18/06/2018

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »