*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιουνίου

See Through Ελεύθεροι οι "8", στο νοσοκομείο Καβάλας ο αγωνιστής Θέμης Καλπακίδης...!

27 Ιουνίου
Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες από τον Εισαγγελέα Καβάλας οι 8 συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται από την εταιρεία κατασκευής του αγωγού TAP για παρακώλυση εργασιών και άσκηση βίας
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες από τον Εισαγγελέα Καβάλας οι 8 συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται από την εταιρεία κατασκευής του αγωγού TAP για παρακώλυση εργασιών και άσκηση βίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο απεργός πείνας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, λιποθύμησε στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν την έναρξη της διαδικασίας του αυτοφώρου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου νοσηλεύεται.
Έτσι η δικάσιμος ορίστηκε για σήμερα στις 12 μ.μ.
……
*Σημειώνω επίσης ότι χθες  στις 9 μ.μ. ορίστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο θέμα του TAP, αφού μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξης της Δημάρχου Καβάλας κυρία Τσανάκα!
Και με το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας να συμπαραστέκεται στους αγρότες και να βρίσκεται στο πλευρό και των συλληφθέντων!!!
……
*Κάτι που ωστόσο δεν έγινε στο Περιφερειακό συμβούλιο, αφού δεν πέρασε η πρόταση Τρέλλη (επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ) να βγει ψήφισμα υπέρ των 8 συλληφθέντων.
Καθώς μόλις 14 υπέγραψαν την πρόταση του κυρίου Τρέλλη μεταξύ των οποίων και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ.Μέτιου, Μιχάλης Αμοιρίδης, Βενετίδης, Γάκης κλπ.
-Κι όλα αυτά, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ.Καλπακίδης είναι και… Νεοδημοκράτης!
Συγχαρητήρια κύριε Μέτιο…
……
*Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών, προχώρησαν από τα ξημερώματα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, αποκλείοντας την είσοδο του υπουργείου.
Οι συνδικαλιστές ανήρτησαν πανό, με τη μετονομασία του υπουργείου σε «υπουργείο μνημονίων διαρκείας» και κρέμασαν πάνω του… γραβάτες!
Ζητούν μάλιστα συνάντηση με τον υπουργό Ε. Τσακαλώτο, ώστε να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
55χρονη έκλεβε ρεύμα για το σπίτι της στην Καβάλα
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος 55χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 05-07-2017 έως και 16-03-2018, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία της, στην Καβάλα.   
                      ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! Ο Ρουβίκωνας δεν έπεισε τον Κατσίκη!
Αμφισβητώ την ταυτότητα των δραστών
Ο Ρουβίκωνας δεν έπεισε τον Κατσίκη ότι αυτοί ήταν που εισέβαλαν στο…γραφείο του: Αμφισβητώ την ταυτότητα των δραστών
Από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, αναφέρθηκε στην απόπειρα εισβολής στο γραφείο του επισημαίνοντας πως προβληματίζεται και αμφισβητεί την ταυτότητα των δραστών.
Στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Κατσίκης ζήτησε συγγνώμη επειδή άργησε να παραβρεθεί και στη συνέχεια αμφισβήτησε πως την επίθεση στο γραφείο του πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας.
«Συγγνώμη που άργησα, αλλά είχα να αντιμετωπίσω μια αποτυχημένη επίθεση κακοποιών στοιχείων» είπε ο κ. Κατσίκης και την χαρακτήρισε «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια». Αναφερόμενος στο κείμενο ανάληψης ευθύνης από τον Ρουβίκωνα το χαρακτήρισε «κακέκτυπο προηγούμενων τρομοκρατικών οργανώσεων».
«Προβληματίζομαι και αμφισβητώ την ταυτότητά τους, όταν μπορώ να απαντήσω από ποιόν και πότε, τότε θα σας το πω» πρόσθεσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κατέληξε αφήνοντας υπονοούμενα: «Κάντε λίγο υπομονή να δούμε αν είναι ο Ρουβίκωνας κι αν κάποιοι έμαθαν καλά το μάθημά τους από το φροντιστήριο που τους έγινε».
(Σ.Σ. Απίστευτος πράγματι ο κύριος Κατσίκης…Με το ζόρι οι εισβολείς να είναι άνθρωποι του…Σαββίδη ή του Μαρινάκη!).

Αυτοκτόνησε νεοσύλλεκτος στρατιώτης στη Ρω
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.
Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.
Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.
Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται.
Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ για την άτυπη 
Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό
Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι όλοι τους, ανεξάρτητα από αποχρώσεις, συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών - "αποθηκών", είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ.
Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα για δημιουργία "ισχυρής" Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων "δευτερογενών ροών", δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποστηρίζει στο ακέραιο τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
Η κυβέρνηση ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.
Η μόνη λύση ανακούφισης του προβλήματος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους Κανονισμούς της ΕΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα που προκαλεί τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι στον διαχωρισμό κράτους -Εκκλησίας! Ανοιχτά  κατά Τέρενς Κουικ!
«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μετά παρρησίας δηλώνει αντίθετο σε κάθε έννοια χωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία.
Ήδη εδώ και χρονιά έχει αναδομηθεί συστηματικά κάθε σχέση με την Εκκλησία, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και το πλαίσιο της συλλειτουργίας είναι ικανοποιητικό και αποδεκτό από το λαό.
Δεν επιθυμούμε, λοιπόν, την αποκοπή από τις ρίζες μας.
Δεν επιθυμούμε την αποκοπή απ’ ό,τι πνευματικό μας έχει απομείνει.
Διακηρύττουμε με πίστη ότι η Εκκλησιά είναι τροφός του γένους και της πατρίδας μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παρούσα σχέση Κράτους-Εκκλησίας είναι αναγκαία για το Κράτος και όχι για την Εκκλησία και ο όποιος διαχωρισμός θα είναι καταστροφικός για την Πατρίδα, γιατί θ’ ανοίξουν κερκόπορτες και υπό το καθεστώς θρησκευτικής ουδετερότητας θ’ αλλοιωθεί ο Εθνικός χαρακτήρας μας.
Συνεπώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, θα είναι εγκληματικό λάθος η όποια απόπειρα διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία.
Απαιτείται εγρήγορση, διότι είναι αδιανόητη η διαφαινόμενη εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης για μικροκομματικούς σκοπούς. Υπάρχουν άλλα πεδία, μακράν της Εκκλησίας, για πολιτικά παιχνίδια.
Ας αφήσουν έξω από την Εκκλησία τους κομματικούς ανταγωνισμούς και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάζει.».
Συνελήφθη 27χρονος Έλληνας σε χωριό της Ξάνθης για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη την Τρίτη (26-6-2018) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 1 πιστόλι κρότου, 1 περίστροφο κρότου, 1 γεμιστήρα και 14 φυσίγγια κρότου, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »