*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιουνίου

Νέο πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στον Έβρο, τρεις σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην Εγνατία οδό.

27 Ιουνίου
Τρία άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη.
Λίγες μέρες μετά την τραγωδία με τους έξι νεκρούς σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Καβάλας, ακόμη ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αυτή τη φορά λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη.
Τρία άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και κινούνταν στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Κομοτηνή, πλησίον του κόμβου της Μέστης εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ι.Χ. αυτοκίνητο με πινακίδες Ιταλίας, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Ένα άτομο είναι σοβαρά τραυματισμένο, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Οι τραυματίες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι συριακής καταγωγής, νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ο διακινητής, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου, φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει μετά την εκτροπή του οχήματος, σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας εκ των τραυματιών.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Την Τετάρτη (27-6-2018) το πρωί, στο 595 χλμ της Εγνατίας οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί εκτός του οδοστρώματος.
Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν θανάσιμα τρεις (3) από τους επιβάτες του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλα επτά (7) άτομα που επέβαιναν σε αυτό. 
Από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος  προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα τους υπόλοιπους δέκα επιβαίνοντες σε αυτό, μη νόμιμους μετανάστες, εγκατέλειψε το σημείο μετά το ατύχημα και αναζητείται.
Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Ανακοίνωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ για το θανατηφόρο τροχαίο
Δυστυχώς ο κατάλογος των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν έχει τέλος. Άλλοι τρεις μετανάστες βρήκαν τον θάνατο και εφτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη.
Ο κατάλογος των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν έχει τέλος, σημειώνει η Τοπική Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ με αφορμή το θάνατο τριών μεταναστών και τον τραυματισμό επτά, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη.
Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει:
«Δυστυχώς ο κατάλογος των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν έχει τέλος. Άλλοι τρεις μετανάστες βρήκαν τον θάνατο σε τροχαίο που σημειώθηκε χτες το βράδυ λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, ενώ ακόμη εφτά τραυματίστηκαν ανάμεσα τους και 3 παιδιά, όλοι από τη Συρία.
Η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής έληξε άδοξα για ακόμα τρεις συνανθρώπους μας. Θύματα ενός πολέμου, για την αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών για το ποιος θα βάλει στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, ποιος θα κυριαρχήσει στο ενεργειακό παιχνίδι, ποιος θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας και των εμπορευμάτων.
Τεράστιες και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης, που επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ, που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό στη χώρα μας χιλιάδων προσφύγων. Που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, που εμπλέκει τη χώρα σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών διαδρομών και όχι μόνο και μόνιμα θύματα τους λαούς.
Ο ελληνικός λαός εδώ και τώρα χρειάζεται να απαιτήσει:
-Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ.
-Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσο καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.
-Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »