*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουνίου

Αθώος ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης για την αποθήκη του πρώην δημοτικού σχολείου Πεζούλας.

13 Ιουνίου
Αθώο έκρινε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης την Τρίτη 12 Ιουνίου τον πρώην Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, πράξη που είχε πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες του νυν Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη τον Οκτώβριο του 2013.
Σύμφωνα με την καταγγελία του τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Τσιτιρίδη, τον Οκτώβριο του 2013 ο τότε Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, πρώτα ανέθεσε απευθείας την κατασκευή ενός έργου σε μια εταιρία και μετά από δύο μήνες έφερε προς έγκριση τη μελέτη και ανάθεση του ήδη ολοκληρωμένου έργου, στην αρμόδια οικονομική επιτροπή  του Δήμου
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αβδήρων στις 15 Οκτωβρίου 2013, το 6ο θέμα αφορούσε την έγκριση της μελέτης του έργου : «Κατασκευή αποθήκης στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πεζούλας», προϋπολογισμού 11.958 ευρώ και ανάθεση του έργου.
Παρόλο που το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αβδήρων για το έτος 2013 από τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις την περασμένη εβδομάδα ήρθε προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσιτιρίδης τον Οκτώβριο του 2013.
Η υπόθεση απασχόλησε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης που ωστόσο αθώωσε παμψηφεί τον πρώην Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη το μεσημέρι της Τρίτης όπως και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αβδήρων την περίοδο εκείνη Τάσο Καρακώστα, Γιώργο Ναβροζίδη, Σάκη Μακρή και Αθανάσιο Μουρατίδη που ήταν συγκατηγορούμενοι μαζί του.
Δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο Βασίλης Πουρσανίδης (υπεράσπιση του Βασίλη Τσολακίδη) και ο Στέλιος Εμμανουηλίδης. (σ.σ. Δικηγόρος υπεράσπιση του Τάσου Καρακώστα…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »