*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουνίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Οι γονείς, ο Παιδικός σταθμός της Σάρδεων και ο Δημήτρης Βορίδης...

19 Ιουνίου
*Αντιπροσωπεία γονέων από την περιοχή Σάρδεων ήρθε και με βρήκε στον «Μαχητή», προκειμένου να με ρωτήσει τι συνέβη και τελικά ο Δήμος Ξάνθης δεν προχώρησε στην αγορά του Παιδικού σταθμού της Σάρδεων που θα έλυνε πολλά προβλήματα στους γονείς της περιοχής και όχι μόνο…
Φυσικά τους είπα ότι κακώς έρχονται σε μένα, διότι ούτε θεσμικός παράγοντας είμαι, ούτε και έχω την δυνατότητα να απαντήσω σε κάτι που δεν ξέρω, αφού το συγκεκριμένο θέμα αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Ξάνθης και κυρίως τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο των Παιδικών σταθμών Τάσο Θεοδωρίδη…!
……
*Στη συνέχεια όμως, όταν είδα ότι δεν με πίστευαν, έκανα μια... «έξυπνη» κίνηση και τους παρέπεμψα στον… Μανώλη Φανουράκη!  Τον έντιμο αυτό πολιτικό και δημοτικό σύμβουλο που απείλησε τον Δήμαρχο με… δικαστήρια και Εισαγγελείς, αν αγόραζε ο Δήμος Ξάνθης τον συγκεκριμένο Παιδικό σταθμό που ήταν πανέτοιμος να λειτουργήσει σε… μια βδομάδα και κατά γενική παραδοχή, στοίχιζε λίγα χρήματα αλλά έδινε πολλές λύσεις στα παιδιά και στους γονείς.
-Πάτε στον Φανουράκη, αυτός θα δώσει την απάντηση στα ερωτήματά σας και ίσως και την λύση (!), τους είπα με χιούμορ… και δεν ξέρω τη συνέχεια!
……
*Τα ερωτήματα αφελούς πολίτυ. Πήγαν στο τζοκεράδικο και είδαν τον Επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών; Θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό τους…«δουλεύω»;
Έφυγαν πάντως για να πάνε στον Δήμαρχο, χθες ωστόσο στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε καν…
-Οπότε χωριό που φαίνεται, κολαούζο (ή Φανουράκη) δεν θέλει…!
……
*Ερώτημα κρίσεως… Μήπως εκεί στο Δήμο ετοιμάζουν… ΠΡΟΚΑΤ Παιδικό σταθμό όχι βέβαια στη Λευκού Πύργου όπως θέλει ο Φανουράκης, αλλά σε σημείο που μάλλον έχουν βρει… και οικόπεδο που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την Πολεοδομία και την Υπηρεσία Δόμησης;
Ακόμη κι αυτό να συμβαίνει ωστόσο, ο Παιδικός σταθμός της Σάρδεων θα εξυπηρετούσε γονείς και οικογένειες στη συγκεκριμένη περιοχή, της Μεσολογγίου, της Μεραρχίας κλπ.
-Και το βασικότερο, θα λειτουργούσε ΤΩΡΑ κι όχι μετά από… 2 χρόνια! Κι ο νοών νοείτω…
……
*Ρωτάω λοιπόν ευθέως τον κύριο Δημαρχόπουλο… Αλήθεια κύριε Δήμαρχε τι συμβαίνει; ;;
-Να συμφωνήσω μαζί σου ότι… «φοβήθηκες» μη ξαναχάσεις την…ψηφοφορία διότι από τη μια κάποιοι «πολιτευτές» δεν υπογράφουν τίποτα ενώ κάποιοι λείπουν περιέργως σε τέτοιες ψηφοφορίες, με τον τρόπο αυτό όμως θα διοικείς από δω και πέρα μέχρι το τέλος της θητείας σου;
-Υπό πίεση και υπό την… «κηδεμονία» Φανουράκη, Μούρκα, Αλέκου Κυριακίδη, Τσέπελη, Μπογιάρ κλπ;;;!
……
*Φίλος μου ο Δημήτρης Βορίδης και συμπαθής, μέσα όμως σε ένα 24ωρο άλλαξε δυο φορές θέσεις!
-Την πρώτη ήταν ανοιχτά ΚΑΤΑ της Συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ! Φαίνεται όμως ότι τον «μάλωσαν» κάποια φίλοι του και εν μια νυχτί άλλαξε θέση κι έγινε… υπέρ!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό…Μέσα σε ένα 24ωρο!
……
*Μάλιστα δικαιολογώντας την θέση του, ο Δημήτρης Βορίδης σχολίασε στο fb τα παρακάτω:
«…μόλις διάβασα το κείμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια που ανάρτησα προηγουμένως. Αν είναι ίδιο με αυτό που θα υπογράψει αύριο (Κυριακή) ο Τσίπρας και με κίνδυνο να θεωρήσετε πως έχω τρικυμία στο κεφάλι, πλήν όμως σεβόμενος τον εαυτό μου ειδικά ως πρός το αίσθημα του δικαίου, υπαναχωρώ της προηγούμενης θέσης μου και δηλώνω πως είναι αξιοπρεπές και τίμιο κείμενο. Έχω κάνει πολλά συμφωνητικά στην ζωή μου και σας δηλώνω πως είναι προσεγμένο κείμενο που εξασφαλίζει την Ελληνική πλευρά!».

-Τρικυμία στο κεφάλι δεν ξέρω σύντροφε Δημήτρη… Στην «καρδιά» όμως σίγουρα!  Για να συγκρίνεις τα συμφωνητικά που έχεις κάνει εσύ ως μηχανικός, με το συμφωνητικό που υπέγραψαν Τσίπρας και Ζάεφ!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »