*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Μαΐου

TAMAM....Παράτατα Ταγίπ Ερντογάν, λένε στο Twitter οι Τούρκοι...

10 Μαΐου
Έξαλλος ο Ερντογάν με το «Ταμάμ»: Εκατομμύρια μηνύματα ζητούν την παραίτηση του «Σουλτάνου» (Pics)

Έξαλλος ο Ερντογάν με το «Ταμάμ»: Εκατομμύρια μηνύματα ζητούν την παραίτηση του «Σουλτάνου» (Pics)

Οι Τούρκοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν επιδοθεί σήμερα (9 Μαΐου) σε έναν ανελέητο πόλεμο στο Twitter με όπλα… τις λέξεις-κλειδιά, με τις αντίπαλες πλευρές να εκφράζουν από τη μία τη συμπάθειά τους από την άλλη την αγανάκτησή τους προς το πρόσωπο του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεκδικεί άλλη μια θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του.
Μια ένδειξη των διαστάσεων που έχει λάβει αυτή η διαδικτυακή μάχη, όπου οι επικριτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν το προβάδισμα, είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ διαβεβαίωσε σήμερα ότι στις εκλογές της 24ης Ιουνίου τον νικητή θα τον κρίνουν «οι κάλπες, όχι το Twitter».
Το hashtag #Tamam (Αρκετά) είχε περισσότερα από 1,8 εκατομμύριο tweets, καταλήγοντας να μεταβληθεί σ' ένα παγκόσμιο κίνημα.
d6800d54934b29fd97cd3633e80a2d26
Χθες Τρίτη, το hashtag #Tamam σάρωσε γρήγορα το διαδίκτυο, καθώς οι Τούρκοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και αστέρια του Χόλιγουντ προσχώρησαν στην εκστρατεία. Ο Τζίμι Γουέιλς, ο ιδρυτής της Wikipedia, προσχώρησε στο hashtag, καλώντας τον Ερντογάν να άρει την απαγόρευση του ιστοτόpου της Wikipedia στην Τουρκία. Η Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από τον Απρίλιο του 2017.
Ακόμη και σήμερα το tamam επικρατεί μεταξύ των δημοφιλέστερων στο τουρκικό Twitter.
Το διαδικτυακό «μέτωπο» ξεκίνησε με αφορμή την ομιλία που εκφώνησε ο Ερντογάν χθες όπου διαβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα εάν το έθνος του πει "tamam".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »