*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τα καλά του Κλεισθένη Ι, ο "αυτόκλητος" πολιτευτής της Ν.Δ και το συγχαρητήριο του Κολλάρου...

10 Μαΐου
Σύντροφε Μανώλη μην αγχώνεσαι… Με τον Κλεισθένη Ι αν παραιτηθώ από Δήμαρχος, μπορώ να ορίσω εσένα ως… αντικαταστάτη μου!
…………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ1
Ακόμα γελά όλη η πόλη με αυτό που γράψατε στην  ανακοίνωσή σας και αναπαρήγαγαν με μεγάλη προθυμία  τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια σας, ότι θα διερευνήσετε όλες τις περίεργες όπως λέτε ανακοινώσεις μας…
Για αυτό όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, στο σπίτι  του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Δημαρχόπουλε…..
(Ο Μανώλης Φανουράκης στην νέα ανακοίνωσή του κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου)
-Όντως γελάει όλη η πόλη…! Αλλά και με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων που έχουν «εξελιχθεί»… υπερασπιστές των συμφερόντων προμηθευτή του Δήμου…
…………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ2
Είναι μια ντροπή για το Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη, είναι μια ντροπή και από αυτούς που το προσυπογράφουν αλλά και από τον συντάξαντα αυτής της...όπως θέλετε να ονομάσετε και βέβαια κανένας Δήμαρχος κύριε Φανουράκη και λοιποί υπογράφοντες δεν πρόκειται να παραιτηθεί γιατί απλούστατα οι Δήμαρχοι αν δεν το γνωρίζεται εκλέγονται από τους δημότες για να υπηρετήσουν αυτούς.
(Από την απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης)
-Μισή ντροπή τους, μισή ντροπή όμως και… δική σου, που επί μήνες τα ανέχεσαι όλα αυτά!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Φαντάζομαι οτι θα ξέρετε διαβάζοντας κάτι για τον Κλεισθένη Ι, οτι Δήμαρχος που παραιτείται για κάποιους λόγους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, γίνεται ψηφοφορία και ο νέος Δήμαρχος μπορεί να εκλεγεί και απο την....αντιπολίτευση! Φαντάζεστε; Φανουράκη ή Τσέπελη; Τόσο καλά...
.....
*Επιτέλους κάτι θα πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία (για τα κεντρικά μιλάω…),για τον αυτοαποκαλούμενο «πολιτευτή» της και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τριανταφυλλίδη, αφού ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης στη συνεδρίαση της Τρίτης τοποθετήθηκε λεπτομερώς για τον Κλεισθένη Ι, εκφράζοντας φυσικά την πλήρη αντίθεσή του…
-Τι έκανε λέτε; Πήρε το λόγο να αγορεύσει και να πει την… δική του τοποθέτηση, μη σεβόμενος τον επικεφαλής της παράταξης που υποτίθεται εκφράζει και όλους του συμβούλους του.
Μάλιστα μας έστειλε και την τοποθέτησή του, την οποία στείλαμε εκεί που ανήκει, δηλαδή στο καλάθι των… αχρήστων!
……
*Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Είναι ντροπή σας κύριε Τριανταφυλλίδη ενώ έχετε εκλεγεί με το συνδυασμό Δημαρχόπουλου, να βγάζετε δική σας τοποθέτηση, στην προσπάθειά σας για αυτοπροβολή, όταν ως δημοτικός σύμβουλος είστε και τελείως ανύπαρκτος.
…..
*Ανήθικο, ανέντιμο, παλαιοκομματικό και... διασκεδαστικό συγχρόνως, γιατί με απλή αναλογική, δεν θα ήσασταν καν δημοτικός σύμβουλος. Κι είναι επίσης ντροπή να έρχονται οι υπάλληλοι και να σας λένε να υπογράψετε κάποιες αποφάσεις στις επιτροπές που είστε και να μην το κάνετε, διότι αυτοαποκαλείστε... πολιτευτής της Ν.Δ.!
-Πολιτευτής της κακιάς ώρας... που δεν εκφράζει κανέναν πλην του εαυτού του και την αδιαφορία του για τον Δήμο, την πληρώνουν οι δημότες! Και το χειρότερο; Δεν έχετε ούτε το ήθος να παραιτηθείτε από δημοτικός σύμβουλος!
......
*Τελικά το "ξεφούρνισε" το παραμύθι στο Περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης ο Φώτης Καραλίδης. Διακαής πόθος του είναι να τον κατεβάσει υποψήφιο Περιφερειάρχη το Κίνημα Αλλαγής, με την στήριξη όμως του ΣΥΡΙΖΑ! Ξεχωριστό ψήφισμα ζήτησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απο αυτό του Προεδρείου, που να αναφέρει οτι "Συμφωνεί το Περιφερειακό συμβούλιο με τις κινήσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών..." Που βέβαια δεν πέρασε με ψήφους 19-12
-Λέτε να...προωθεί τον Καραλίδη στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην σύντροφός του Γ. Σιδηρόπουλος; Καλά δεν έμαθε ο Φώτης ακόμη οτι χωρίς να πει το ΟΚ ο Γ. Χατζηθεοδώρου τίποτα δεν κινείται στην Παναγή Τσαλδάρη; 
Το συγχαρητήριο του Γιώργου Κολλάρου για μαθητή που παρέδωσε πορτοφόλι συμπολίτη μας
Τα συγχαρητήριά του έσπευσε να δώσει ο  Γιώργος Κολλάρος σε μαθητή που παρέδωσε πορτοφόλι σε συμπολίτη μας. Διαβάστε το σχόλιό του:
«Πληροφορηθήκαμε με πολλή χαρά την πράξη μαθητή του σχολείου σας
ο οποίος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι συμπολίτη μας.
Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε τον έπαινό μας στον νεαρό μαθητή σας.
Πιστεύουμε ότι πράξεις αυτής της μορφής αντανακλούν και την
αγωγή που δέχεται κανείς από την οικογένειά του, αλλά και το σπουδαίο
έργο των εκπαιδευτικών που πασχίζουν μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες
να παραδίδουν στην κοινωνία πραγματικά "μορφωμένα" παιδιά.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης
Κολλάρος Γιώργος»
-Δίνουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια στο συγκεκριμένο παιδί…!
Ψήφισμα υπέρ των δυο Ελλήνων στρατιωτικών χθες στο Περιφερειακό συμβούλιο, απόντων όμως των… μειονοτικών!
Απίστευτα αλλά και τραγικά πράγματα έγιναν χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ για το θέμα του  Κλεισθένη Ι.
Προτάθηκε λοιπόν στην αρχή της συνεδρίασης από την Πρόεδρο κ.Ελένη Δημούδη μετά την επιστολή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη το ψήφισμα του σώματος για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατάνε οι Τούρκοι στις φυλακές Ανδριανούπολης αλλά ως δια μαγείας… κανείς μουσουλμάνος σύμβουλος δεν μπήκε στην αίθουσα για να το ψηφίσει!
-Ποιος είπε ότι η ΧΟΥΝΤΑ του Ερντογάν δεν έχει τρομοκρατήσει και την Μειονότητα της Θράκης;
Τελικά με ψήφους 19-12 πέρασε το ψήφισμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς με τον Φώτη Καραλίδη να καταθέτει δικό του ψήφισμα που στήριζε τις επιλογές της...Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα! Και ψήφισε ωστόσο μόνο η δική του παράταξη...
Ο Αυγενάκης ξανά στη Ξάνθη! Καλεί Φανουράκη-Δημαρχόπουλο, αυτοδιοικητικούς σε διάλογο για την απλή αναλογική!
Με ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ απο τα κεντρικά της η Νέα Δημοκρατία, καλεί όλα τα γαλάζια αυτοδιοικητικά της στελέχη στη Ξάνθη με πρώτους και καλύτερους φυσικά τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλη Φανουράκη, “στο δρόμο για την….αλλαγή του Καλλικράτη: Οι προτάσεις της Ν.Δ!”
Αναλυτικότερα η πρόσκληση αναφέρει τα παρακάτω:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στο δρόμο για την αλλαγή του Καλλικράτη: Οι προτάσεις της Ν.Δ Ανοιχτός διάλογος με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης.
Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 19.30 στη Ξάνθη (Ξενοδοχείο Z’ Palace, Τέρμα Γ. Κονδύλη, Ξάνθη), σε ανοιχτή συζήτηση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης με θέμα τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης και τις θέσεις της ΝΔ
Λευτέρης Αυγενάκης
Γραμματέας Π.Ε Ν.Δ.
Βουλευτής Ηρακλείου
Τάσος Γαϊτάνης
Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας
(Σ.Σ. Ερώτηση κρίσεως....Ο κύριος Φανουράκης στη συνάντησή του με τον Αυγενάκη, θα πάει συνοδευόμενος απο την κυρία Χαριτωνίδου και τον κύριο Μιχάλη Ρεκάρη; Ή θα προτιμήσει τον Σάββα Μελισσόπουλο; Και τον Γκόγκο της Νομαρχιακής;).


ΝΕΦΕ ΞΑΝΘΗΣ: ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13 ΜΑΪΟΥ
 
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων και συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 μεταξύ 09:00-19:00 στους παρακάτω χώρους:
Α) Δήμος Αβδήρων: Πολιτιστικό Κέντρο Γενισέας, Γενισέα
 Β) Δήμος Μύκης:    Δημαρχείο Μύκης, Σμίνθη
 Γ) Δήμος Ξάνθης:    Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, Μεγάλου Ρεύματος 18
 Δ) Δήμος Τοπείρου: ΚΑΠΗ Ερασμίου, Εράσμιο
Ο Πρόεδρος της Ν.ΕΦ.Ε. Ξάνθης
Μάξιμος Μπογιατζής


Πλήγμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό η ψηφοφορία για την αναδοχή
 
Οι διαφοροποιήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δύο αρνητικές ψήφοι και απουσία πέντε βουλευτών, κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί της διάταξης για την δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι παιδιών, κάθε άλλο παρά περνά ως απαρατήρητη ρωγμή, δεδομένου ότι υπέρ της εν λόγω διάταξης οι επικοινωνιακοί χειρισμοί γνώρισαν την κορύφωσή τους, ακόμα και με παρέμβαση-ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, λίγο πριν από την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Ηταν παρόντες και καταψήφισαν οι Ι.Μιχελογιαννάκης και Θ.Παραστατίδης, ενώ απουσίαζαν οι Αννα Βαγενά, Νίνα Κασιμάτη, Γεωργία Γεννιά, Μ. Μπόλαρης και Γ. Καραγιάννης. (Απόντες ήταν και οι Στ. Κοντονής– δικαιολογήθηκε πως δεν πρόλαβε να φθάσει εγκαίρως για την ψηφοφορία, και Γ. Κατρούγκαλος.
Συνολικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό το πλήγμα θεωρείται και είναι ευρύτερο, δεδομένου ότι οι ΑΝΕΛ (με εξαίρεση τους Κ.Ζουράρη και Αθ. Παπαχριστόπουλο) είχαν ταχθεί κατά της επίμαχης ρύθμισης, ακόμα και με φραστικές ακρότητες, όπως εκείνες που ακούστηκαν διά στόματος του κ. Κ.Κατσίκη.
Υπέρ της ρύθμισης κατεγράφησαν 161 «ναι», και 103 «όχι», με το συσχετισμό να αλλάζει κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, το οποίο αφορά γενικότερα μέτρα για την Υιοθεσία και την Αναδοχή, καθώς θετικα ψήφισαν οι περισσότεροι (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι). Καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.
Οπως αναμενόταν, η διεξαχθείσα ονομαστική ψηφοφορία συνοδεύτηκε από αναταράξεις και σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, καθώς βουλευτές εμφανίστηκαν με διαφορετική ψήφο έναντι της κεντρικής γραμμής. Στην ΝΔ, που είχε εισηγηθεί καταψήφιση του άρθρου, καταμετρήθηκαν τέσσερα «ναι»: Αικατερίνη Μάρκου (η οποία ήταν και η εισηγήτρια εκ μέρους του κόμματος), Θεοδώρα Μπακογιάννη, Νίκη Κεραμέως και Ολγα Κεφαλογιάννη. Υπήρξαν και οκτώ απουσίες. Στη ΔΗΣΥ που κεντρικά είχα ταχθεί υπέρ του άρθρου, απουσίαζαν ουσιαστικά διαφωνώντας με τη «γραμμή», επτά – από τους συνολικά 20: Γ. Αρβανιτίδης, Α. Λοβέρδος, Μ.Τζελέπης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Δ.Κωνσταντόπουλος, Γ. Καρράς, και Δ.Κρεμαστινός.
Στην πλευρά του «Ναι», μόνη «αλώβητη» εξήλθε της δοκιμασίας η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »