*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαΐου

See Through Και με τον χωροφύλαξ (Ν.Δ) και με τον αστυφύλαξ (Θ. Ξυνίδης) ο Φανουράκης....!

09 Μαΐου
Αυτό είναι το ακίνητο στην οδό Ορφέως 73-74 (δίπλα στο Νησάκι) που με ομόφωνη απόφαση χθες η Οικονομική Επιτροπή είπε ΟΧΙ στην αποδοχή της κληρονομιάς, γιατί δεν αναβρίσκονταν ο 19ος κληρονόμος του και θα "έμπλεκε" ο Δήμος Ξάνθης!
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Όλοι τελικά ΚΑΤΑ του Κλεισθένη Ι, πλην Ανταμπούφη! Μάλλον ούτε ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε τέτοιο πατατράκ!
.....
*Ο πιο ωραίος στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης ήταν ο Φανουράκης! Και κατά του Κλεισθένη Ι οπότε παραμένει..."γαλάζιος" προς το παρόν αλλά υπέρ της....απλής Αναλογικής, πιστός στη γραμμή Θανάση Ξυνίδη. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ...
.......
*Ιπποκράτης Καμαρίδης και Σωτήρης Τσιακίρογλου τα είπαν καλύτερα απο όλους για την απλή αναλογική και τι σημαίνει αυτό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση...
-Μάλιστα ο γιατρός ανέφερε και το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου γίνεται και τώρα της "κακομοίρας| και δεν μπορεί να σχηματιστεί Κυβέρνηση!
.....
*Ο καθένας με τον πόνο του κι ο Μιχάλης Αμοιρίδης με τον δικό του, αφού τελικά τόσος ντόρος και θόρυβος, για να μείνει…απ’ έξω, από όλα τα γεύματα! Ακόμη και ο Ευριπίδης προτίμησε τον Μέτιο…
-Δεν πειράζει Μιχάλη και μην αγχώνεσαι. Εμείς έχουμε τον Παπαβραμίδη. Μέχρι κι επάνω στο κατάστρωμα μπορεί να δώσει γεύμα προς τιμή μας…
……
*Επετειακή εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του και εκδήλωση τιμής για τη γιορτή της μητέρας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου ο Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης.
Αναλυτικότερα: Το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου 12 Μαΐου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης θα παρουσιαστεί το θρακιώτικο παραμύθι του Χρ. Στανίση "Ο Καραγκιόζης και τα τρία αδέρφια", με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων "Θάμυρις" και "Τραντέλλενες".
Η εκδήλωση τιμής για τη μητέρα θα γίνει το πρωί (11.30) της Κυριακής 13 Μαΐου στο υπαίθριο θεατράκι της κεντρικής πλατείας
*Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τις Γιορτές Νεολαίας 2018 που συνδιοργανώνονται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 9 Μαΐου
11.00-13.00 και 20.00-22.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης: "Κ.Α.Π.Η. και ψύχραιμοι" από το 2ο γυμνάσιο Ξάνθης. Οι μαθητές παρουσιάζουν το έργο της Μαρίας Κίτρα υπό τις οδηγίες των Ελευθερίας Αλεξιάδου και Ιωάννη Κοντοβού. Μέσα από διάφορες κωμικές σκηνές που διαδραματίζονται σε έναν οίκο ευγηρίας, οι ηλικιωμένες κυρίες που ζουν εκεί αναπολούν τα χρόνια τους στο σχολείο και ελπίζουν να ξαναγίνουν νέες, αλλά μέσα από τα παθήματά τους συνειδητοποιούν ότι πρέπει να δεχτούν την ηλικία τους και να χαίρονται την κάθε στιγμή της ζωής τους
12.00-12.45 – 1ο ΓεΛ Ξάνθης: "Ας ομορφύνουμε τον κόσμο ξεκινώντας από το σχολείο" – Εγκαίνια έκθεσης-παρουσίασης. Παρουσιάζονται επιλογές μαθητών από αποφθεγματικές φράσεις και έργα τέχνης αναρτημένα στους διαδρόμους του σχολείου, συνοδεία μουσικής και εδεσμάτων. Γιατί "όπως ο ήλιος δίνει χρώμα στα λουλούδια, έτσι κι η τέχνη δίνει χρώμα στη ζωή" (John Lubbock). Υπεύθυνες καθηγήτριες οι Κλεάνθη Γεωργιάδου και Μάρθα Λαζαρίδου.
……
*Το final four των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Λυκείων (αγοριών και κοριτσιών) για το σχολικό έτος 2017-18 διοργανώνεται το διήμερο 10-11 Μαΐου στο αθλητικό κέντρο Πηγαδίων.
Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει το πρωί (08.30) της Πέμπτης 10 Μαΐου και η τελετή λήξης το μεσημέρι (14.30) της Παρασκευής 11 Μαΐου. Η τεχνική σύσκεψη και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν το βράδυ (21.00) της Τετάρτης 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο "Le chalet" μαζί με την κλήρωση και τον ορισμό των διαιτητών.

Πρωταθλητές στο 7ο πρωτάθλημα Πολιτιστικών 
συλλόγων Ξάνθης οι Πρόσκοποι!
Άξιοι πρωταθλητές στο 7ο Πρωτάθλημα Πολιτιστικών συλλόγων Ξάνθης οι Πρόσκοποι, γεγονός που σχολίασε με ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόπο στο fb η Βίκυ Καραλίδου.
«…Και κάπως έτσι έλαβε τέλος το 7ο πρωτάθλημα των πολιτιστικών συλλόγων Ξάνθης… Πρωταθλητές του πρωταθλήματος οι Πρόσκοποι….Πρωταθλητές της καρδιάς μας, όμως, όλοι εσείς που συμβάλλεται σε αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό…».
-Και του χρόνου…
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜ.ΤΟ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ… ΒΓΑΛΜΕΝΟΙ;!!
Άντε να γίνουν εκλογές για τον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και την νέα 9μελή όπου κάτι κινήθηκε… και η υποψηφιότητα του απόστρατου Οικονόμου βόλεψε και τον Νίκο Κιατίπη…
-Αλλά να κάνουν εκλογές και για τις ΔΗΜ.ΤΟ  (Τοπικές) όπου εκ των προτέρων όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι και τα μέλη είναι… βγαλμένα; Να πάνε δηλαδή στις κάλπες για να αποκτήσουν ότι όλα βαίνουν καλώς στο κόμμα;
Τζάμπα ταλαιπωρούν υποψήφιους αλλά και ψηφοφόρους…
Πότε θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Το υπουργείο Παιδείας, με σχετικές εγκυκλίους του ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τις ενδοσχολικές εξετάσεις για τα Γυμνάσια, των Α’ και Β’ τάξεων Γενικών Λυκείων, αλλά και των Εσπερινών ΓΕΛ για το 2017-2018.
Ειδικότερα, οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας, θα διεξαχθούν φέτος από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 έως και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.
Αντίστοιχα για τα Λύκεια που τα μαθήματα λήγουν στις 25 Μαΐου, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου διεξάγονται από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.
Οι εξετάσεις για τους μαθητές αυτής της κατηγορίας που απουσίαζαν δικαιολογημένα, ολοκληρώνονται έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ημερομηνία έκδοσης αντίστοιχα και των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, οι εξετάσεις για μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα από τα Γυμνάσια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

Ημερίδα για τον καρκίνο σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου στην καπναποθήκη «Π»
Ημερίδα με θέμα "Καρκίνος - Απλουστεύοντας τα νεότερα δεδομένα" διοργανώνεται την Κυριακή 9 Μαϊου (19.30) στην καπναποθήκη "Π" από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης.
Εισηγήσεις:
"Καρκίνος: το απόκρημνο μονοπάτι της ενημέρωσης": Στυλιανός Κακολύρης, καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ.
"Καρκίνος: Ποιος είσαι; Πού ζεις; Πώς ζεις;": Ιωάννης Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος
"Καρκίνος: τα δεδομένα της Ξάνθης": Ανέστης Χιώτης, συντονιστής διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: «Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ: 
μεγάλη αύξηση παραγωγικότητας και μείωση δαπανών»
Όταν τον Απρίλιο του 2017 το Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ έμεινε με 1 μόνο γιατρό λόγω διορισμού του τότε διευθυντή σε άλλο νοσοκομείο, πολλοί έσπευσαν να ονειρευτούν το κλείσιμο του τμήματος. Η Διοίκηση πήρε τότε τη θαρραλέα απόφαση να μετακινήσει 1 γιατρό ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή από την Πανεπιστημιακή Ουρολογική (στην οποία υπηρετούσαν πλην των πανεπιστημιακών και 2 γιατροί ΕΣΥ) και να του αναθέσει τη διεύθυνση του τμήματος. 1 χρόνο μετά αυξήθηκε δραματικά η παραγωγικότητα του τμήματος: αύξηση εξετασθέντων στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 41%, ενδοσκοπήσεων 47%, νοσηλευθέντων 139%, χειρουργείων 25%, σηπτικών χειρουργείων 567%, ενώ μειώθηκε ο μέσος χρόνος νοσηλείας κατά 55% και η μέση δαπάνη ανά ασθενή κατά 56%. Επίσης λειτούργησε σε εβδομαδιαία βάση (μέχρι το διορισμό ουρολόγου στο Διδ/χο) εξωτερικό ιατρείο στο Γ.Ν.Διδ/χου.
Η υποδειγματική λειτουργία του τμήματος και η άριστη συνεργασία μεταξύ Ουρολογικού ΕΣΥ και Πανεπιστημιακής Ουρολογικής έγινε πόλος έλξης νέων γιατρών (1 επικουρικού και 1 ειδικευόμενου). Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό: η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Συγχαρητήρια! ας αποτελέσει ακόμα ένα παράδειγμα.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
...


Έγινε κι αυτό στην Καβάλα! Έδειρε εργαζόμενο σε απορριμματοφόρο επειδή τον… καθυστερούσε!
Για ανούσιο λόγο ο δράστης ακολούθησε το απορριμματοφόρο και στην επόμενη στάση του, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και έστειλε στο Νοσοκομείο τον άτυχο εργαζόμενο του δήμου Καβάλας.
Ένα περιστατικό βίας και μάλιστα μέρα μεσημέρι, στη μέση κεντρικού δρόμου, συνέβη τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στο κέντρο της πόλης της Καβάλας.
Ένας εργαζόμενος στον δήμο Καβάλας και μάλιστα διμηνίτης ο οποίος εργάζονταν σε απορριμματοφόρο, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οδηγό οχήματος στην οδό Κουντουριώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καυγάς ξεκίνησε νωρίτερα, καθώς -όπως αναφέρουν μαρτυρίες- ο οδηγός του οχήματος ζήτησε τον λόγο από το πλήρωμα του απορριμματοφόρου, επειδή τον… καθυστερούσε.
Ο εργαζόμενος απάντησε στον οδηγό του οχήματος, ο οποίος εξοργίστηκεακόμα περισσότερο και ακολούθησε το απορριμματοφόρο. Στην επόμενη στάση του στην οδό Κουντουριώτου κατέβηκε από το όχημα και άρχισε να χτυπάει τον άτυχο εργαζόμενο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.
Το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου χώρισε τους δύο άντρες, με τον εργαζόμενο να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Καβάλας και να νοσηλεύεται με κακώσεις και μώλωπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, με τον δράστη να διαφεύγει, ενώ με την υπόθεση ασχολείται το Τμήμα Τάξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλα

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »