*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαΐου

See Through Οι καλές παρέες γράφουνε την ιστορία!///

05 Μαΐου
«Πιρούνι-το πιρούνι… γεμίζει το… σακούλι»! Νίκος Χατζόπουλος, η ωραία  Ελευθερία, Μιχάλης Πατεράκη, Νίκος Κιατίπης, Παράσχος Ευστρατίου… σε τσιπουροκουβέντα για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία Ξάνθης. Ο Κεσίσογλου μόνο απουσιάζει...
……………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κι όμως, η οικογένεια του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, θα ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στη Ξάνθη κι όχι στη ΔΗΜ.ΤΟ Τοπείρου, τόσο για ΝΟΔΕ, όσο και για Τοπική...
Τυχαίο; Δεν νομίζω...
...
*Ο πρώην εκδότης της "Αδέσμευτης" Ιπποκράτης Γαλάτης, εξακολουθεί τον τελευταίο καιρό να πηγαινοέρχεται στη Ξάνθη και μάλλον αισθάνεται πιο άνετα στα πάτρια εδάφη, γεγονός έντονα αισθητό και κηδεία του Μίμη Τσίτου το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Της  Του Θεού Σοφίας..
.....
*Με ενημερωτική εκδήλωση (18.00) και συναυλία από το μουσικό σχήμα "Κακό συναπάντημα" διοργανώνεται την Παρασκευή 11 Μαΐου στα προκατ του Δ.Π.Θ. η 1η Γιορτή Κάνναβης - Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ.
……
*Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο παραγωγός-μεταποιητής βιομηχανικής κάνναβης Βαγγέλης Ματράκας, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Ματράκα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης Κωνσταντίνος Σύρος. Υποστηρικτές της γιορτής είναι οι Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος "Αντίκας", Πολιτιστικός Σύλλογος "Neolai®a", στέκι "Kardelen", ΚοινΣΕπ "North Hellenic Agrocannabis", KοινΣΕπ "Canncurecollective", "Sputnik magazine", "Kannevia" – Industrial hemp products, Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης.
……
*Σε επίπεδα χαμηλότερα από την Πολωνία βρίσκεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα που ανέρχεται στα 586 ευρώ, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Ανάμεσα σε 24 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ στις οποίες εφαρμόζεται ο κατώτατος μισθός, η Ελλάδα καταλαμβάνει την όγδοη χειρότερη θέση με τις χαμηλότερες αποδοχές ατενίζοντας από μεγάλη απόσταση τον υψηλότερο κατώτατο μισθό των 22.210 δολαρίων το χρόνο, στην Ολλανδία.
(σ.σ. Που καταντήσαμε λοχία…).
……
*Υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, πραγματοποιήθηκαν, τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου. Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της παρόδου 25ής Μαΐου, 145.
……
*Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και κατάθλιψη.
…….
*Περισσότεροι από 55 πρόσφυγες επέβαιναν στο σκάφος το οποίο το πρωί της Πέμπτης τους αποβίβασε στον Ίμερο Ροδόπης. Στην συνέχεια και κατά ομάδες μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγος όπου έγινε η ταυτοποίηση τους.
Μέχρι αργά το απόγευμα το Λιμεναρχείο δεν γνώριζε που θα οδηγηθούν μετά την ταυτοποίηση μέχρι που αποφασίσθηκε να μεταφερθούν στο παλιό δημοτικό σχολείο του Πόρτο Λάγος.

Αλεξανδρούπολη: Συμφωνία για τον νέο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου
Η συμφωνία αφορά τη μελλοντική δέσμευση δυναμικότητας από πλευράς ΔΕΠΑ στο τερματικό, καθώς και τη συμμετοχή της στο σχετικό market test που θα διενεργηθεί στους επόμενους μήνες.
Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της από 12-10-2017 συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες των μερών για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του έργου.
Τρία πρόστιμα σε καταστήματα της Καβάλας επειδή δεν διέθεταν μηχάνημα πληρωμής με κάρτα!
Τρία πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ το κάθε ένα, επέβαλε το τμήμα Εμπορίου- Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Ελέγχθηκαν 3 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από την εφορία. Διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις δεν διέθεταν μηχάνημα «τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα».
Η εφορία ενημέρωσε την υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας που εκ του νόμου αρμόδια επέβαλε το πρόστιμο. Τα δύο καταστήματα βρίσκονται στην πόλη (κέντρο) και το τρίτο (καφενείο) στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Το πρόστιμο μειώνεται στο μισό αν πληρωθεί σε 30 μέρες ή αν σε 30 μέρες ο επαγγελματίας παρουσιάσει τιμολόγιο αγοράς του μηχανήματος που δεν διαθέτει.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΙΟΥ
Ένταξη πέντε πράξεων στο πρόγραμμα αγροτικής 
ανάπτυξης 2014-2020 προϋπολογισμού 4.384.000
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, πέντε πράξεις που αφορούν σε έργα βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργικές γαίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στους Δήμους Αβδήρων, Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου, Θάσου και Νέστου, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Οι πέντε πράξεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τους αντίστοιχους Δήμους, είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.192.000 ευρώ και αφορούν συγκεκριμένα σε:
Παρεμβάσεις για τη βελτίωση και τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου στη Γκιώνα του Δήμου Αβδήρων, προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.
Έργα βελτίωσης σε δρόμους που οδηγούν σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στον Δήμο Δράμας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Εργασίες αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, προϋπολογισμού 475.000 ευρώ.
Έργα βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργικές γαίες στον Δήμο Θάσου, προϋπολογισμού 405.000 ευρώ.
Εργασίες βελτίωσης της βατότητας αγροτικών δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού 382.000 ευρώ.

Επίσκεψη κινητής μονάδας μαστογράφου 
στο Εύλαλο και στη Ξάνθη 11-14 Μαϊου 2018
Κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρεθεί στις 11 και 12 Μαϊου στην πλατεία του  Ευλάλου Δήμου Τοπείρου και 13 και 14 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και θα διενεργεί εξετάσεις μετά από ραντεβού και με σειρά προτεραιότητας, στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Ξάνθης στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.
Η μονάδα θα βρίσκεται πίσω από το ρολόι της πλατείας. Τα ραντεβού κλείνονται τις ώρες 09.00-13.00 στο τηλέφωνο 25413 50126 (σ.σ. 25413 52613 για το Εύλαλο). Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι:
Ηλικίες γυναικών από σαράντα ως εβδομήντα ετών
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους δώδεκα μήνες
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο τρεις ημέρες πριν - πέντε ημέρες μετά).
"Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Τέλη κυκλοφορίας και το 2018 με το μήνα
Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.
Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων. Σύμφωνα με την τροπολογία, για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί από αυτούς σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2018 να καταβάλλονται από τον κάτοχο τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »