*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Ποιος κάνει τα περισσότερα like στον Μέτιο, ευελπιστώντας ότι θα τον βάλει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ;

04 Μαΐου
Από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή το 2013 
στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης
……………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ1
….η συνεννόηση (των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων), εξαρτάται από τη θεματολογία και την ειλικρίνεια.. άλλωστε βρήκαμε κοινό βηματισμό με Μπένη, Καμαρίδη, Τσιακίρογλου και Ανταμπούφη στα σοβαρά θέματα..
(Ο Θανάσης Ξυνίδης τασσόμενος φανατικά υπέρ της… απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές του 2019)
-Κοινό βηματισμό, αφού προηγουμένως χαρακτήριζες  άλλον ότι διαθέτει… παράνομο παιδότοπο, άλλον ως δεκανίκι του Δημαρχόπουλου κι άλλον ως… κλέφτη! Όντως με… ειλικρίνεια!
……………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ2
Όταν υπάρχουν αντιπολιτεύσεις ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ... σας θυμίζει κάτι? Πως θα λειτουργήσει ο δήμος? Μάλλον πρέπει πρωτίστως να αποκτήσουν ήθος κάποιοι πολιτικοί και θέληση για το κοινό καλό και μετά απλή αναλογική..
(Ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θόδωρος Κοκκάλας σχολιάζοντας την όψιμη θέση θέση Θ. Ξυνίδη υπέρ της απλής αναλογικής)
-ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ του Δημαρχόπουλου… ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ… στα δικά τους!

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*ΚΟΥΙΖ. Ποιος κάνει τα περισσότερα like στον Μέτιο, ευελπιστώντας ότι θα τον βάλει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ; (σ.σ. Ας πάρει πρώτα το χρίσμα ο ίδιος…).
-Μα ο διοριστείς (από τον Μέτιο), Πρόεδρος του Πολυχώρου Μάνος Χατζιδάκις, Μιχάλης Πουσπουρίκας!
-Τυχαίο; Δεν νομίζω…
……
*Βέβαια εκτός από τον «διορισμό» που έλαβε ο Πουσπουρίκας ως Πρόεδρος του Πολυχώρου Μ. Χατζιδάκις, δεν πρέπει να τον…«αδικούμε» γιατί ως εταιρεία πήρανε με απευθείας ανάθεση -με τον συνέταιρό του Φίλιππα Παραστατίδη- από τον νυν Περιφερειάρχη για την υποστήριξη του Γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλες και…24.800 ευρώ! Οπότε ο άνθρωπος πώς να μην ανταμείψει τον Μέτιο…με like;
-Κακό πράγματα η «αχαριστία»…
…..
*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που μιλάει στην «Ανοιχτή γραμμή» με τον Κώστα Ζαγναφέρη συνεχώς…μπερδεύεται στις απαντήσεις του!
-Τρία χρόνια αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, θα έπρεπε να είναι λιγότερο ευέξαπτος και περισσότερο ευθύς…διότι δυστυχώς για τον ίδιο, από «ηγέτης» και υποψήφιος για πρώτος της Περιφέρειας, δεν πρέπει σε χρόνο ρεκόρ να μεταμορφώνεται κανείς σε ….δεκανίκι του Μέτιου! Κι ο νοών νοείτω…
…….
*Μπορώ όμως να καταλάβω γιατί όταν τηλεφωνώ στον Μιχάλη Αμοιρίδη –όπως χθες-«τρέμει» να μου απαντήσει..!
-Λέτε ακόμη και μετά το γεύμα του Ευριπίδη για τον Καραμανλή και προσκεκλημένο και τον Μέτιο, να ελπίζει σε…χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία; Λέτε;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΙΟΣ 
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ!
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητάνε Περιφερειάρχες (μεταξύ των οποίων και ο ημέτερος Χρήστος Μέτιος) και Δήμαρχοι.
Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου στο fb με τον εκλεκτό Μιχάλη Πουσπουρίκα μάλιστα να είναι ο πρώτος που του κάνει like!
«Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση όχι μόνο δεν λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα των Περιφερειών και των Δήμων αλλά θα δημιουργήσει νέα.
Και δυστυχώς η Κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, δεν συμπεριέλαβε καμία από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ αποφασίσαμε να συγκληθούν μέχρι την Τετάρτη 9 Μαΐου όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας και να πραγματοποιήσουμε δεύτερο κοινό συνέδριο με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας το Σάββατο 12 Μαΐου.
Ταυτόχρονα, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου και ζητάμε να έχουμε άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό».
(σ.σ. Είδες…like από την Ξάνθη ο Μέτιος)

Δήλωση Π. Σγουρίδη για τη φωτιά στη Sunlight
Η είδηση της πυρκαγιάς σε κεντρική μονάδα παραγωγής του εργοστασίου της Sunlight στην Ξάνθη , της μεγάλης εξαγωγικής βιομηχανίας και σημαντικό στήριγμα της τοπικής οικονομίας στη Θράκη, με βρήκε στη Μυτιλήνη επ΄ευκαιρία του Αναπτυξιακού περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Β. Αιγαίου και με γέμισε θλίψη.
Αναλογιζόμενος τις επιπτώσεις από ένα τέτοιο πλήγμα, θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου  στη διοίκηση της επιχείρησης, στους εργαζόμενους , αλλά και σε όλο τον τοπικό πληθυσμό και τη μεγάλη μου διάθεση να προσφέρω με όποια μέσα μπορώ, τόσο στην συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας,   αλλά και στην αποκατάσταση των όποιων επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην υγεία και τη ζωή των συντοπιτών μου ευρύτερα.
Παναγιώτης Σγουρίδης

Οριστικά έκπτωτος από το αξίωμα του Περιφερειάρχη ο Παν. Ψωμιάδης
Οριστικά έκπτωτος κηρύσσεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πέντε χρόνια μετά το δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε ο κ. Ψωμιάδης προκειμένου να ακυρώσει ουσιαστικά και τυπικά την απομάκρυνσή του από τη θέση του περιφερειάρχη, το ΣτΕ ήρθε να «σφραγίσει» τη σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2013.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή του κ. Ψωμιάδη με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί αντισυνταγματική και μη νόμιμη η απόφαση να εκπέσει του αξιώματός του, κρίνοντας ότι εκδόθηκε «βάσει αντικειμενικών προϋποθέσεων».
Όλα ξεκίνησαν μετά την αμετάκλητη καταδίκη του κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε μείωση προστίμου που είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (965/2018) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη, κρίνοντας ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του γ.γ. είναι συνταγματική και νόμιμη. Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν πως ο γ.γ. εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφασή του καθώς ο κ. Ψωμιάδης ωφέλησε παράνομα τον πρατηριούχο βλάπτοντας παράλληλα τα οικονομικά συμφέροντα τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης όσο και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »