*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Μαΐου

See Through Το ερώτημα: Γιατί δεν έβγαλε ψήφισμα το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για τον Κλεισθένη Ι;

10 Μαΐου
Ξανά ο Λευτέρης Αυγενάκης την Τετάρτη 16 Μαΐου στη Ξάνθη.
(Φανουράκη ετοίμασε selfie! Ξέρεις εσύ...)
…………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αθώος ελλείψει… δόλου κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξανθης την Τρίτη, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
-Ερώτημα κρίσεως… Η βεβαίωση δηλαδή ήταν ψευδής, αλλά όταν την έδινε πίστευε ότι ήταν… αληθής!
Βρε τον Σάββα...
……
*Τυχαίο ή όχι, κάπως έτσι πάντως αθωώνονταν τις εποχές της παντοδυναμίας του στο Δήμο και ο Τσέπελης κάθε φορά που πήγαινε κατηγορούμενος..!
……
*Ερώτημα κρίσεως. Ποιά ήταν την περίοδο εκείνη η θέση του Γραφείου Πολιτικού Γραφείου Ξάνθης (ΥΠΕΞ) για τις πρακτικές του Σάββα Μελισσόπουλου; Διότι ο Στέργιος Γιαλάογλου μόνο τυχαία δεν έκανε την περίοδο εκείνη την μηνυτήρια αναφορά για τα θέματα που διαχειρίζονταν ο Σάββας με τον γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας που συχνά πυκνά τον επισκέπτονταν στη Ξάνθη...
......
*Σώου Φανουράκη και την Τρίτη το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Και η Νέα Δημοκρατία έμεινε ευχαριστημένη, διότι στην αγόρευσή του ήταν κατά του Κλεισθένη Ι και ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο, διότι «είδε και καλά σημεία στο Νόμο…). Και ακόμη πιο ευχαριστημένος βέβαια θα πρέπει να έμεινε ο Θανάσης Ξυνίδης, διότι ο κύριος Φανουράκης ευθέως τοποθετήθηκε ΥΠΕΡ της Απλής Αναλογικής!
Και το γέλιο βέβαια πήγε σύννεφο για όσους είχαν την ευκαιρία να τον απολαύσουν τηλεοπτικά!
(σ.σ. Κι έπειτα απορεί που δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά…!).
……
*Όπως φυσικά ήταν επόμενο, απουσίαζαν από την προχθεσινή συνεδρίαση τόσο ο Μανώλης Τσέπελης, όσο και ο Αλέκον Κυριακίδης!
Κι όσο για τον Μπογιάρ; Κάθισε για λίγο και την κατάλληλη στιγμή (φοβούμενος μην προτείνει κάποιο ψήφισα ο Δήμαρχος…), την έκανε και έφυγε!
……
*Γιατί ΦΟΒΗΘΗΚΕ ο Δήμαρχος και δεν έθεσε στο σώμα την κατάθεση ψηφίσματος για τον Καλλισθένη Ι;
Γιατί δυστυχώς εξακολουθεί να μην μπορεί να προσπεράσει κάποιες «χτυπητές» αδυναμίες του…! Κρίμα…
……
*Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα ζητήσει από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Σ.Α.Γ.Ε.) να βρει τον νομικό τρόπο για να λάβουν οικονομική στήριξη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσει οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης να λαμβάνουν την αποζημίωση αποστολής στρατιωτικών στο εξωτερικό.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ 
με αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης
Αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.
Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης κ. ΓκριγκόριεβΓιεβγκένι ενώ μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Σύμβουλος του Κυβερνήτη Αγίας Πετρούπολης για θέματα εξωτερικών σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Κρασνοσέλσκι της Αγίας Πετρούπολης κ. ΣουσκόβΙγκόρ, η διαχειρίστρια του Κέντρου Ενημέρωσης και Συνεργασίας Ελλάδας-Αγίας Πετρούπολης κ. Ιουλία Γαβρίλοβα, ο Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών Σχέσεων κ. Αλεξάντερ Αντιπολόγοβ και η Διευθύντρια του Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής Κρασνοσέρσκι κ. Νικίτινα Όλγα.
Στη συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των «Συναντήσεων της Αγίας Πετρούπολης µε την Ελλάδα», συζητήθηκε η ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Αγία Πετρούπολη.
Αναστολή της απόφασης για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό 
θα ζητήσει το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολή της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου, με την οποία δεύτερος Τούρκος αξιωματικός, από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς του χορηγήθηκε άσυλο.

Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο στη Νέα Αμισό Δράμας
Το βράδυ της Τρίτης, στη Νέα Αμισό Δράμας, Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 80χρονος, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε αρχικά σε στύλο της Δ.Ε.Η. και στη συνέχεια σε σπίτι με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Για να τον απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα έφτασαν δύο οχήματα και πυροσβέστες με μια διασωστική σειρά.
Ο 80χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.

“ΟΧΙ” στα διόδια στην Παράκαμψη από το Δημοτικό Συμβούλιο 
Καβάλας – 15 Μαϊου το συλλαλητήριο στη Πλατεία Ελευθερίας
Μαζικό “Οχι” και νέα κινητοποίηση για τα διόδια στην Παράκαμψη Καβάλας αποφάσισε η διαπαραταξιακή επιτροπή που ορίστηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας και αποφάσισε ομόφωνα νέα κινητοποίηση αυτή την φορά εντός της πόλης και όχι στο σημείο και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Μαϊου και ώρα 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας. Σκοπός είναι η μαζική συμμετοχή των πολιτών και όχι μονάχα των φορέων όπως επισήμαναν τα μέλη της επιτροπής και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Έγινε κι αυτό στην Καβάλα: Έδειρε εργαζόμενο 
σε απορριμματοφόρο επειδή τον… καθυστερούσε!
Για ανούσιο λόγο ο δράστης ακολούθησε το απορριμματοφόρο και στην επόμενη στάση του, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και έστειλε στο Νοσοκομείο τον άτυχο εργαζόμενο του δήμου Καβάλας.
Ένα περιστατικό βίας και μάλιστα μέρα μεσημέρι, στη μέση κεντρικού δρόμου, συνέβη τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στο κέντρο της πόλης της Καβάλας.
Ένας εργαζόμενος στον δήμο Καβάλας και μάλιστα διμηνίτης ο οποίος εργάζονταν σε απορριμματοφόρο, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οδηγό οχήματος στην οδό Κουντουριώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καυγάς ξεκίνησε νωρίτερα, καθώς -όπως αναφέρουν μαρτυρίες- ο οδηγός του οχήματος ζήτησε τον λόγο από το πλήρωμα του απορριμματοφόρου, επειδή τον… καθυστερούσε.
Ο εργαζόμενος απάντησε στον οδηγό του οχήματος, ο οποίος εξοργίστηκεακόμα περισσότερο και ακολούθησε το απορριμματοφόρο. Στην επόμενη στάση του στην οδό Κουντουριώτου κατέβηκε από το όχημα και άρχισε να χτυπάει τον άτυχο εργαζόμενο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.
Το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου χώρισε τους δύο άντρες, με τον εργαζόμενο να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Καβάλας και να νοσηλεύεται με κακώσεις και μώλωπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, με τον δράστη να διαφεύγει, ενώ με την υπόθεση ασχολείται το Τμήμα Τάξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλα


ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2018-ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ


Πέμπτη 10 Μαΐου
    08.00-14.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης: "Μονόπρακτο… τεσσάρων πράξεων" του Ντίνου Κορδώση από το 1ο ΓεΛ Ξάνθης. Μια συνηθισμένη οικογενειακή συγκέντρωση μετατρέπεται σε ένα πεδίο με αντιπαραθέσεις, ζήλειες και συγκρούσεις ανάμεσά στα μέλη της. Οι τέσσερις αριθμητικές πράξεις διεκδικούν ρόλους, σχέσεις, ιδιότητες. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Ενδιάμεσα στην εκδήλωση θα υπάρχει διαγωνισμός γρίφων διάρκειας είκοσι λεπτών. Υπεύθυνοι καθηγητές: Θανάσης Παπασταθόπουλος, Ρωξάνη Σπανού
    09.00-13.00: "Παίζω και διασκεδάζω" από το 1ο ΓεΛ Ξάνθης στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Με λογισμό και μ' όνειρο – Τα μαθηματικά στην τέχνη". Το διασκεδαστικό παιχνίδι διοργανώνεται για τρίτη χρονιά. Ομάδες μαθητών από τα λύκεια και τα γυμνάσια της Π.Ε. Ξάνθης θα παίξουν και θα διασκεδάσουν λύνοντας γρίφους μαθηματικών και λογικής. Νικήτρια η ομάδα που θα λύσει τους περισσότερους αλλά και ταχύτερα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Γεσθημανή Στεφανίδου, Ρωξάνη Σπανού, Κωνσταντίνος Μαστορίδης
    09.30-13.00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης: "Γεύσεις του τόπου μου, θύμησες, χρώματα κι αρώματα – Η διατροφή μέσα από την παράδοση". Παρουσίαση και προσφορά εδεσμάτων σε μπουφέ στον διαγωνισμό μαθηματικής λογικής. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου εδέσματος και ανάλογη βράβευση. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κωνσταντίνα Λαγού, Σταματία Μπαχτσιαβάνη
    10.00-14.00 στο δημοτικό σχολείο Πάχνης: "Παιγνιώδεις δράσεις φιλαναγνωσίας – Κινητό διαδραστικό μουσείο φιλαναγνωσίας" (Πάχνη, Μάνταινα, Άλμα). "Ένα περιπλανώμενο γράμμα, μια βινιέτα, Παπαθεοδούλου και Ροντάρι ανοίγουνε βεντέτα" είναι ο τίτλος του τοπικού θεματικού δικτύου φιλαναγνωσίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, με αφορμή το οποίο ένα χρόνο τώρα οι μαθητές και μαθήτριες πολλών σχολείων της Ξάνθης (της πόλης και του βουνού, της θάλασσας και του κάμπου) ψάχνουν μέσα στα βιβλία των δύο ξακουστών συγγραφέων –και όχι μόνο- δύο ήρωες που το έσκασαν: τη Μύτη και το Γράμμα. Φήμες λένε ότι οι δύο ήρωες πήραν τα βουνά. Η αυλή και οι αίθουσες του δημοτικού σχολείου Πάχνης μεταμορφώνονται σε ένα διαδραστικό μουσείο φιλαναγνωσίας, όπου με συντροφιά ιστορίες και παραμύθια οι μαθητές και οι μαθήτριες παίζουν και δημιουργούν, ψάχνουν απεγνωσμένα να τους βρουν. Ποιος ξέρει αν στη λύση οδηγηθούν;
Παρασκευή 11 Μαΐου
    11.30 και 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης: "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" από το 2ο ΓεΛ Ξάνθης. Η σπαρταριστή κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου που σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα και αποκαλύπτει το βαθύτερο αίσθημα της κοινωνίας διαχρονικά. Ο υπερπροστατευτικός μπαμπάς, η ξενοφοβία και οι προκαταλήψεις, η διαφθορά της πολιτικής εξουσίας, η προσπάθεια για εντυπωσιασμό και επίδειξη, η πονηριά του Έλληνα αλλά και η ελπίδα ότι υπάρχουν κάποιοι που δίνουν προσοχή σε όσα ενώνουν τους ανθρώπους παρά στα όσα τους χωρίζουν. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό και σάτιρα για την εποχή μας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »