*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης! Ευθύνες και σε φυσικά πρόσωπα για την ΕΑΠΑΞ...!

23 Μαΐου
Όταν δεν έχει κάποιο… χαρτί μπροστά του, τα… «χάνει» ο Φανουράκης. Τα ίδια πράγματα έλεγαν Δήμαρχος και Νομικός κι αυτός ανακάλυψε… διχογνωμία! 

*Ευθύνες κι από φυσικά πρόσωπα για το σκάνδαλο της ΕΑΠΑΞ, αναζητεί ο Δήμος Ξάνθης! 

*Καταπέλτης κατά Φανουράκη η δικηγόρος και εκπρόσωπος του Δήμου στην ΕΑΠΑΞ Δέσποινα Παρτσαλίδου! Χωρίς γενικές συνελεύσεις δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις!
Ευθύνες και από τα φυσικά πρόσωπα για το σκάνδαλο της ΕΑΠΑΞ αναζητεί ο Δήμος Ξάνθης!!! Η είδηση βόμβα αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αφού την εισήγηση στο συγκεκριμένο θέμα έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ωστόσο αυτήν τη φορά φάνηκε εντελώς απροετοίμαστος και «αδιάβαστος» ο Μανώλης Φαουράκης, αφού όπως φαίνεται είναι λαλίστατος μόνο όταν του… γράφουν οι άλλοι αυτοί που πρέπει να πει στις συνεδριάσεις!
Αναλυτικότερα: Εντολή στους δικηγόρους του Δήμου Ξάνθης για σύνταξη και κατάθεση αγωγών ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων για λογαριασμό του Δήμου Ξάνθης κατά παντός υπευθύνου φυσικού προσώπου που ενδεχομένως με πράξεις ή παραλείψεις ζημίωσε οικονομικά τον Δήμο Ξάνθης σε περιπτώσεις στο θέμα της αμαρτωλής ΕΑΠΑΞ (σ.σ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο ακίνητο της Πλατείας Μητροπόλεως που ο Τσέπελης μάλιστα καυχιόταν ότι αγοράστηκε από τον ίδιο και τον Θεολόγο και τελικά κατάντησε ένα… ερείπιο αφού δεν αξιοποιήθηκε ποτέ;), δόθηκε μετά από απόφαση της Οικονομικής  Επιτροπής Δήμου Ξάνθης που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού διαφώνησε ως συνήθως ο… Φανουράκης έστω κι αν δεν ψήφισε ο ίδιος!
Εισηγητής στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που είπε ότι «ο Δήμος Ξάνθης θα πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης και από τα φυσικά πρόσωπα, που την ζημίωσαν με τις πράξεις τους, διότι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα».
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η διαφοροποίηση του επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών Μανώλη Φανουράκη που διαφώνησε με το να καταλογιστούν ευθύνες σε… φυσικά πρόσωπα (!), ισχυριζόμενος  ότι ο πρώην εκκαθαριστής κ. Μπρατίδης (ο οποίος παραιτήθηκε), έκανε ενέργειες ρύθμισης από τον Δήμο Ξάνθης αλλά όπως του είπε ο ίδιος, ο Δήμος Ξάνθης αδιαφόρησε.
«Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου Ξάνθης…» επανέλαβε και πάλι ο Δήμαρχος Ξάνθης απαντώντας στον Μανώλη Φανουράκη.

ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Στο σημείο ωστόσο εκείνο, η δικηγόρος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου με την ιδιότητα της εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης στην ΕΑΠΑΞ, τόνισε με έμφαση ότι για να είναι νόμιμες οι ενέργειες του εκκαθαριστή και να τεθεί οποιοδήποτε θέμα προς συζήτηση όπως αυτό των ρυθμίσεων,  υποχρεούται αυτός (ο εκκαθαριστής) να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων κι εκεί να θέσει το συγκεκριμένο θέμα υπόψη όλων.
Επισημαίνεται πάντως ότι ο εκκαθαριστής της συγκεκριμένης υπόθεσης κ.Μπρατίδης έχει ήδη παραιτηθεί για άγνωστους λόγους, καθώς μπήκε για να βοηθήσει και τελικά… βρήκε τον μπελά του!
Ενώ ήταν απών από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ώστε να δώσει από μέρους τις ανάλογες απαντήσεις…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »