*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαΐου

Αλέξανδρος Κοντός στα Τρίκαλα: Θα φέρουμε νέο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς

16 Μαΐου
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΣΑΣΟΕΕ στα Τρίκαλα οι εξελίξεις σε γεωργία και κτηνοτροφία
Στα Τρίκαλα βρέθηκε για ένα διήμερο ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός και νυν Πρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ την περασμένη βδομάδα από τη μια για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιριστικού Φορέα κι από την άλλη για να συζητήσει με αγρότες και συνεταιριστές της περιοχής ζητήματα που αφορούν την γεωργία και κτηνοτροφία στην περιοχή τόσο με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα όσο και με τον γεωπόνο Θανάση Λιούτα όπου του μετέφερε στον πρώην Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στον αγροκτηνοτροφικό τομέα του Νομού.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Τρικάλων με την συμμετοχή πολλών μελών του ΣΑΣΟΕΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας και ο κ. Κοντός τόνισε ότι ο στόχος είναι να ενισχυθεί ουσιαστικά ο πρωτογενής τομέας, αλλά με πράξεις και όχι με λόγια.
Ο κ. Κοντός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την ΕΑΣ Τρικάλων και να εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τον ρόλο της συγκεκριμένης Συνεταιριστικής Επιχείρησης στην στήριξη του αγροκτηνοτροφικού εισοδήματος του Νομού Τρικάλων.
Ταυτόχρονα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα, είχε την ευκαιρία συζητήσει για ζητήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με τον κ. Κοντό να επισημαίνει πως «παρά τις αγκυλώσεις και τα εμπόδια που μπαίνουν από το θεσμικό πλαίσιο η ΣΑΣΟΕΕ, έχει καταφέρει στον 1 χρόνο λειτουργίας της να έχει περισσότερες από 100 Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του μισού δις ευρώ», τονίζοντας πως «στηρίζουμε σε υγιή βάση συνεταιριστικές επιχειρήσεις και προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά απαιτείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που το έχουμε συντάξει και το συζητούμε με τα κόμματα ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Συνεταιριστικών Ενώσεων με απομάκρυνση των εμποδίων που οδηγούν σε ΄΄κρατικισμό΄΄».
Μπορεί η ΣΑΣΟΕΕ σήμερα να λειτουργεί  με «κρατικούς κανόνες» αλλά όπως δήλωσε ο κ. Κοντός, στόχος είναι να μπορεί να ανταγωνιστεί με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της με κανόνες που θα ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα.
Οι προτάσεις της  ΕΑΣ Τρικάλων κινούνται στην αναγκαία αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και ο κ. Κοντός της άκουσε με προσοχή μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο για την ανάπτυξη που αποτελεί «μοχλό» που θα λύσει και το μείζον πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα με την κατάλληλη αξιοποίηση δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσα από αυτό το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.
Από την πλευρά του ο κ. Λιούτας, δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του κ. Κοντού στα Τρίκαλα, για την ευκαιρία που είχαν δια ζώσης για ακόμη μια φορά για ανταλλαγή απόψεων γύρω από αγροκτηνοτροφικά ζητήματα και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια ουσιαστική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΣΑΣΟΕΕ, μια συνεδρίαση που τίμησαν με την παρουσία τους πολλά Μέλη της ΣΑΣΟΕΕ από την περιοχή, τονίζοντας πως «απαιτείται να ενισχυθεί ουσιαστικά ο πρωτογενής τομέας από την Κυβέρνηση με πράξεις και όχι με… ευχολόγια».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »