*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Πανέτοιμος για νέους αγώνες ο Χατζηγκενέ...

24 Μαΐου
Σε επιτυχημένη εγχείρηση μπαλονάκι υπεβλήθη ο πολιτευτής της Ν.Δ. και σύμβουλος του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ. Είναι άριστα στην υγεία του και πανέτοιμος για νέους αγώνες!
………………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
 Saglık durumu gayet iyi olan dostum Irfan Hacıgene, bugün kardiyoloji bolumunden taburcu oldu. Σήμερα, ο φίλος μου Ιρφάν Χατζιγκενέ έλαβε εξιτήριο από καρδιολογική κλινικά σε άριστη κατάσταση.
(Ο Cetin Mandaci είναι με τον Hacigene Irfan στο fb)
-Τελικά τα νοσοκομεία ενώνουν ακόμη περισσότερο δυο φίλους…και πρώην συντρόφους επί ΠΑΣΟΚ! Περαστικά σου φίλε Ιρφάν...
………………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Βεβαίως όταν ένα δικαστήριο κινείται τόσο τάχιστα για την απονομή Δικαιοσύνης, εμείς που μαχόμεθα για τις Αξίες πιστεύοντας ακράδαντα ότι το μοναδικό ΟΧΥΡΟ που έχει απομείνει όρθιο πλέον στη χώρα είναι οι ΑΞΙΟΙ δικαστές, οφείλουμε να χαιρόμαστε κι όχι να διαμαρτυρόμαστε…
Διατύπωσα ωστόσο στο σεβαστό δικαστήριο την απορία πως γίνεται κι όταν ο Παπαδόπουλος μηνύεται ή ζητάει σε πρωτοείσακτες υποθέσεις μια αναβολή η όλη διαδικασία  γίνεται μέγα…θέμα και μάλιστα εξπρές!;
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο Σεμνά και Ταπεινά του «Μαχητή»)
-Ηθελές τα και παθές τα…! Μ’ αυτά που γράφεις…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Με ανανεωμένο νέο λουκ εμφανίστηκε η δικηγόρος Ειρήνη Πυρνάρη το πρωί της Τρίτης στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης. Μάλιστα όταν ο σκοπός επιτεύχθηκε (πήρε δηλαδή αναβολή στην υπόθεση του Θεολόγου…), έσπευσε τάχιστα για καφέ στο Mikel με δυο φίλες της…
-Το καλοκαίρι είναι αλήθεια ότι της «πάει»…
……
*Με την πανέμορφη συνεργάτιδα και νέα δικηγόρο Χρυσούλα Φωτακάκη, είδα αργά το βράδυ της Τρίτης στο γνωστό καφέ της γωνίας Βενιζέλου την γνωστή δικηγόρο Λίτσα Μιχαηλίδου, να γιορτάζουν την ορκωμοσία της. Και πάλι συγχαρητήρια.
……
*Το ρώτησε και ο Γιάννης  Ιερόπουλος, το ρωτάω κι εγώ…
-Όταν κάνει δηλώσεις εκπροσωπώντας υποτίθεται τους ξενοδόχους της Ξάνθης ο Απόστολος Αγκόρτσας, ποιους εκπροσωπεί πλην του εαυτού του;
-Όποιος απαντήσει σωστά, κερδίζει ταξίδι στη Σαμοθράκη ή στη Θάσο από τον… Μέτιο και τον Γραβάνη!
……
*Όταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος θέλοντας να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης ζητεί ευθύνες και από τα φυσικά πρόσωπα (που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα σε στυλ Θεολόγου Τσέπελη, Φανουράκη κλπ) είναι… δικομανής!
-Όταν για ψύλλου πήδημα κάποιοι τον «καταγγέλλουν» (ακόμη και ανώνυμα…) στους Εισαγγελείς και δημόσιους ελεγκτές, πως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν;
-Μήπως… «ρουφ…»; Ή λίγο τους είναι;
....
*Είναι πράγματι "αστείο"....Να περιμένουν οι "γνωστοί" κύκλοι  κάθε φορά που θα γίνει μια βλάβη στη ΔΕΥΑΞ (ακόμη κι αν αυτή αφορά τον κεντρικό αγωγό στον Παράδεισο...), για να κατηγορήσουν τον σημερινό Πρόεδρο Μαρίνο  Σδρέβανο και να βγάλουν..."λάδι" τον Τσέπελη! Ξέχασαν ακόμη  κι αυτά που έλεγαν οι ίδιοι για το...παλιό "σάπιο" σύστημα!!!!

Τα συγχαρητήρια του Μαρίνου Σδρέβανου στους εργαζόμενους!
Δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος να συγχαρεί τους εργαζόμενους για τις τελευταίες συντονισμένες προσπάθειες των εργαζομένων στην αποκατάσταση βλαβών.
Ιδού και το σχόλιό του:
«Μία πολύ δύσκολη ημέρα είχε αίσιο τέλος. Υστερα από συντονισμένες και φιλότιμες προσπάθειες τα συνεργεία της ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ αποκατέστησαν σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της πόλης στην περιοχή Παραδείσου. Η παρουσία του Προέδρου στο χώρο της βλάβης, καθ' όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης, ήταν συμβολική προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του στον αγώνα που δίδουν καθημερινά αυτοί που εργάζονται. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στη γρήγορη αποκατάσταση!!!»
Θερμά συγχαρητήρια και σε σένα Πρόεδρε, γιατί σε αντίθεση με ορισμένους άλλους που ήταν μόνο…εφέ και πολυτελή τζιπ της εταιρείας έξω από τις βίλες του, εσύ είσαι πανταχού παρών σε όλες τις βλάβες…

«Πορεύσου» Κυριάκο με τους Μέτιους!
Νέα δημοσκόπηση: «Μικραίνει» η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Περαιτέρω συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «Kontra Channel», σύμφωνα με την οποία η «ψαλίδα» κλείνει και συγκεκριμένα βρίσκεται στις 5,5 μονάδες.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, η Χρυσή Αυγή 7%, το Κίνημα Αλλαγής 6,4%, το ΚΚΕ 6%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα 2,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση από 1,3% και το Μέρα 25 1,5%. Στο 19,6% οι αναποφάσιστοι, άλλο κόμμα επιλέγει το 5,1%.
(Σ.Σ. Πορεύσου  Κυριάκο Μητσοτάκη με τους Μέτιους, τους Πουσπουρίκες,  τους Φανουράκηδες και τους Παπαχαβιάρηδες... Κι αν νομίζεις  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πέσει» σαν ώριμο φρούτο…πάρτους αγκαζέ και πανηγύρισε από τώρα ).

Δικαιώθηκε (;) ο Μπουτάρης καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι!
Με ποινές 14 και 21 μηνών καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, τους τρεις κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.
Συγκεκριμένα, η ποινή των 14 μηνών επιβλήθηκε στον έναν από τους δύο 20χρονους σπουδαστές και στον 36χρονο ομογενή, ενώ αυτή των 21 μηνών στον δεύτερο 20χρονο.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η ποινή ανεστάλη επί 3ετία για τους δύο 20χρονους και μετά την έφεση που άσκησαν αφέθηκαν ελεύθεροι όχι όμως και για τον τρίτο που έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. 
Τη διαδικασία παρακολούθησε μέχρι το τέλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που παρίστατο ως πολιτικός ενάγων. Αποχωρώντας από το δικαστήριο, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.


ΣτΕ: Χορηγείται άσυλο στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την τύχη και των υπολοίπων 7 Τούρκων στρατιωτικών
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο για τη χορήγηση ασύλου στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της, την προσφυγή του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.
Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την τύχη και των υπολοίπων 7 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας καθώς έχει πιλοτικό χαρακτήρα αφού η υπόθεση εκδικάστηκε στο πλαίσιο της πρότυπης δίκης.
Ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim μόλις δημοσιευθεί η απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος
Έτσι, ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim μόλις δημοσιευθεί η απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής που είχε υποβάλει. Κατά συνέπεια θα πρέπει μεταξύ άλλων να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία θα μπορεί να μεταβεί σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα επιθυμεί. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών θα είναι παρόμοιο με αυτό πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.
Τότε είχε κριθεί η αναστολή του ασύλου και στο σκεπτικό τους οι δικαστές ανέφεραν μεταξύ άλλων:
"Η αναγνώριση ενός προσώπου ως δικαιούχου διεθνούς προστασίας συνδέεται άρρηκτα με τις διεθνείς υποχρέωσεις της χώρας η οποία οφείλει ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σέβεται και να εφαρμόζει τη Σύμβαση της Γενεύης η οποία αποτελεί "ακρογωνιαίο λίθο" του διεθνούς νομικού συστήματος για την προσταςία των προσφύγων. Αβασίμως προβάλλεται ότι η εκτέλεση της απόφασης ( χορήγησης ασύλου) θα επηρεάσει δυσμενώς τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και συνεπώς συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σχετιζόμενοι με την προστασία της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης της χώρας. Η αναγνώριση ενός προσώπου ως αιτούντος διεθνούς προστασίας από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται πράξη ειρηνική και ανθρωπιστική και ως τέτοια, δεν δύναται να θεωρηθεί ως μη φιλική ενέργεια έναντι άλλου κράτους".
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »