15 Μαΐου

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ, προσδοκούν ΣΕΚΕ - ΕΒΕ και Φορείς! Ο πρέσβης της Ιαπωνίας, μίλησε άψογα...ελληνικά!

15 Μαΐου
Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα κ.Shimizu μετά από πρόσκληση της ΣΕΚΕ, του Δήμου Ξάνθης και του Επιμελητηρίου επισκέπτεται από χθες την Ξάνθη
*Ενθουσιάστηκε με τις… καριόκες και φυσικά με τα αξιοθέατα του Νομού μας, ο Ιάπωνας Πρέσβης.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ από Ιαπωνία στη Ξάνθη με σημαντικές οικονομικές και επιχειρηματικές συνεργασίες, είναι το ζητούμενο για τον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό και την ΣΕΚΕ, όπως φάνηκε από τη χθεσινή πρώτη μέρα της επίσκεψης στην περιοχή μας, του Ιάπωνα Πρέσβη. Μπορεί οι τόνοι να κρατήθηκαν χαμηλά, είναι όμως εμφανέστατος ο στόχος της πολύ θερμής υποδοχής που έτυχε ο Ιάπωνας πρέσβης στη Ξάνθη και ο οποίος μάλιστα συνοδεύονταν και από την Εμπορικό Ακόλουθο της πρεσβείας.
Αναλυτικότερα: Την Ξάνθη επισκέφθηκε την Δευτέρα 14 Μαϊου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Shimizu μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Δήμου Ξάνθης και φυσικά και της ΣΕΚΕ
Ο Ιάπωνας Πρέσβης ξεκίνησε τις επισκέψεις του από τη ΣΕΚΕ και στις 10 το πρωί της Δευτέρας, επισκέφθηκε στην αρχή την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και στη συνέχεια τον Δήμο Ξάνθης όπου του επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης όπου και τιμήθηκε μάλιστα με τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης. Το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε γεύμα προς τιμή της σε εστιατόριο της Π. Πόλης.
Σημειώνεται οτι ο Ιάπωνας πρέσβης απάντησε στην προσφώνηση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη σε άψογα...ελληνικά!
Επίσκεψη Ιάπωνα Πρέσβη στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη
Αναλυτικότερα: Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, υποδέχτηκε την Δευτέρα στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Yasuhiro SHIMIZU συνοδευόμενο από στελέχη τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ταρενίδη και τον γενικό διευθυντή της και πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό.
Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Πρέσβης της Ιαπωνίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών και συγκεκριμένα οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Ξάνθης.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αμέσως μετά την συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Yasu Shimizu είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο Δημαρχείο.
Η συνάντηση, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ιάπωνα διπλωμάτη στη Ξάνθη, μετά από πρωτοβουλία του πρώην υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού και πρόσκλησής του από τον Δήμαρχο Ξάνθης, τη ΣΕΚΕ, αλλά και φορέων του τόπου.
Μια επίσκεψη με βαρύνουσα σημασία, μετά την αγορά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία συγκαταλέγεται στο πακέτο της εταιρείας Donskoy Tabak συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, από την Japan Tobacco.
Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενδεχόμενα συνεργασίας σε διάφορους τομείς.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε δράσεις πολιτισμού και τουρισμού, καθώς και επιχειρηματικότητας - επενδύσεων, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και σε θέματα οικονομίας.
Ο κ. Πρέσβης, εξέφρασε τον θαυμασμό και την αγάπη του για την Ελλάδα, και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την χώρα μας και τη Ξάνθη, ενώ επισήμανε τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης καλωσορίζοντας τον κ. Yasu Shimizu, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ξάνθης και στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, της προώθησης τοπικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι η Θράκη και η Ξάνθη είναι ένας ιδανικός τουριστικός - πολιτιστικός προορισμός.
Βαρύτητα έδωσε στο κομμάτι των επενδύσεων και στις δυνατότητες προσέλκυσης Ιαπώνων επενδυτών, αναφέροντας ότι η Ξάνθη και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ως τόπος συνάντησης λαών και πολιτισμών, είναι ένας τόπος ευκαιριών, μια περιοχή με δυναμική, που προσφέρεται για επενδύσεις.
Τόνισε δε, ότι πρόθεσή μας είναι η Ξάνθη να διευρύνει την εξωστρέφεια και την δημιουργικότητά της.
Τον Πρέσβη συνόδευαν η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Emi Mashiko, ο πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός και o Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Αμέσως μετά τον Δήμο Ξάνθης, ο κύριος Shimizu παρέστη στην έκτακτη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου του ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης την ανακήρυξή του ως επίτιμου Προέδρου του Επιμελητηρίου με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου και του πρόσφερε διάφορα αναμνηστικά αλλά και προϊόντα γνωστών επιχειρήσεων της Ξάνθης, όπως κρασιά, καριόκες, παραδοσιακά γλυκά κλπ.
Ο κύριος Shimizu επισκέφτηκε αμέσως μετά το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» και ξεναγήθηκε εκεί από τον κύριο Στέλιο Αρσενίου που τον προσφώνησε με πολύ θερμά λόγια μάλιστα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης.
Το πρόγραμμα του Ιάπωνα Πρέσβη που χθες διανυκτέρευσε στη Ξάνθη και ξεναγήθηκε μάλιστα και στην Π. Πόλη, θα συνεχιστεί σήμερα με επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ, στην ΣΕΚΑΠ, στα Πλαστικά Θράκης κλπ ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και την περιοχή της Σταυρούπολης. 



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »