*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟ: ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 82-56! Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ! (Αποκλειστικές φώτο)

27 Μαΐου



*Με 26 πόντους διαφορά ο Λεύκιππος με πρώτους παίχτες τους Κουμπάνης, Χρήστου, Νταβουλτζόπουλος και Παλάκης










ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ για το μπάσκετ της Ξάνθης. Μόλις πριν λίγα λεπτά έληξε ο τελικός της Δράμας μεταξύ των ομάδα  ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ Ξάνθης-ΑΣΤΕΡΑΣ Καβάλας.
Η ομάδα του Ματθαίου Σαββίδη συνέτριψε την ομάδα της Καβάλας με 82-56 και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2017-18 και απο του χρόνου θα αγωνίζεται πλέον στη Γ' Εθνική Μπάσκετ! 
Πρώτοι παίχτες της ομάδας της Ξάνθης οι Κουμπάνης (φοβερή εμφάνιση σήμερα), Χρήστου, Νταβουλτζόπουλος και Σταμπουλής.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το διάστημα του τελικού, με τον Αστέρα Καβάλας να προσπαθεί στα πρώτα δεκάλεπτα να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, αλλά τελικά ο Λεύκιππος κατάφερε από το ημίχρονο να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς και να μετατρέψει το ντέρμπι σε...περίπατο. 
Απο το Γ’ Δεκάλεπτο και μετά μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο ο Λεύκιππος Ξάνθης, αφού η διαφορά ανέβηκε στους 20 πόντους (44-64) για να τελειώσει το παιχνίδι με το τελικό αποτέλεσμα  82-56 και την ομάδα του Λεύκιππου  να πανηγυρίζει δυο χρόνια μετά την ίδρυσή του την άνοδο στη Γ’ Εθνική, όπου θα συναντήσει μάλιστα τον ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά και την Ασπίδα Ξάνθης που υποβιβάστηκε φέτος. 
Αναλυτικά: 
Αστέρας Καβάλας-Λεύκιππος Ξάνθης
Α ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 14-14
Β ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 31-39
Γ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 46-64
Δ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 56-82
Τελικό αποτέλεσμα 56-82
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Κουμπάνης 26 (1), Νταβουλτζόπουλος 9, Δώδος 7, Στεργίου 5 (1), Χρήστου 24 (4), Παϊτάρης 4, Ρούμογλου , Χατζηαντωνίου , Σταμπουλής 5, Παλλάκης 2, Κάλφας, Κούτρας
Αμέσως μετά την νίκη της ομάδας της Ξάνθης, ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί μεταξύ των φιλάθλων, των προπονητών και φυσικά των καλαθοσφαιριστών, ενώ έγινε η απονομή του Κυπέλλου απο τον Πρόεδρο ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο.
Όλοι οι παίχτες, οι προπονητές, οι διοικούντες, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης έχουν γίνει...μια παρέα και πανηγυρίζουν!
Πριν λίγο μάλιστα έγινε και η απονομή του Κυπέλλου στην ομάδα του Λεύκιππου απο τον Πρόεδρο ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο για τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Σημειώνουμε οτι στο πλευρό της ομάδας βρέθηκαν στο σημερινό τελικό ΜΠΑΣΚΕΤ το Xanthi channel που θα δείξει απο τις αθλητικές ειδήσεις τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων μας,  ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης με την διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού κ.Λιάνα Καραολίδου (σ.σ. ο γιος της αγωνίζεται στον Λεύκιππο κι ήταν απο τους κορυφαίους), ο Γιώργος Γκούρτσας και τα πανηγύρια δεν λένε ακόμη και τώρα  να σταματήσουν! 
Για πάντα και μια ζωή...ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ! 
Στην επόμενη σαιζόν ο Λεύκιππος θα αγωνίζεται λοιπόν στην Γ’ Εθνική με τρομερά ντέρμπι με τον ΓΑΣ Κομοτηνής και την ΑΣΠΙΔΑ Ξάνθης και πάμε γι' άλλες! 
Οι φωτογραφίες αποκλειστικές απο τον θρίαμβο της ομάδας της Ξάνθης.
























Share this

Related Posts

Previous
Next Post »