*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαΐου

ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ! ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ! 15 λεπτά έστησε την Δευτέρα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και 25 λεπτά (χθες) την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης!

09 Μαΐου
*Σεμνά και ταπεινά, απαιτεί να μην ξεκινάνε οι συνεδριάσεις, αν δεν είναι παρών από την αρχή και ο…ίδιος! 


*ΟΧΙ στην κληρονομιά ενός ερείπιου (η αντικειμενική του αξία είναι 11.000 ευρώ) στην οδό Ορφέως, είπαν ομόφωνα τα μέλη!


Με καθυστέρηση 25 λεπτών, συνεδρίασε την Τρίτη 8 Μαϊου και ώρα 13.25 η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Κυριάκου Παπαδόπουλου.
Ο λόγος; Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Φανουράκης, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ της Επιτροπής, επέμενε να μην ξεκινήσουν την συνεδρίαση γιατί είχε…προσωπική δουλειά! (Σ.Σ. Να πάρει το παιδί του από το σχολείο…). Σεμνά και ταπεινά…!
Αποτέλεσμα; Να στηθούν όλοι οι υπόλοιποι (δημοτικοί σύμβουλοι, η δικηγόρος του Δήμου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι δημοσιογράφοι κλπ), προκειμένου να τον περιμένουν να έρθει και να …παρακολουθήσει την συνεδρίαση, ενώ δεν έχει δικαίωμα καν ψήφου!!!! Απίστευτα αλλά αυτοδιοικητικά…!
ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!
Όλα τα θέματα στη συνεδρίαση πέρασαν ομόφωνα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Σώμα απάντησε αρνητικά στην αποδοχή κληρονομιάς ακινήτου στη Π. Πόλη της Ξάνθης, διότι είναι 19 οι κληρονόμοι, κάποιος εξ’ αυτών δεν βρίσκεται και ο Δήμος δεν ήθελε να μπλέξει!
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρησε, διότι καθυστέρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, μετά από απαίτησή του, προκαλώντας ποικίλα σχόλια…ενώ απουσίαζε και το μέλος της παράταξής του και δικηγόρος Καρά Αχμέτ!
Αναλυτικότερα: Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης τα μέλη ψήφισαν ομόφωνα την έγκριση του από 3-5-2018 πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού που αφορούσε τον συνοπτικό διαγωνισμό με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης, επισκευής και πιστοποίησης ανελκυστήρων Δήμου Ξάνθης και του  από 3-5-2018 πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού που αφορούσε τον συνοπτικό διαγωνισμό με τίτλο: «Αποκατάσταση των παιδικών χαρών της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Ευμοίρου».
Ομόφωνα επίσης ψηφίστηκε η κατάρτιση των όρων δημοπρασίας  του έργου: «Εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης κολυμβητηρίου Δήμου Ξάνθης φάση Α» με εισηγήτρια την Αικατερίνη Μανά.
Ομόφωνα πέρασε επίσης και η «Ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από οικισμούς του Δήμου Ξάνθης» με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού αλλά και η Προμήθεια γεωδαιτικού σταθμού με πλήρες σε παρελκομένων» με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού καθώς και έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού.
Ομόφωνα πέρασε τέλος και  η έγκριση των δαπανών και διάθεση (δέσμευση) πιστώσεων των ΚΑΕ του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2018 καθώς επίσης και η απόδοση  λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή διοδίων και εξόδων μετακίνησης του Δημάρχου Ξάνθης.
Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή απάντησε αρνητικά στην αποδοχή κληρονομιάς ακινήτου της Παλιάς Πόλης στην οδό Ορφέως 73-74 αξίας 69.000 ευρώ (οικόπεδο-κτίσμα) ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 11.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι υπάρχουν 19 κληρονόμοι και δεν μπορεί να βρεθεί ο 19ος ο οποίος αν και αναζητήθηκε…δεν βρέθηκε. Γεγονός που οδήγησε την Νομική Υπηρεσία να εισηγηθεί αρνητικά στο συγκεκριμένο θέμα και τα μέλη να ψηφίσουν ομόφωνα ΟΧΙ, διότι όπως συμφώνησαν όλοι, υπάρχει φόβος να «μπλέξει» ο Δήμος και να μην μπορεί να ξεμπλέξει! .
Τέλος ομόφωνα εξουσιοδότησε η Επιτροπή και την δικηγόρο του Δήμου Ξάνθης Ελένη Χατζηλιάδου προκειμένου να παραβρεθεί σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για υπόθεση του Δήμου Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »