*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Απριλίου

See Through Μωραϊτης κατά ΚΚΕ και υπαλλήλου του Ζεϊμπέκ για το 2ο παζάρι στο Αεροδρόμιο του Ζυγού...

26 Απριλίου
Έτοιμος για ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής μειονοτικού ψηφοδελτίου, ο Σιαμπάν Μπαντάκ. Και χθες έδωσε έντονο το παρόν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής!
…………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Χαμός έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης που μετέδωσε ζωντανά το Xanthi channel για το θέμα του 2ου παζαριού στο αεροδρόμιο του Ζυγού με την παράταξη του ΚΚΕ αλλά και τον "υπάλληλο" του Ζεϊμπέκ Χουσείν επίσης υπέρ!
Ποιός είδε τον Πρόεδρο και δεν φοβήθηκε! Μού ¨θύμισε" τον Μωραϊτη που τα έβαλε με το Εμπορικό Κέντρο που ήθελε να δημουργήσει η Αθωνική στο ΔΕΡΑΣ! Τι χρόνια κι εκείνα!
.....
*Στην Ξάνθη βρίσκεται από χθες ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδης, αφού μας εξέπληξε… ευχάριστα, καθώς το ένα από τα τέσσερα σκάφη του που είχε στη Μύκονο, θα βρίσκεται αυτό το καλοκαίρι στο Λιμένα Θάσου και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες αλλά και μέρα παρά μέρα θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη με προοπτική να συνδεθεί και με την Τένεδο όπως δήλωσε ο ίδιος στην Ανοιχτή γραμμή.
-Πόση είναι η απόσταση Σαμοθράκης - Τενέδου με το καράβι του; 1.5 ώρα θάλασσα! Και 4 ώρες η απόσταση κατευθείαν απο την Θάσο...
……
*Λευκή νύχτα ετοιμάζουν και φέτος οι Καβαλιώτες για τις 4 Μαϊου με δεκάδες εκδηλώσεις εκείνη την ημέρα.
Υπάρχει μάλιστα και άριστη συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών, δηλαδή τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, το εκεί Επιμελητήριο, το δήμο Καβάλας, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και την περιφέρεια ΑΜΘ. Μάλιστα έχουν βρεθεί και χορηγοί. Ως «χρυσός χορηγός» αναφέρεται η εταιρεία Ενεργειακή Αιγαίου, ως χορηγός η εταιρεία 3Ε και «αργυρός χορηγός» η εταιρεία ΒΦΛ.
……
*Οι διοργανωτές έδωσαν ήδη στη δημοσιότητα ένα πρώτο πρόγραμμα των δρώμενων της Λευκής Νύχτας, όπου περιλαμβάνονται 31 εκδηλώσεις αν και είναι πολύ πιθανό ο αριθμός να αυξηθεί, καθώς μέχρι την ημερομηνία κι άλλες ιδιωτικές εκδηλώσεις θα προστεθούν στις υφιστάμενες. Οι επιπλέον εκδηλώσεις αναφέρονται ως «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», δηλαδή πρόκειται για γεγονότα που θα διοργανώσουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ, ταβέρνες κλπ) της Καβάλας.
-Εμείς (εδώ στη Ξάνθη), τα κάνουμε!
(σ.σ. Εμείς δωρεάν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που θα διοργανωθεί στη Ξάνθη, για την τόνωση της αγοράς και των μαγαζιών της πόλης μας).
……
*Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου Καβάλας.
Μάλιστα εκ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκε δεόντως στη συνεδρίαση ήταν οι προετοιμασίες για την υλοποίηση της επόμενης Kavala Expo 5-9 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό κέντρο Καρβάλης.
-Αλήθεια, με την Εμπορική Έκθεση που κάθε χρόνο διοργάνωνε στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης το Επιμελητήριο Ξάνθης, τι έγινε; Τέλος ο θεσμός μια για πάντα; Ή κάτι άλλο ετοιμάζει ο Πρόεδρος Στέλιος Μωραϊτης και απλά το έχει έκπληξη;
……
*Συναγερμός έχει σημάνει στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, μετά την επιβεβαιωμένη εμφάνιση και γρήγορη εξάπλωση σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, καθώς και στις Ασιατικές χώρες, επικίνδυνου και επιβλαβούς φυτοπαθογόνου βακτηρίου Ξυλέλλα. Πρόκειται για βακτήριο το οποίο προσβάλει θαμνώδεις και δενδρώδεις καλλιέργειες, κυρίως ελιές, για τις οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και άλλα είδη όπως αμυγδαλιές, κερασιές, δαμασκηνιές ,ακακίες, αμπέλια, καθώς και όλα τα αρωματικά φυτά, λεβάντα, δεντρολίβανο, πικροδάφνη καταστρέφοντας ολοκληρωτικά φυτείες.
Αποστρατεύεται ο κεντρικός λιμενάρχης Καβάλας 
Θωμάς Τσιαλός υπηρέτησε στην Καβάλα επί 5ετία!
Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, είχε το πρωί της Τρίτης (24/4) ο αποχωρών λιμενάρχης Καβάλας, αρχιπλοίαρχος (Λ.Σ.) Θωμάς Τσιαλός.
«Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα η αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσία του αρχιπλοιάρχου πλέον, κεντρικού λιμενάρχη Καβάλας, Θωμά Τσιαλού. Ο κ. Τσιαλός διαδραμάτισε πολύ σοβαρό ρόλο στην Καβάλα, καθώς είναι ο μακροβιότερος λιμενάρχης στην πόλη μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρκόπουλος.
«Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία σε όλα τα θέματα κι αυτά που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως τα σχετιζόμενα με τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου, με τον χειρισμό των δρομολογίων στην Κεραμωτή, το εύρος των δρομολογίων, με τη διευκόλυνση των έργων που υλοποίησε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας και με όλα γενικότερα τα θέματα είχαμε άψογη συνεργασία. Χωρίς να είναι Καβαλιώτης είχε και την πλήρη γνώση και τον κατάλληλο υπηρεσιακό χειρισμό, αλλά και την πλήρη κατανόηση και αντίληψη των θεμάτων. Θα έλεγα ότι είναι και έκπληξη αλλά και απώλεια για την περιοχή μας, έστω και μετά από τόσα χρόνια, η αποστράτευση του κ. Τσιαλού», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.
-Να ευχαριστούμε κι εμείς το καλός πολίτες στον κύριο Θωμά Τσιαλό.

Το νέο 7μελές Δ.Σ. των Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης
Μετά από εσωτερικές διεργασίες στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, το νέο επταμελές Δ.Σ. έχει ως εξής:
1) Πρόεδρος - Κοτσάκη Δήμητρα (γονέας)
2) Α΄ Αντιπρόεδρος - Μποζ Ερσην (ΑμεΑ)
3) Β΄ Αντιπρόεδρος - Θεοφυλάκης Στέλιος (ΑμεΑ)
4) Γενικός Γραμματέας - Κουρπαλίδης Ιωάννης (ΑμεΑ)
5) Ταμίας - Γιουβατζίκ Κωνσταντίνος (γονέας)
6) Οργανωτικός Γραμματέας - Τσάκαλος Απόστολος (ΑμεΑ)
7) Βοηθός Γραμματέα - Αισέ Γκιουλ Φετά (ΑμεΑ)

ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ: Διακοπές νερού την Παρασκευή 27/4 
στις οδούς Αγ. Ελευθερίου και Κιουταχείας
Για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Αγίου Ελευθερίου, και για την σύνδεση των οικοδομών στην συγκεκριμένη οδό με το νέο δίκτυο, απαιτείται η διακοπή της υδροδότησης στις παρακάτω οδούς τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Παρασκευή  27 -4-2018 από 8:00 έως 15:00.
Α) Οδός Αγίου Ελευθερίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Καβάλας και Ανατ. Θράκης
Β) Οδός Κιουταχείας από την οδό Αδρ. Δημητρίου έως την οδό Αγίου Ελευθερίου
Παρασκευή 27 -4-2018 από 8:00 έως 10:00.
Α) Οδός Αγίου Ελευθερίου από την οδό Ανατ.  Θράκης έως την οδό  40 Εκκλησιών
Ζητούμε συγνώμη και την κατανόηση των κατοίκων.

Επεισόδια και χημικά έξω από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, 
σε πορεία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Ενταση επικράτησε έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέληξε η πορεία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει φραγμό, για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το προξενείο. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Τελικά, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τρίτης, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το τουρκικό προξενείο.

Προαγωγές, τοποθετήσεις και μεταθέσεις εισαγγελέων αποφάσισε το ΑΔΣ
Τέσσερις νέους εισαγγελείς εφετών διαθέτει πλέον η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μετά τις αποφάσεις που έλαβαν το 15μελές και 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου.
Με τις αποφάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν προαγωγές, τοποθετήσεις και μεταθέσεις εισαγγελέων.
Συγκεκριμένα, στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών προάγονται η Ευδοκία Πούλου, ο Αχιλλέας Ζήσης, ο Ευριπίδης Νικολάου και ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Οι τέσσερις νεοπροαχθέντες, με απόφαση του ΑΔΣ, τοποθετήθηκαν στην Αθήνα. Στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών προάγονται η Αθηνά Προκοπίδου, ο Παντελής Μάτσικας, η Θεοδώρα Μπότσα και ο Λάμπρος Τσόγκας.

Παράλληλα, μετατίθενται τρεις εισαγγελείς Εφετών ως εξής: Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλειος Χάνης, στη Λαμία ο Αριστοτέλης Χριστόπουλος και στο Βόρειο Αιγαίο ο Κωνσταντίνος Σαμαράς

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »