*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Απριλίου

Σαμοθράκη-Τένεδο, θα "σαλπάρει" το σκάφος του Κ. Παπαβραμίδη απο τη Θάσο...

25 Απριλίου
Στον Λιμένα Θάσου βρίσκεται από χθες το ένα από τα σκάφη του Ξανθιώτη επιχειρηματία Κώστα Παπαβραμίδη, προκειμένου να κάνει δρομολόγια προς Σαμοθράκη-Τένεδο (μέρα –παραμέρα) και μίνι κρουαζιέρες στο Θρακικόν Πέλαγος και τον γύρο της Θάσου.
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μουσικό θεατρικό. «Γκόλφω λέμε και κλαίμε» - τώρα και στην Ξάνθη! Διαφημίζει την παράσταση του Μουσικού Σχολείου Πειραιά από τώρα ο Θανάσης Ξυνίδης ανακοινώνοντας εκ των προτέρων φυσικά ότι θα πάει… διότι θεωρεί ότι θα είναι εκπληκτική μουσική παράσταση.
-Ομολογώ ότι εκτός από δικηγόρος, θα ήταν και έξυπνος ατζέντης και διαφημιστής!
Το θέμα βέβαια είναι να πάνε και άλλοι…εκτός από τον Θανάση.
……
*Δεν θα κατέβει λέει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ γιατί έτσι θέλει ο Γιώργος Σαββίδης.
Οπότε και ο ημέτερος Στάθης Παπαδόπουλος σχολίασε με νόημα στο fib: Ρε συ Γιωργάκη Σαββίδη... πες τους μακακες τους συμβούλους σου, ότι εάν δεν κατέβει ο ΠΑΟΚ στον Τελικό θα "φάμε" το λιγότερο υποβιβασμό...Οπότε άσε να πάμε να το κάνουμε "ανακαίνιση" το ΟΑΚΑ και την Βουλή...κι ας μην παίξω ξανά ΠΟΤΕ...!!!
-Ξεπεράσανε και τους… Ρουβίκωνες!
……
*Ποδοσφαιρικό. Φιλικό παιχνίδι Παλαιμάχων ΑΟΞ-Ελαιοχώρι 4-0. Τα γκολ Καρύδης (2) και από ένα Γιοβανούδης και Κουρής
……
*Μπράβο στην ΚΕΔ που απεφάσισε και όρισε τον Βαγγέλη Κιοτζένη της ΕΠΣ Ξάνθης στον αγώνα Πανσεραϊκός - Αιγινιακός. Πως έγινε αυτό; Ρωτάει ο δημοφιλής αθλητικογράφος Γιάννης Τσιλιγγιρίδης.
-Ρώτα τον Γιώργο Πανίδη. Μπορεί κάτι να ξέρει…
……
*Σχολιάζει με νόημα ο Μάκης Τζάτζος: «Αν και οπαδός των Ζουλού τρέφω και μια συμπάθεια στους Μάου Μάου».
-Στάθη (Παπαδόπουλε), διέγραψέ τον, γιατί αυτά δεν τα λέει ούτε ο… Μίκυ Μάους!
……
*Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνέντευξη τύπου της αναπληρώτριας Διευθύντριας της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Θεοδώρας Κουλουρά.
Η οποία σε συνέχεια της Λαϊκής Συνέλευσης σε Καβάλα και Νέα Καρβάλη την προηγούμενη εβδομάδα, η κ. Κουλουρά επανέλαβε τις απόψεις της εταιρίας ενώ τόνισε πως σε όλες τις έως τώρα μετρήσεις διαπιστώθηκαν ρύποι αρκετά κάτω από το όριο!! Φυσικά η εταιρεία θα πει τα δικά της! Ο κόσμος όμως ανησυχεί και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά…
……
*Κατά 237 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο τα φέσια του Δημοσίου - ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα και εκκρεμείς επιστροφές φόρων – και ανήλθαν σε 3,390 δισ. ευρώ από 3,153 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ οι πληρωμές για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανήλθαν σε 49,8 εκατ. ευρώ από 34,1 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν σε 2,614 δισ. ευρώ από 2,461 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 776 εκατ. ευρώ από 692 εκατ. ευρώ.

Το σχόλιο του Ανέστη Αντωνιάδη για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα! Πάμε… μπουζούκια, πάμε;
Δηκτικό σχόλιο του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη στο fb για τις εξαγγελίες  του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:
Ο πρωθυπουργός σήμερα μας είπε:
1. Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει έναν από τους κεντρικούς της στόχους: Την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.
2. Η οικονομία και η κοινωνία πατάνε ξανά στα πόδια τους
3. Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης με σαφές στίγμα των δικών μας αξιών και στόχων
Επίσης, Υπερδιπλάσιο του στόχου που είχε τεθεί, στο 4% (με βάση τη μέτρηση ESA της ΕΛΣΤΑΤ) είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017.
Δεν έχουμε ανοικτά μπουζούκια σήμερα στην Ξάνθη να πάρω τους κουμπάρους μου, να πιούμε ένα CARDU και να πετάξουμε και άνθη, ακούγοντας λαϊκά άσματα. Τόσο έχω φτιαχτεί και δεν μπορώ να διασκεδάσω. Εκεί καταντήσαμε!

Κλήρωση Απριλίου 2018 για τις αποδείξεις με κάρτες
Στις 26 Απριλίου 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η Κλήρωση Απριλίου 2018 για τις αποδείξεις με κάρτες (φορολοταρία ή λοταρία αποδείξεων) για τις συναλλαγές του προηγούμενου μήνα. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 1.000 τυχεροί που ο καθένας θα λάβει από 1.000 ευρώ.
Πριν από τη διενέργεια των κληρώσεων θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο.
Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.
Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό.
Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
Ανοιχτό το Χατζιδάκειο για το κοινό από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ως συνδιοργανωτής στο “Ξάνθη Πόλις Ονείρων”, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και με την υποστήριξη της  Επιτροπής Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, ανακοινώνει ότι το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Δευτέρα 23 Απριλίου: 08:30-15:00
Τρίτη 24 Απριλίου: 08:30-15:00
Τετάρτη 25 Απριλίου: 08:30-15:00
Πέμπτη 26 Απριλίου: 08:30-15:00 και 17:30-21:00
Παρασκευή 27 Απριλίου: 08:30-15:00 και 17:30-21:00
Σάββατο 28 Απριλίου: 09:00-15:00

Κατασχέσεις οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη 
κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη
Τετρακόσια τριάντα ένα κιλά (431kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 32, 34, 17 και 41 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 32χρονος να έχει καταπλεύσει με ξύλινη μηχανοκίνητη λέμβο (τύπου μπλάβας), φορτωμένης με συνολικά είκοσι (20) σάκους με όστρακα, στο λιμενίσκο Μαΐστρου – Αλεξανδρούπολης, όπου ανέμεναν οι λοιποί δράστες. Ο 32χρονος, ο 34χρονος και ο 17χρονος αποπειράθηκαν να διαφύγουν, ακινητοποιήθηκαν όμως από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Τα όστρακα μεταφέρθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν είκοσι σάκους με τετρακόσια τριάντα ένα κιλά (431kg) όστρακα του είδους “Donax Trunculus” (τελλίνα), εκ των οποίων δεκατέσσερις σάκοι με διακόσια ογδόντα επτά κιλά (287kg) υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,3εκ. έως 2,8εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,00εκ.).
Το σύνολο των ως άνω οστράκων, κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ η αλίευση των οστράκων του είδους τελλίνα απαγορεύεται στην εν λόγω περιοχή και κατά την περίοδο από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η λέμβος τύπου μπλάβας καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »