*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαρτίου

Βάλτε τον Μιχάλη Ρεκάρη να διαβάζει τις ανακοινώσεις του Φανουράκη...έχει καλύτερη ορθοφωνία!

02 Μαρτίου
Σπασμένα τζάμια χθες στην είσοδο των δικαστηρίων Ξάνθης. Από τα καλά της… «πλατείας» Τέρας του Λάκη Στυλιανίδη, αφού η αστυνομία δεν μπορεί να την φυλάξει!
………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σπασμένα τζάμια και «βαμμένα» παράθυρα με μαύρη μπογιά, συναντούσε κανείς χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, ύστερα και από την προχθεσινή νυχτερινή επίθεση με πέτρες και λοστούς.
-Λίγο πολύ είναι εμφανές βέβαια ποιοι είναι οι δράστες….
Το θέμα όμως είναι και το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθούν οι ζημιές αλλά και αν θα πάρει θέση ο Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης στην επίθεση.
…….
*Προς Μανώλη Φανουράκη Τζοκεράδικο. Μήπως πριν ξαναδιαβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο ερώτηση ή ανακοίνωση σου, πρώτα θα πρέπει να την μελετάς καλύτερα και να κάνεις και…λίγη προπόνηση;
Γιατί χθες όπως σε είδα στην Κάμερα, δεν συλλάβιζες μόνο, αλλά και έκανες σε κάποια σημεία λάθη στους…τόνους!
*Πρόταση της στήλης. Αφού τις υπογράφετε που τις υπογράφετε όλοι οι σύμβουλοι της Παράταξης Κοινωνίας Δημοτών, τις ανακοινώσεις σας, γιατί Μανώλη δεν βάζεις την Χαριτωνίδου ή τον Μιχάλη Ρεκάρη που έχει και καλύτερη…ορθοφωνία να τις διαβάσουν;
-Ίσως έτσι, εκτίθεσαι λιγότερο στις συνεδριάσεις…
……
*Στα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Βόλου θα επιστρέψει ο Αχιλλέας Μπέος από τη στιγμή που αθωώθηκε για τα κακουργήματα που τον βάραιναν για την υπόθεση του «Koriopolis».
……
*Όπως είναι γνωστό, ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου κρίθηκε ένοχος για δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση. Αντιθέτως η έδρα τον έκρινε αθώο για όλα κακουργήματα που τον βάραιναν.
……
*Μετά λοιπόν την παραπάνω  εξέλιξη ο Αχιλλέας Μπέος πρόκειται να επιστρέψει στη θέση του Δημάρχου Βόλου, από την οποία και είχε προσωρινά παυθεί!!!.
-Ζητώωωωω! Σε λίγο θα ανακηρύξουν και ήρωα τον Μπέο…
……
*Μίζες που φθάνουν τις 370.000 ευρώ και όπως κατατέθηκε στη γερμανική δικαιοσύνη, από τον ίδιο τον εμπλεκόμενο, διακινήθηκαν για την ανάθεση και υλοποίηση έργων του Μετρό, στην Αθήνα, την περίοδο 2003-2007, αποκάλυψε η έρευνα της εισαγγελίας Διαφθορας.
Μάλιστα όπως ανέφερε το ίδιο το στέλεχος καταθέτοντας στη γερμανική δικαιοσύνη, τα έργα τιμολογούνταν απευθείας με ένα καπέλο 5% εως 7% προκειμένου να δίδονται μίζες σε πολιτικά κόμματα.
-Τελικά σταματημό δεν έχει αυτή η ιστορία… Η μίζα, της μίζας, ω… μίζα!


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ΙΧΕ αυτοκινήτου   στη Ξάνθη
Συνελήφθη την 2-3-2018 το μεσημέρι, στη Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, 42χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-3-2018, αφαίρεσε από την πόλη της Ξάνθης ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη του.
Κατεβάζουν ρολά από 15 πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη 
- 4 μόλις στην Ξάνθη
Δεκαπέντε πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη, κατεβάζουν ρολά από την 1 Μαρτίου 2018 διότι αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση που τους είχε σταλεί μετά την αλλαγή καθεστώτος στον οργανισμό. Στην Ξάνθη μόλις 4 μέχρι στιγμής.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 1/5 από τα πρακτορεία που λειτουργούσαν στην Αλεξανδρούπολη θα συνεχίσουν να λειτουργούν, διότι 15 από τους 19 πράκτορες αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση κι έτσι δεν μπορούν να πάρουν εκ νέου άδεια. Όπως ανέφερε πράκτορας της Αλεξανδρούπολης στο Θράκη Νετ οι νέες αυτές συμβάσεις είχαν έρθει στους πράκτορες χωρίς καμιά προειδοποίηση, ενώ είναι καταρτισμένες έτσι που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πρακτόρων και θίγουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι 15 θέσεις που άδειασαν δεν θα αντικατασταθούν, αλλά πιθανόν ο ΟΠΑΠ θα επαναπροκηρύξει 8-9 θέσεις, ενώ έχει ήδη δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους πράκτορες Πανελλαδικά. Τέλος οι 15 πράκτορες που κλείνουν τα μαγαζιά τους και μένουν χωρίς δουλειά θα κινηθούν νομικά.
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 11/03/2018 
Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ενημερώνουμε τα μέλη του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», πως για  η εκλογική διαδικασία της  04/03/2018 ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ για την 11/03/2018.
Ως εκ τούτου:
1. Η εγγραφή νέων μελών θα διαρκέσει μέχρι και την 01/03/2018 και έως τις 12 00’ το βράδυ, με  δυνατότητα καταβολής της οικονομικής εισφοράς και ως κατά την ημέρα εκλογής.
2. Η υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων μέχρι και την 02/03/2018 και έως τις 12 00’ το  μεσημέρι.
3. Η απόσυρση υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνει μέχρι και την 03/03/2018 και έως τις 12 00’ το  μεσημέρι. 
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Δ/Ε
ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ 
στη Διεθνή Έκθεση Detrop Boutique 2018
Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας Detrop Boutique 2018 που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην Έκθεση με περίπτερο 105 τετραγωνικών μέτρων στο οποίο 14 παραγωγοί από την περιοχή μας είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα προϊόντα τους, να πραγματοποιήσουν απευθείας Β2Β συναντήσεις και να διαπραγματευτούν εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών.
Η Διεθνής Έκθεση Detrop Boutique στοχεύει να γνωρίσει σε εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό πιστοποιημένα προϊόντα και επιλεγμένες ετικέτες της χώρας μας, δίνοντας έμφαση στο συνδυασμό των παραδοσιακών υλικών με τους σύγχρονους τρόπους παρασκευής και παρουσίασης των προϊόντων. Στη φετινή Έκθεση οι εμπορικοί επισκέπτες από το εξωτερικό ξεπέρασαν τους 300 προερχόμενοι από 36 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.
Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Νίκος Ευφραιμίδης ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς καθώς προβάλλουν τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δίνουν ώθηση στην οικονομία της περιοχής μας».
Eurostat: Ήπειρος, Θράκη και Δυτική Ελλάδα 
στις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ
Στη δημοσιότητα το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των περιφερειών της ΕΕ έδωσε η Eurostat.
Το ΑΕΠ κυμαίνεται από το 29% έως και το 611% του κοινοτικού μέσου όρου με τις αποκλίσεις να είναι τεράστιες.
Από αυτό προκύπτει πως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι μερικές από τις χώρες που έχουν τις φτωχότερες περιφέρειες στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της στατιστικής υπηρεσίας, η πιο φτωχή περιφέρεια στην ΕΕ από το τέλος του 2016 είναι το Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 29% του κοινοτικού μέσου όρου. Χαμηλό ΑΕΠ έχουν συνολικά 21 περιφέρειες. Πέντε έχει η Βουλγαρία και η Πολωνία, τέσσερις η  Ουγγαρία, τρεις η Ελλάδα και Ρουμανία και μία η Γαλλία. Οι τρεις ελληνικές περιφέρειες είναι η Ανατολική Μακεδόνια- Θράκη, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 46% του κοινοτικού μέσου όρου, η Ήπειρος με 48% και η Δυτική Ελλάδα με 49%. Όσον αφορά την πιο πλούσια περιφέρεια... αυτή δεν θα ανήκει για πολύ καιρό ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς πρόκειται  για το Εσωτερικό Λονδίνο (Inner London) με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 611% του μέσου όρου.
Συνελήφθη στη Ν. Καρβάλη, μετά από καταδίωξη στην ΕΓΝΑΤΙΑ, 
24χρονος Σύριος ο οποίος μετέφερε με ΙΧ αυτοκίνητο 
13 Σύριους μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη την Τετάρτη (28-2-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη άμεσα, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »