*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαρτίου

31/3 & 1/4 ξανά Bazaar με τα έργα των παιδιών του πρώην Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης...! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

20 Μαρτίου
Ο γραμματέας του παραΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου στο Bazaar του Παραρτήματος ατόμων με αναπηρία με παιδιά που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους!
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, διοργανώθηκε το Πασχαλινό παζάρι του παραρτήματος ατόμων με αναπηρία στη Ξάνθη.
-Γιατί αναφέρομαι μόνο στο Σάββατο;
Μα γιατί την Κυριακή από το πρωί έβρεχε…! Οπότε και τους τα χάλασε!
……

*«Μαρία Τέη, Κοσμάς, Κατερίνα, Φένη, Βαρβάρα, Γεωργία, Μιχάλης, Ευαγγελία, Ταμάρα και όλοι οι εκπαιδευόμενοι...», έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ετοιμαστούν τα πανέμορφα διακοσμητικά, όπως επεσήμανε και η μοναδική Δέσποινα Παπαδοπούλου στο fb ενώ στην εκδήλωση βοήθησε και ο Γιώργος Δερές…
-Ενώ μετά την βροχή της Κυριακής, το πολύ πετυχημένο Bazaar θα επαναληφθεί 31/3 και 1/4/2018.
……

*Η είδηση; Για να λέμε και τα κακά κι όχι τις «κακίες» του… παραΣΥΡΙΖΑ! Από όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς κλπ στο Bazaar τον μόνο που είδα να πηγαίνει να ψωνίζει και να στηρίζει τα παιδιά, ήταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
Με μπουφάν, κασκόλ και πολύ χαμόγελο!
(σ.σ. Μήπως προετοιμάζεται σιγά σιγά για τις… δημοτικές εκλογές του 2019 και απλά δεν το… μαρτυράει από τώρα, μην «πέσουν» άπαντες επάνω του; Μήπως;).
……
*Δεν ξέρω αν τα site της Καβάλας χαρακτήρισαν επίτηδες τον Μπάμπη ως… «προπονητή»του Ορφέα Ξάνθης, ωστόσο στα ρεπορτάζ τους όλοι ομιλούν περί αποβολής από το γήπεδο του… προπονητή Μπάμπη Χατζημεστή!
-Ώρα είναι αν «πλακώσει» και ο Σύνδεσμος Προπονητών Ξάνθης (σ.σ. Πρόεδρος ο Γιώργος Μαραντάς) και να του ζητήσουν… πτυχίο και άσκηση επαγγέλματος!
……
*Προς Μανώλη Τσέπελη Φούρνοι, Καφέ και σοκολάτα, Πρώτο σκαλί, Φυσις κλπ
O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Θωμάς Ηλιάδης κατάφερε κι έφερε στη Ξάνθη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο αλλά και τον φοβερό Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη…
-Εσύ που συχνά πυκνά εμφανίζεσαι και ως…πολιτικός «ηγέτης» με πτυχίο δημοτικού σχολείου, μπορείς να μας πεις επί τόσα χρόνια ως επαγγελματίας δημοτικός σύμβουλος, ποιόν θεσμό έφερες στη Ξάνθη;
-Αυτό του σωματείου… «μπαζόντων»… ρέματα;
……
*Αντίστροφα μετρούν πλέον οι μαθητές για τις διακοπές του Πάσχα καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα τα σχολεία θα κλείσουν για δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, για τη φετινή σχολική χρονιά, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Δευτέρα 2 Απριλίου και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Δευτέρα 16 Απριλίου.
Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη Νέα Βύσσα, προϋπολογισμού 11,6 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ
Με   απόφαση   του   Περιφερειάρχη   Ανατολικής   Μακεδονίας   και Θράκης   κ.   Χρήστου   Μέτιου,   το   έργο  της   κατασκευής   δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη δημοτική   κοινότητα   Νέας   Βύσσας  του   Δήμου   Ορεστιάδας, προϋπολογισμού   11.690.062   ευρώ,  εντάχθηκε   στο   Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Το έργο,  που υπέβαλε η ΔΕΥΑ του Δήμου Ορεστιάδας,  προβλέπει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 42,3 χιλιομέτρων, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες  3.700 κατοίκων για τα επόμενα 20 χρόνια, καθώς και έξι αντλιοστασίων.
Ταυτόχρονα,   θα   κατασκευαστεί   εγκατάσταση   επεξεργασίας λυμάτων που θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού της Νέας Βύσσας σε βάθος 20ετίας, με πρόβλεψη να μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει τις παροχές 40ετίας, δηλαδή συνολικό πληθυσμό 5.100 κατοίκων.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο καταδρομέας και βατραχάνθρωπος Yποστράτηγος Γεώργιος Τζιτσικώστας, υποδιοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού!
Αποκλειστικό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αρχηγος τους ΓΕΣ Αλκιβιαδης Στεφανής  έστειλε υποδιοικητή για το Δ Σώμα Στρατού τον υποστράτηγο βατραχάνθρωπο των Ιμίων Γεώργιο Τσιτσικώστα κομάντο καταδρομέα
Ο πρώην υποδιοικητής Λιακος  Γεώργιος τοποθετήθηκε διευθυντής πεζικού στην Χαλκίδα
Ο καταδρομέας και βατραχάνθρωπος Υποστράτηγος Τσιτσικώστας, ήταν διοικητής της Επίλεκτης 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων - «Ιερός Λόχος».

«ΑΣΗΜΕΝΙΑ» Η ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ ΞΟΥΛΟΓΗ 
ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥ
Η Ιωάννα Ξουλόγη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 12.733 βαθμούς, μια ημέρα μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε στον τελικό των ασκήσεων εδάφους για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy που διεξάγεται στο Μπακού κέρδισε η Ιωάννα Ξουλόγη.
Η Ιωάννα Ξουλόγη, που κατάγεται από την Καβάλα και συγκεκριμένα από τη Μεσορόπη, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 12.733 βαθμούς, μια ημέρα μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους. Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κιατέκτησε η Κροάτισσα, Ανα Ντέρεκ.
Νωρίτερα, η Ιωάννα Ξουλόγη ήταν τέταρτη στον τελικό της δοκού ισορροπίας, με 12,000 βαθμούς, αλλά στο έδαφος ήταν εκπληκτική και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η 16χρονη, Εβελίνα Μάγια, στη δοκό ισορροπίας, αφού κατέλαβε την 7η θέση με 11,700 βαθμούς. Στον τελικό του εδάφους, η Μάγια κατέκτησε την 5η θέση με 12,566 βαθμούς.

Το ΚΚΕ Ξάνθης,  για το θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα μετανάστες
Το θανατηφόρο δυστύχημα με νεκρούς μετανάστες στην Ξάνθη την ίδια μέρα με το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, με νεκρούς πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά, δείχνει ότι δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ούτε τα ολοένα και πιο εξελιγμένα μέτρα καταστολής στα σύνορα ούτε, φυσικά, η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας, που υπογράφτηκε από τη σημερινή κυβέρνηση ακριβώς πριν δύο χρόνια, δεν μπορούν να εμποδίσουν απελπισμένους ανθρώπους από το να πέφτουν στα νύχια διακινητών, για να ξεφύγουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εξαθλίωση.
Τώρα, που έχουν "χτυπήσει κόκκινο" οι ανταγωνισμοί, που πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού, όλων των λαών, των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση και πολέμους, νεκρούς στα πεδία των μαχών αλλά και στους θαλάσσιους ή χερσαίους δρόμους της προσφυγιάς.
Τ.Ε. Ξάνθης του KKE

Σημαντική διάκριση για την μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης 
-Η  Χ. Δαρδιώτη βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
Με μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση η Δ/νση και ο σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης συγχαίρει την μαθήτρια Χαρίκλεια – Παρασκευή Δαρδιώτη  και την υπεύθυνη φιλόλογο καθηγήτρια Κελίδου Αναστασία, για την πρόσφατη διάκριση στην Αθήνα, όπου απέσπασαν το Ειδικό βραβείο Μουσικής για Ταινία. Το έργο με το οποίο διαγωνίστηκε είχε τίτλο «Beggining of dreams».
Η σημαντική διάκριση αφορά την μαθητική συμμετοχή στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό διαγωνισμό μελοποίησης ποίησης, ενορχήστρωσης και μουσικής για ταινία. Ο θεσμός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα στις 2 Μαρτίου 2018.

Το γεγονός έρχεται να πιστοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, φέρνοντας και τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα καταδεικνύεται ότι οι μαθητές της Ξάνθης μπορούν και καταφέρνουν να διακριθούν Πανελλαδικά, έχοντας εφόδια και γνώσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »