*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαρτίου

Τραγωδία με 2 νεκρούς και 7 τραυματίες μετά από καταδίωξη μεταναστών από αστυνομικούς στο δρόμο της Ποταμιά Ξάνθης! Ti λέει η αστυνομία

17 Μαρτίου

Τραγική κατάληξη είχε η καταδίωξη ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που μετέφερε μετανάστες στην Ξάνθη, στο ύψος της Ποταμιάς, το πρωί του Σαββάτου. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς κατέληξε μέσα σε χωράφι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλοι επτά. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός αυτοκινήτου μέσα στο οποίο βρίσκονταν 9 μετανάστες, στην προσπάθεια του να αποφύγει μπλόκο αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος έχασε τον έλεγχο και το Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του.
Το αυτοκίνητο ξέφυγε από το δρόμο και ανετράπη καταλήγοντας μέσα σε χωράφι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλοι επτά.
Πρόκειται για καταδίωξη ενός παράνομου διακινητή με μετανάστες σε ΙΧ, που ξεκίνησε από την Κομοτηνή και συνεχίστηκε στην Ξάνθη.
Από τη σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ένας μετανάστης ενώ κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο εξέπνευσε άλλος ένας.
Το ΕΚΑΒ έχει μεταφέρει σοβαρά τραυματισμένους άλλους 7 άνδρες στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση για δύο από αυτούς κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 2 εκ των επιβαινόντων, τον τραυματισμό των υπολοίπων και του διακινητή
Το (17-3-2018) το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διασταύρωση Φαναρίου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο όπως πρόεκυψε επέβαιναν οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες, με οδηγό 17χρονο υπήκοο Πακιστάν, διακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγει.
Στη συνέχεια, στο ύψος της διασταύρωσης Ποταμιάς, ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική έκταση. 
Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο εκ των επιβαινόντων στο όχημα, ο τραυματισμός των υπολοίπων έξι και του διακινητή, ο οποίος και συνελήφθη.
Σε βάρος του διακινητή σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου. Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Καβάλας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.   
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του διευθυντή ΕΣΥ της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης στο fb, για τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν εκεί:
Σήμερα Σάββατο 17/3/2018 στο νοσοκομείο Ξάνθης χρειάστηκε να αντιμετωπισθεί ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 7 λαθρομετανάστες οι περισσότεροι των οποίων βαρύτατα τραυματισμένοι. Θέλω να ευχαριστήσω ως εφημερεύων της Χειρουργικής όλους τους συναδέλφους( πολλοί από τους οποίους δεν εφημέρευαν) για την βοήθεια στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τραυματιών. Να ευχαριστήσω επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό ( αρκετοί ήρθαν εκτός υπηρεσίας), τους τραυματιοφορείς και όσους συνέβαλαν ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διεκπεραιωθούν όλα τα περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΚΩΔΩΝΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ
....
*Οι φωτογραφίες είναι απο το XanthiNea

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »